بهعنوان مالک یک کسبوکار، آیا تابهحال به این فکر کردهاید چرا سایت شما برای بیننده جذاب نیست؟ آیا به این فکر میکنید چرا با وجود اینکه همهی نکات را در طراحی سایت رعایت کردهاید، باز هم بازدیدکننده بر دکمههای موجود در وبسایت شما کلیک نمیکند و ضریب دیدهشدن مطالب شما بسیار کم است؟ پاسخ این است که ویژگیهای مهمی در طراحی سایت وجود دارد که ممکن است سایت شما آنها را نداشته باشد و اضافهکردن و تنظیمکردن آن میتواند تعیینکنندهی موفقیت یا شکست شما باشد.
ما در وزیری دیجیتال مارکتینگ عمدتاً در جلسات مشاوره بازاریابی اینترنتی و کسبوکار با کارفرمایانی روبرو هستیم که با وجود داشتن وب سایت و صرف وقت و هزینه بسیار اما هنوز بازخورد مناسبی دریافت نکردهاند. به شما پیشنهاد میکنیم از این مقاله بهعنوان چکلیست استفاده کنید تا متوجه شوید طراحی سایت شما چه ویژگیهایی را کم دارد و چه ویژگیهایی را باید اضافه کنید تا میزان جذب مخاطب به سایت شما افزایش یابد.
در انتها، مخاطبان شما با عناصر طراحی مدرنی روبهرو هستند که ناخودآگاه آنها را بهعنوان نرم شناسایی میکنند؛ زیرا همین تجربهی کاربری را در دیگر سایتها نیز مشاهده کردهاند. به طراحی مدرن همچون ترکیبی از هنر، طراحی و کاربردیبودن فکر کنید. زمانی که این عناصر در یک هارمونی فعالیت کنند، صفحهی شما جذاب خواهد شد و بازدیدکننده به سمتی که شما میخواهید خواهد رفت.
پس، چه چیزهایی کم است؟
۱. نوعی از طراحی که منحصر به صنعت و برند شما نیست.
طراحی سایت شما اولین نکتهای است که به چشم بازدیدکننده میآید و بر دید او دربارهی کسبوکار شما تأثیر میگذارد. این صفحه نباید صرفاً منعکسکنندهی صنعت و محصولات و خدمات شما باشد، بلکه باید از رقیبان یک سر و گردن بالاتر باشد و فرهنگ شرکتی شما را به نمایش بگذارد. موارد زیر باید رعایت شود:
- طراحی سایت باید بازدیدکننده را جذب خود کند و در حافظهی او ماندگار شود.
- محتوا در سرتاسر وبسایت شما باید حالت روایی داشته باشد.
مطمئن شوید طراحی سایت شما منحصربهفرد و قابل شناسایی است. رویکردهای بصری متمایز و عناصر سبک، تایپوگرافی و طراحی تعاملی نقش مهمی در این دپارتمان ایفا میکنند. تمامی اینها اولین تأثیر را در ذهن بازدیدکننده میگذارد و برای تعاملات بعدی با وبسایت شما بسیار ضروری است.
محتوای شما باید کاربران را درگیر کند. نباید خستهکننده باشد. یکی از شیوههای مهم، ماندگارکردن بازدیدکنندگان با استفاده از بخشهای بولدHero و اسلایدهای غنی و محتواهای ویدئویی و انیمیشنی است.
- انیمیشنهای Hover به وبسایت شما حس میدهند و اطلاعات مازادی را دربارهی عملکرد یک ویژگی به مخاطب ارائه میکنند. با هوورکردن یک ویژگی یا یک تصویر، کاربر به نوشتن بازخورد ترغیب میشود.
- انیمیشنهایی در سایز بزرگ شامل افکتهایی همچون parallax scrolling و اعلانهایpop-up .
- انیمیشنهای پسزمینه و ویدئوها باید بهدرستی به کار گرفته شوند؛ اما میتوان آنها را به عنصر روایی صفحه اضافه کرد. این مورد را باید بهعنوان یک ویژگی اضافی استفاده کرد نه یک گزینهی انحرافی. نمونهی خوبی از این جنبه، طرح قالب خلاقانهی TheGem از وردپرس است که اخیراً در سایت Themeforestmarketplace قرار داده شد. این قالب نیاز به مستقلبودن، خلاقیت، آگاهی و تعامل را بهخوبی نشان داده است و مفاهیم طراحی منحصر به صنعتهای مشخصی را به مخاطب ارائه میکند. زمانی که صفحههای آزمایشی این قالب را نگاه میکنیم، متوجه میشویم که روایتهای صنعتهای متفاوت چگونه میتوانند به شیوهای روایی بازگو شوند، بهگونهایکه کاربر را در تعامل نگه دارند و در حافظهی او جای گیرند.
۲. استفادهنکردن از مدلهای رابط کاربری و تجربهی کاربری روز.
حتی اگر بازدیدکنندهی سایت شما قادر نباشد دلیل اصلی جذابنبودن وبسایت شما بفهمد، ناخودآگاه اینطور فکر میکند که وبسایت شما استاندارد نیست. ویژگیهای روز (Trend) و استفاده از آنها در طراحی میتواند به اشکال مختلفی نمود پیدا کند؛ اما در چند سال اخیر، این ویژگیها در تجربه و رابط کاربری حرف اول را میزنند.
- Scroll Jacking : نوعی ویژگی است که در آن اسکرولکردن کاربر دقیقاً به یک نقطهی عمودی بر نمایشگر منتهی میشود، همچون قسمت ابتدایی پست بعدی وبلاگ. این ویژگی جایگزین اسکرول همیشگی شده است و بیشتر به چشم میآید. در اینجا چند مثال برای این مورد آوردهایم:
- متریال دیزاین وFlat 2.0 : با راهاندازی زبان سبکی جدید گوگل به نام متریال دیزاین، طراحان فرصتی پیدا کردند که اصول طراحی مینیمالیستی فلت خود را در قالبی جذابتر به نمایش بگذارند و آن را با بعضی ویژگیهای قدیمی اما جالب ترکیب کنند. این باعث میشود طراحی شما برای بازدیدکننده واقعگرایانهتر و جذابتر بهنظر بیاید. شما میتوانید چند نمونه از این خلاقیت را ازflat 2.0 که در این صفحه نمایش داده شده است، ببینید.
- آیکونهای فونت و SVGها: این ویژگی به این دلیل ساده محبوب است که سایز طراحیهای گرافیک را بدون خدشهدارکردن کیفیت آن، تغییر میدهد. موردی که برای طراحی رتینا و واکنشگرا بسیار مهم است.
- مینیمالیسم و دکمههای روح: همگی این موارد به این منظور ایجاد شده است که بازدیدکننده بر چیزی که باید، متمرکز باشد، آن را بخواند و دیگر درگیر موارد انحرافی و تصاویر، متون، ویدئوها و پاپآپهای سردرگمکننده نشود. همین مورد برای منوی همبرگر نیز اعمال میشود که فرایند وبگردی را برای کاربر بسیار آسان میکند.
- استفاده از ویژگیهای طراحی روز نشان میدهد که شما بر صفحهای کاربرپسند متمرکز شدهاید. شما قصد دارید تا سرحد ممکن تجربهی کاربری را ارزشمند کنید. چیزی که به ایجاد مکالمات و تولید سرنخ منجر میشود. تیم طراحی سایت یا سازندگان قالب شما باید فهم عمیقی از مدلهای روز تجربهی کاربری داشته باشند تا مطمئن شوند صفحهی وب و طراحی شما از عمر درازی برخوردار خواهد بود.
۳. استفادهنکردن از دکمههای ترغیب بازدیدکننده به اقدام (CTR).
یکی از نشانههای بزرگ یک تجربهی کاربری بد، نبود طراحی حسبرانگیز است. بهعنوان توسعهدهنده، هدف شما پیشبینی رفتار بازدیدکننده در صفحهی شما و به همین ترتیب، سوقدادن این رفتار بهسمت برند خود است. دکمههای ترغیب بازدیدکننده به انجام عمل، به همین منظور طراحی شدهاند که بازدیدکنندگان را وادار به عمل کنند. این دکمهها میتوانند به شکلی از ثبتنامیهای خبرنامه باشند، یا «اکنون بخرید»، «بیشتر یاد بگیرید» و «با ما تماس بگیرید». دکمههای ترغیب بازدیدکننده به عمل نهتنها ترافیک را بهسمت صفحهی مشخصی زیاد میکنند، بلکه بر ضریب ماندگاری مشتری در وبسایت شما نیز تأثیر میگذارند.
اگر وبسایت شما دکمهی مشخصی برای ترغیب بازدیدکننده به انجام عمل خاصی تعبیه نکرده باشد، شما بازدیدکنندهها را از انجام عمل باز میدارید و سرنخها را از دست میدهید.
۴. طراحی سایت فاقد گزینهی جستوجو.
در عصر دیجیتال، کاربران وب تمایل دارند نیازهای خود را بهسرعت بهدست بیاورند. کسری از ثانیه میتواند ذهنیت آنها را تغییر دهد. اگر کاربران نتوانند چیزی را که میخواهند، در صفحهی شما پیدا کنند، به سراغ رقبایتان میروند. قراردادن یک نوار جستوجو از اهمیت بسیاری برخوردار است. ابزاری که چه برای جستوجو در میان پستهای وبلاگی، چه برای جستوجوی یک کلیدواژه یا محصول و سرویس خاصی در صفحه باید تعبیه شود. تمامی این کارها برای تعامل بیشتر با بازدیدکننده و ماندگارکردن آنان در سایت است و طراحی شما باید تا سرحد ممکن کاربردی و ساده باشد.
۵. نمایش بد و وبسایتی کُند.
بسیاری از وبسایتهای مدرن بهشدت خوشقیافه هستند؛ اما از نظر سرعت، کُند هستند و به لودشدن کُند صفحات منجر میشوند. بهعلاوه، در رتبهبندی موتورهای جستوجو در جایگاه پایینی قرار میگیرند. این بدین خاطر است که اسکریپت و درخواستهای بسیاری روی هم انباشت شده و هیچ تصاویر بهینهشده و کشی به کار نرفته است. دیگر وبسایتها، از نظر بصری بسیار جذاب و تعاملی هستند و با اجراییکردن چیزهایی که مورد نیاز است، توجه ویژهای به بهینهسازی دارند. بهعنوان نتیجه، کارآیی صفحهی وب افزایش مییابد و جایگاه آن نیز در رتبهبندی گوگل ارتقا مییابد.
کلید بهبود سرعت صفحهی وب با موارد زیر صورت میگیرد:
- استفاده از سایز مناسب تصاویر و طراحی؛
- کاهش تعداد اسکریپتها؛
- استفاده از مینیفایرهای HTML/CSS؛
- فعالسازی کش وبسایت.
۶. صفحهی وب شما روی موبایل کارایی ندارد.
حدود ۴۸درصد از کاربران میگویند اگر به وبسایت کسبوکاری مراجعه کنند و متوجه شوند روی موبایل، خوب نمایش داده نمیشود، آن را نشانهای از کم توجهی کسبوکار مورد نظر به مشتریان میدانند. نداشتن وبسایت واکنشگرا، همچون نداشتن یک وبسایت است. کسبوکارها باید از یک طراحی وب واکنشگرای مناسب برخوردار باشند تا اعتبار آنلاین را از آنِ خود کنند. همانطورکه Noeetiforce میگوید: طراحی سایت واکنشگرا همچون دیانای اپلیکیشنهای وب مدرن است.
اگر قصد طراحی سایت خود را دارید، قبل از توسعهی آن برای نسخهی دسکتاپ، با نسخهی موبایل کار را شروع کنید. نباید نگران محدودیتهای احتمالی طراحی سایت نسخه موبایل بود.
از طریق مطالعهی ترندهای طراحی سایت مدرن متوجه میشویم که چه عناصری در عرصهی آنلاین بهخوبی جواب میدهند و چه چیزهایی نه. هدف این مقاله بررسی ویژگیهایی بود که به احتمال زیاد سایت شما فاقد آنهاست. اگرچه نباید کتاب را از روی طرح جلدش قضاوت کنیم، بالاخره این کار را خواهیم کرد. با تمرکز بر تجربه و رابط کاربری عالی میتوانید تضمین کنید که کاربران به محصول یا خدمات شما جذب خواهند شد؛ زیرا وبسایت شما از کیفیت طراحی خوبی برخوردار است. ما در کنار شما هستیم، با ما تماس بگیرید
چقدر این پست مفید بود؟
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.
One Response
ممنون طرح های زیبایی زدید