از بدیهی ترین مسائل در خصوص تولید محتوا این است که استراتژیهای محتوایی پیادهسازی نخواهند شد؛ مگر اینکه طبق نظم و قاعده مشخصی پیش بروند. از اینرو افرادی که استراتژی محتوایی را تدوین میکنند برای اینکه در مسیر اهداف بازاریابی خود قدم بردارند نیاز به تقویم تولید محتوا دارند. مجموعههایی که ساخت و استفاده از تقویم تولید محتوا را نادیده میگیرند در ایجاد نظم کاری و انجام به موقع آنها دچار چالش میشوند. با توجه به اهمیت این موضوع در این مطلب از سایت وی دیجیتال مارکتینگ قصد داریم صفر تا صد آموزش ساخت و استفاده از تقویم تولید محتوا را شرح دهیم تا بتوانید با مطالعه آن برای مجموعه خود تقویم تولید محتوا بسازید یا برای بهبود آن قدم بردارید.
تعریف تقویم تولید محتوا
قبل از آموزش ساخت تقویم تولید محتوا به تعریف دقیق آن میپردازیم. تقویم تولید محتوا در واقع یک نقشه راه است که مشخص میکند چه محتوایی و در چه زمانی در بلاگ یا شبکههای اجتماعی منتشر شود. این تقویم برای برنامهریزی بهتر استراتژیهای محتوا و افزایش بازدهی بهکار میرود.
از جمله فواید وجود تقویم تولید محتوا در یک پروژه محتوایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اعلام برنامههای آتی به مخاطب
- بررسی میزان پیشرفت کار
- ایجاد نظم در تولید محتوا
- اشتراکگذاری برنامه کاری با همکاران
- جلوگیری از انتشار محتوای تکراری
- ایدهیابی از میان تقویم تولید محتوا
- بررسی نیاز مخاطبان و رفع آنها با کمک نظارت دقیق در تقویم تولید محتوا
افرادی که به تولید محتوا در زمینههای خبری و سرگرمی مشغول هستند خیلی محسوس نیاز به تقویم تولید محتوا را احساس نمیکنند؛ اما اگر هدف توسعه کسب و کار، افزایش ترافیک سایت و کسب درآمد باشد وجود تقویم تولید محتوا لازم و ضروری است.
نحوه ساخت تقویم تولید محتوا
برای اینکه بخواهید یک تقویم تولید محتوا درست کنید ابتدا باید استراتژی محتوای سازمان را بررسی کنید و بر اساس اطلاعات بهدست آمده و اهدافی که سازمان دنبال میکند این تقویم محتوایی را ایجاد کنید. در ادامه این مطلب از سایت وی دیجیتال مارکتینگ به توضیح مراحل ساخت تقویم تولید محتوا میپردازیم:
1. تعیین اهداف بازاریابی محتوا
هدف تمامی بازاریابان برای خلق محتوا، افزایش بازدید مخاطبان از سایت و استفاده کاربردی آنها از محتوا است؛ اما در کنار این توضیحات کلی، هر سازمانی اهداف مخصوص به خود را دارد. بسیاری از صاحبان کسب وکار میدانند که محتوا میتواند در موفقیت آنها تاثیر بگذارد اما مهم این است که با رسیدن به کدام هدف، خود را موفق میدانند.
برخی از اهدافی که با ساخت تقویم تولید محتوا میتوان به آنها دست یافت عبارتاند از:
- معرفی خود به مخاطب و ماندن در ذهن او
- برقراری ارتباط با مخاطبان و مشتریان بالقوه
- جلب اعتماد کاربران
- افزایش درآمد در فضای اینترنت
- تبدیل مخاطبان به مشتریان وفادار
- افزایش ترافیک سایت
اغلب افراد در ابتدای کار هر کسب وکاری چند مورد از اهداف بالا را انتخاب میکنند و استراتژی خود را برای رسیدن به آن تنظیم میکنند. بعد به مرور دایره اهداف را گسترش میدهند. نکتهای که در این بخش وجود دارد این است که شما در حال حاضر در کسب و کار خود میخواهید به کدام اهداف و تا چه سطحی از این اهداف برسید.
مثلاً امکان دارد تصمیم بگیرید ترافیک سایت را افزایش دهید. چه عددی در ذهن دارید؟ اگر میخواهید روزانه هزار نفر به سایت شما سر بزنند باید آن را در هنگام نوشتن تقویم تولید محتوا و تدوین استراتژی لحاظ کنید. با تعیین این مهم، ساخت تقویم تولید محتوا آغاز میشود.
2. تهیه فهرستی از ایدهها
در مرحله دوم از ساخت تقویم تولید محتوا باید فهرستی از موضوعات جالب فراهم کنید. این موضوعات باید بتواند نظر مخاطب را به سمت ماهیت وب سایت شما جذب کند. تمامی ایدههای مناسبی را که در این زمینه دارید لیست کنید. لازم است که قبل از ساخت و استفاده از تقویم تولید محتوا، در بخش استراتژی محتوا پرسونای مخاطب مشخص باشد تا حین ارائه ایدهها منطبق با نیازهای مشتری تولید محتوا کنید.
برای اینکه نیازهای اصلی مخاطب خود را شناسایی کنید سه راه پیش رویتان قرار دارد. راه اول تحقیق کلمات کلیدی است که روش بسیار دقیقی برای یافتن نیازهای مخاطب خواهد بود. شما میتوانید با تحقیق کلمات کلیدی دقیقا در مسیر درست تولید محتوا قرار بگیرید و چیزی را در سایت قرار دهید که مخاطب دوست داشته باشد.
روش دوم حضور در انجمنهای پرسش و پاسخ است. در این انجمنها از دل پرسشها و نیازهای مخاطبان میتوانید تقویم تولید محتوای خود را تشکیل دهید. چون دقیقا متوجه دغدغههای مخاطب میشوید و اگر سایت شما بستری برای رفع آن دغدغه باشد مسلما پرترافیک خواهد شد.
روش سوم این است که از گوگل ترندز استفاده کنید و جلوتر از رقبای خود در مسیر یافتن مطالب روز دنیا محتوای جذاب تولید کنید. همچنین میتوانید از این ابزار کاربردی گوگل برای سنجش میزان علاقهمندی مخاطبان به موضوعی خاص بهره بگیرید. در اینستاگرام بررسی هشتگها میتوانند الهامبخش شما برای تولید محتوا باشند.
3. فیلتر موضوعات
در این مرحله تمامی ایدههای فهرست شده را بررسی کنید و آنهایی که به نظرتان کارآمد نیست از آن حذف کنید تا از مسیر توسعه سایت منحرف نشوید. در واقع اینجا است که تقابل بین آنچه شما دارید و آنچه مخاطب میخواهد اتفاق میافتد و موضوعاتی که در وبسایت مطرح میکنید هدفمند و سودآور خواهند شد.
فیلتر موضوعات محتوا و رسیدن به نقطه اصلی باعث میشود محتوای شما علاوه بر جذب مخاطب، برایتان درآمد ایجاد کند. اگر محتوایی که منتشر میکنید صرفا آموزنده و جذاب باشد اما بدون سوددهی، نمیتوانید به درآمدی که مدنظرتان بوده، برسید.
حین ساخت و استفاده از تقویم تولید محتوا علاوه بر ایجاد جذابیت لازم است به کسب درآمد بیزینس خود نیز بیندیشید.
از طرفی فیلتر موضوعات موجود باعث میشود تعادلی میان تعریف از خود و رفع دغدغه مخاطب ایجاد کنید. اگر تمام موضوعاتی که در سایت انتشار میدهید درباره کارایی محصولات شما باشد ممکن است مخاطب را دلزده کند چون بهنوعی شما فقط از خودتان تعریف کردهاید و به نیازهای مخاطب کاری نداشتهاید.
توجه به قیف بازاریابی محتوا
از لحظهای که مخاطب وارد سایت میشود تا زمانی که برای خرید محصول یا دریافت خدمات شما پولی پرداخت میکند یک پروسه بازاریابی جریان دارد. اینکه مخاطب چطور راغب به پرداخت هزینه میشود اهمیت زیادی دارد که دانستن روال آن با کمک قیف بازاریابی محتوا میتواند در ساخت و استفاده از تقویم تولید محتوای شما تاثیر بسزایی بگذارد.
قیف بازاریابی از سه بخش: آگاهی، بررسی و تبدیل تشکیل شده است. در قسمت آگاهی باید محتوایی تولید کنید که محصول و خدمات شما را معرفی کند و در عینحال به مخاطب این پیام را برساند که میتواند برای او مفید باشد. در این بخش فقط باید به جلب اعتماد مشتریان بالقوه بپردازید و نمیتوانید خیلی سریع به درآمد برسید.
در قسمت اول قیف باید ساخت و استفاده از تقویم تولید محتوا را برای شناساندن خود به مخاطب برنامهریزی کنید و محتواهای متنی، ویدئویی و صوتی خود را در راستای حل دغدغههای مخاطبان تولید کنید.
در بخش میانه قیف، مخاطبان به بررسی و ارزیابی میرسند. آنها به کمک محتوایی که تولید کردید حالا یک آشنایی اولیه پیدا کردهاند و حالا بهعنوان یک مشتری بالقوه در حال ارزیابی شما هستند. تقویم تولید محتوا در این مرحله باید بهگونهای نوشته شود که محتوا مشتری را به سمت خرید محصولات پیش ببرد.
در این حالت باید در کنار ارائه راهحل برای رفع مشکل مخاطب و ارائه راهکارهای مختلف، از کارآمدی محصول خود در این زمینه صحبت کنید و او را به تفکر وادارید. این نوع معرفی محصول، روشی غیرمستقیم برای جلب اعتماد مخاطب است و هنوز نمیتوان روی فروش اینترنتی حساب کرد.
در این مرحله از ساخت و استفاده از تقویم تولید محتوا بهتر است محتواهایی پیرامون برگزاری وبینار یا ایونت، محتوای راهنمای محصول، ایمیلهای همراستا با هدف و غیره تولید شود.
وقتی بازاریابی از میانه قیف رد شد به انتهای آن یعنی قسمت تبدیل میرسد. مهمترین بخشی که میزان موفقیت صاحبان کسب و کار را نشان میدهد در این قسمت واقع شده است. مخاطبانی که همراه ما به این نقطه رسیدهاند افرادی هستند که آماده خرید از محصول یا خدمت ما شدهاند.
حال شما این فرصت را دارید که در قالب یک پیشنهاد سودآور از مزایای خرید محصولتان بگویید و مشتری را مجاب کنید که به آن محصول نیاز دارد و باید آن را خریداری کند. در ساخت تقویم تولید محتوای این بخش بهتر است محتواهایتان را در راستای نقد و بررسی محصول، مقایسه انواع محصولات و ویژگیهای فروش تولید کنید.
5. تفویض اختیار
حال که به مراحل بازاریابی و اهداف اصلی سازمان خودآگاهی کامل پیدا کردید وقت آن است که مسئولیتهای تعیین شده در تقویم تولید محتوا را به اعضای تیم خود بسپارید. ابتدا بررسی کنید که منابع انسانی شما چند نفر هستند، چه تخصصهایی دارند و با توجه به هدفگذاری شما این تعداد کفایت میکند یا باید نیروهای جدیدی جذب کنید.
امروزه افراد بهصورت تخصصی در زمینههای مختلف بازاریابی دیجیتال فعالیت میکنند. اگر هنوز تیم خود را تشکیل ندادهاید بهتر است در ابتدای راه نیروهایی با توانایی تدوین استراتژی محتوا، تولید محتوای متنی یا صوتی یا تصویری، ویراستار محتوا، کارشناس سئو و گرافیست را جذب کنید و با توجه به تقویم تولید محتوای خود مسئولیت این افراد را مشخص کنید.
البته اگر منابع مالی زیادی برای پرداخت حقوق به افراد مختلف ندارید لزومی ندارد که برای تمامی این سمتها افراد جدا استخدام کنید. برخی از متخصصان به چند مهارت تسلط دارند و میتوانند به شما در پیشبرد اهدافتان کمک کنند. هنگامی که به انتهای قیف بازاریابی رسیدید و وب سایت شما توسعه قابل توجهی پیدا کرد میتوانید تیم خود را بزرگتر کنید و از بار مسئولیت نفر اول بکاهید.
چقدر این پست مفید بود؟
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.