این روزها نام بازاریابی دیجیتال را همهجا میشنویم. ممکن است شما هم صاحب یک کسبوکار باشید و خیلی از دوستانتان به شما پیشنهاد کرده باشند که از روشهای دیجیتال برای بازاریابی استفاده کنید. شاید هم فقط چند باری نام دیجیتال مارکتینگ به گوشتان خورده و حالا میپرسید این بازاریابی دیجیتال چیست که همه از آن دم میزنند؟ اگر میخواهید با این شیوه نسبتاً تازه بازاریابی بیشتر آشنا شوید و ببینید اصلاً دیجیتال مارکتینگ چه دردی از کسبوکارهای کوچک و بزرگ دوا میکند، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
بازاریابی دیجیتال چیست؟
بازاریابی یا به قول فرنگیها Marketing مفهومی بسیار پیچیده و گسترده است که در طول دهها سال دچار تغییرات اساسی شده است. انجمن بازاریابی آمریکا در سال ۲۰۱۳ یکی از آخرین تعاریف موجود برای بازاریابی را اینگونه بیان میکند: بازاریابی مجموعه نهادها، فعالیتها و فرایندهایی است که به خلق، ارتباط [اطلاعرسانی و کسب اطلاع]، تحویل و تبادل پیشنهادها (Offerings) مربوط هستند. مبادلههایی که برای مشتریان، کارفرما، شرکا و در مقیاس بزرگتر، جامعه ارزشمند محسوب میشوند. در این تعریف پیشنهاد به مجموعه کالا، خدمات و نسل جدید ارزشها که معمولاً دیجیتال هستند، اشاره دارد.
تا همین چند سال پیش بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ اساساً معنایی نداشت. اما با ظهور اینترنت و دیجیتالی شدن دنیای ما عموم مردم جامعه وارد فضای مجازی شدند و بازاریابی هم شکل تازهای به خود گرفت که با نام بازاریابی دیجیتال میشناسیم. هر روز بر تعداد کسانی که از اینترنت استفاده میکنند اضافه میشود. نوع خرید کردن مردم بهواسطه تکنولوژیهای مدرن تغییر کرده و حالا دیگر بازاریابی آفلاین به اندازه گذشته تأثیرگذار نیست، هرچند هنوز بسته به نوع فعالیت اقتصادی افراد استفاده میشود و تأثیرگذار است. در نتیجه بسیاری از افراد فعالیتهای بازاریابی خود را در اینترنت و از طریق، ایمیل، شبکه های اجتماعی، وبسایتها و موتورهای جستجو مانند گوگل دنبال میکنند، به این نوع از بازاریابی، بازاریابی آنلاین یا بازاریابی دیجیتال میگوییم.
چرا دیجیتال مارکتینگ اهمیت دارد؟
شاید بهتر است بپرسیم چرا بازاریابی دیجیتال اهمیت نداشته باشد؟ دنیای امروز دنیای دیجیتال است. به اطراف خود نگاه کنید. شما روزانه چند ساعت از وقت خود را با لپتاپ یا گوشی موبایل خود میگذرانید؟ فکر میکنید مخاطبان کسبوکار شما چند ساعت از وقت خود را با این ابزارها سپری میکنند. با توجه به نوع رفتار امروز افراد جامعه بازاریابی دیجیتال امکانات بسیار بیشتری را نسبت به انواع سنتی بازاریابی در اختیار شما قرار میدهد.
برای مثال تبلیغات در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام میتواند برای مخاطبانی هدفمند با علاقهمندیها شرایط سنی و موقعیتهای جغرافیایی خاص تنظیم شود. در نتیجه تبلیغ شما به دست کسانی میرسد که مشتریان بالقوه شما هستند. طبیعی است که این نوع تبلیغات مقرون بهصرفهتر هستند و نتایج بهتری را برای کسبوکار شما به دست میآورند. در ادامه به چند مورد از مهمترین مزایای دیجیتال مارکتینگ اشاره میکنیم.
۱. مقرون به صرفه بودن
به طور کل بازاریابی دیجیتالی نسبت به اشکال سنتی بازاریابی بهصرفهتر است. البته بسته به نوع کاری که میخواهید انجام دهید ممکن است با هزینههای متفاوتی روبهرو شوید اما به طور کل در مقایسه با شیوههای سنتی بازاریابی دیجیتال با نتایج تقریباً یکسان هزینه کمتری را برای شما در پی خواهد داشت.
۲. انعطافپذیری بالا
امکانات و انتخابهای بسیار متنوعی در بازاریابی دیجیتالی وجود دارد؛ از بنرهای تبلیغاتی در سایتهای مختلف گرفته تا بازاریابی محتوایی در پستهای شبکه های اجتماعی، کمپینهای تبلیغاتی و بازاریابی از طریق ایمیل. در نتیجه اگر کسی با انواع بازاریابی دیجیتالی و بهترین روشهای بازاریابی متناسب با کسبوکار خود آشنا باشد این امکان را دارد که خلاقیت بسیار زیادی در بازاریابی دیجیتال خود به خرج دهد. همچنین در این نوع از بازاریابی امکان متوقف کردن کمپینهای ضعیف و جلوگیری از ضرر مالی و یا آسیب بیشتر به اعتبار برند در هر لحظه وجود دارد.
۳. قابل اندازهگیری بودن
شما با استفاده از ابزارهای دیجیتال خیلی ساده و بهسرعت میتوانید نتایج کمپینهای تبلیغاتی خود را بررسی کرده و میزان تأثیرگذاری آنها را اندازهگیری کنید. بهعنوان مثال در بسیاری از کمپینهای تبلیغاتی در شبکه های اجتماعی امکان پرداخت بهازای هر کلیک (PPC) وجود دارد. این یعنی، شما تنها بهازای افرادی که بر روی تبلیغ شما کلیک میکنند پول پرداخت میکنید.
شما همچنین در چنین شیوههای بازاریابی بهراحتی میتوانید از تعداد بارهایی که از تبلیغ شما بازدید شده باخبر شوید. میتوانید بفهمید چند نفر از سایت شما بازدید کردهاند و هرکدام از آنها از کجا وارد سایت شما شدهاند. بررسی این اطلاعات به شما دیدگاه دقیقی از وضعیت موجود ارائه میکند که مسیر بازاریابی دیجیتالی شما در آینده را مشخص خواهد کرد.
۴. سرعت بالاتر
شما میتوانید کمپین تبلیغات در فیسبوک را تنها در عرض چند دقیقه تنظیم کنید. فاصله بین ارسال یک پیام در توییتر و دیده شدن آن تنها یک کلیک است. برای اینکه به سرعت بالا در دیجیتال مارکتینگ پی ببرید کافی است این زمان را با زمان مورد نیاز برای چاپ آگهی و بنرهای تبلیغاتی مقایسه کنید. پس اگر میخواهید پیامهای خود را با سرعت باد به گوش مخاطب برسانید بازاریابی دیجیتالی راهحلهای فوری برای این کار در اختیار شما قرار میدهد. کارشناسان ما در ویدیجیتال مارکتینگ به شما کمک میکنند تا بهترین نوع بازاریابی دیجیتال که برای کسبوکار شما مناسب است را انتخاب کنید. برای دریافت مشاوره کافی است با ما تماس بگیرید.
۵. امکان داشتن تعامل
در بازاریابی دیجیتال شما این امکان را دارید که به صورت مستقیم با مشتریان خود در ارتباط باشید. میتوانید نظرات آنها را بخوانید و از افکار و احساسات آنها باخبر شوید و به آنها اطمینان دهید که برای نظرشان ارزش قائل هستید. به این ترتیب مخاطبان به بخشی از جامعهای که میسازید تبدیل میشوند و نسبت به برند شما احساس تعلق پیدا میکنند. از طرف دیگر امکان تعامل با مخاطبان به شما این شانس را میدهد که به مخاطبان خود گوش کنید و ببینید چه افکاری دارند و به چه چیزهایی بیشتر اهمیت میدهند. پس اطلاعات باارزش را درباره ترجیحات و واکنشهای مشتریان خود کسب خواهید کرد.
۶. امکان تطابق با بازاریابی آفلاین
همانطور که پیشتر اشاره کردیم بازاریابی دیجیتال انعطافپذیری بسیار بالایی دارد. شما میتوانید محتوای دیجیتال و کمپینهای دیجیتال خود را طوری برنامهریزی کنید که با تبلیغات آفلاینی که دارید هماهنگ باشند. برای مثال محتوای آنلاین شما در شبکه های اجتماعی میتواند شعارهای شما در تبلیغات چاپی را توضیح دهد. در نهایت تبلیغات شما در ابعاد مختلف با یکدیگر هماهنگ و یکپارچه بوده و یکدیگر را تکمیل میکنند.
انواع بازاریابی دیجیتال
بازاریابی دیجیتال انواع مختلفی دارد که در طی سالها به تعداد آنها افزوده شده است. هرکدام از انواع روشهای بازاریابی دیجیتال ویژگیها، کاربردها و مزایای خاص خود را دارند. به همین دلیل هر کسبوکار باید با توجه به هدفی که از بازاریابی دنبال میکند، روش مناسب بازاریابی را انتخاب کند.
برای مثال اگر شما قصد دارید ترافیک ورودی به سایت خود را افزایش دهید، تعداد بیشتری مشتری جذب کنید، آگاهی از برند را افزایش دهید یا مخاطبان و دنبالکنندگان بیشتری داشته باشید، باید استراتژیهای بازاریابی خود را با توجه به هدفی که دارید تعیین کنید. در ادامه به انواع بازاریابی دیجیتال، کاربرد هرکدام و نحوه استفاده از هرکدام میپردازیم.
۱. بازاریابی محتوایی (Content Marketing)
حتماً تابهحال شما هم این جمله مشهور را شنیدهاید که میگوید محتوا پادشاه است. این جمله در واقع عنوان مقالهای بود که بیل گیتش در ژانویه ۱۹۹۶ در وبسایت مایکروسافت منتشر کرد. او در جایی از این مقاله گفت: «محتوا جایی است که انتظار دارد بیشترین پول واقعی در اینترنت از آن به دست بیاید.» در حقیقت این پیشبینی بیل گیتش خیلی زود به وقوع پیوست. در حال حاضر محتوا نیروی محرک اینترنت است. به هر آن چیزی که در طول روز در اینترنت میبینید فکر کنید. پستهای وبلاگی، ویدئوها، پادکستها و عکسها همه محتوا هستند.
مخاطبان شما تشنه اطلاعات تازه هستند. آنها میخواهند روشهایی پیدا کنند که مشکلات خود را حل کنند یا به خواستههای خود برسند. پس اگر بتوانید محتوایی تولید کنید که به آنها در رسیدن به پاسخ سؤالها یا برطرف کردن نیازهایشان کمک کند، اعتماد آنها را جلب کردهاید. آنوقت است که تیر خود را به هدف زدهاید زیرا اگر مخاطب شما بهتان اعتماد داشته باشد موقع تصمیمگیری بین برندهای مختلف شما را انتخاب میکند.
حالا اگر به این موضوع فکر میکنید که کسبوکار شما آنقدر عمومی یا سرگرم کننده نیست که برایش محتوا تولید کنید، بگذارید نظر شما را به قسمت دیگری از مقاله جناب بیل گیتس جلب کنم که میگوید: «هیچ شرکتی برای مشارکت آنقدر کوچک نیست. این ثابت شده است. شما شرکتهای تولید بیسکویت، شرکتهای چاپ و شرکتهای بیمه دارید که همگی با توجه به کسبوکارشان محتوای محبوبی را ایجاد کرده و به اشتراک میگذارند که بسیار فراتر از آن چیزی است که در ابتدا تصور میکردید، وایرال شده است. هیچ شرکتی خیلی کوچک نیست و هیچ تجارتی خیلی کسل کننده نیست.»
مزایا و روشهای استفاده از بازاریابی محتوایی
این روزها بسیاری از بازاریابهای حرفهای معتقدند که بازاریابی محتوایی باید قلب و هسته اصلی بازاریابی شرکتها باشد. به طور تجربی میتوان دید که بسیاری از شرکتهای موفق بازاریابی محتوایی را بهعنوان بخشی جدانشدنی از فرایند بازاریابی دیجیتال خود در نظر میگیرند. در حقیقت بیشتر روشهای بازاریابی دیجیتال زمانی کار میکنند که محتوایی قدرتمند پشت خود داشته باشند. موارد زیر برخی از مهمترین مزایای بازاریابی محتوایی را شامل میشوند:
- افزایش فروش
- صرفهجویی در هزینه
- مشتریان بهتری که وفاداری بیشتری دارند
- آگاهسازی از برند
- امکان خلق ارزش جدید
اما بگذارید بین بازاریابی محتوایی صحیح و هرزنامههایی که هر روز تحت عنوان محتوا به دستمان میرسند تفاوت قائل شویم. تکیه بازاریابی محتوا بر تولید و توزیع محتوای ارزشمند، مرتبط و سازگار است که باعث جذب و حفظ مخاطبان مشخص شده و در نهایت آنها را به انجام اقدام سودآور هدایت میکند. پس در دنیایی که پر از اطلاعات غیرمرتبط است، تولید محتوای مفید و مرتبط میتواند برگ برنده کسبوکار شما باشد.
برای انجام بازاریابی دیجیتال و تولید محتوای مناسب به استراتژی مناسب هم نیاز پیدا خواهید کرد. استراتژی که از نیاز مخاطبان شما، شناخت شما از روحیات و خواستههای آنها و شناختی که از پلتفرمی مورد استفاده خود دارید ناشی میشود. برای مثال شکل محتوایی که مناسب بستر اینستاگرام است با محتوای مناسب توییتر و فیسبوک متفاوت است. شما میتوانید با توجه به پلتفرمی که استفاده میکنید از انواع محتوا مانند اینفوگرافی، پست وبلاگی، انواع ویدئو و عکس استفاده کنید.
۲. بازاریابی سئو (SEO)
درست است که میگوییم محتوا پادشاه است اما هر پادشاه خوبی برای داشتن یک حکومت قدرتمند به وزیری ماهر نیاز دارد. گفته میشود در حال حاضر روزانه ۲٫۵ کوئینتیلیون بایت داده توسط ما تولید میشود. این یعنی عدد ۲٫۵ با ۱۸ تا صفر جلوی آن! این همه ماجرا نیست؛ زیرا حجم محتوای تولید شده روزانه در اینترنت همواره در حال افزایش است. اما چطور ممکن است محتوایی که ما در سایت خود تولید میکنیم در بین تعداد بالای محتوایی که هر روز تولید میشود، دیده شود؟ پاسخ بهینهسازی موتور جستوجو (Search engine optimization) یا سئو است.
همانطور که میدانید در حال حاضر گوگل محبوبترین موتور جستوجو در دنیا است. پس عجیب نیست که هر سؤال، مشکل یا نیازی که برای ما پیش میآید برای حل آن فوراً به سراغ گوگل میرویم. اما کمتر از یک درصد ما برای پیدا کردن جواب سؤال خود از نتایج صفحه اول گوگل فراتر رفته و صفحه دوم آن را نگاه میکنیم. پس طبیعی است که محتواهایی که در صفحه اول گوگل قرار میگیرند به مراتب بیشتر دیده میشوند. در نتیجه هدف نهایی بیشتر سایتها قرار گرفتن در جمع نتایج اول گوگل است. برای رسیدن به این هدف نوعی از بازاریابی دیجیتال استفاده میشود که بهینهسازی موتور جستوجو یا سئو نام دارد.
به بیانی دیگر سئو شامل روشها و عملهایی است که سایت را بهینه میکند و به موتورهای جستوجوی مانند گوگل یا بینگ کمک میکند تا محتوا را بهتر درک کرده و آن را برای کلمات کلیدی خاصی که افراد جستوجو میکنند، در صفحه اول نتایج قرار دهند. وظیفه کسی که سایت را سئو میکند این است که مطمئن شود موتور جستوجو سایت را بهعنوان بهترین نتیجه برای جستوجوی مخاطب میشناسد. اگر برای سئوی سایت خود به دنبال کارشناسان باتجربه میگردید همین حالا با ما تماس بگیرید.
محتوا و سئو، دست در دست هم
واقعیت این است که سئو و بازاریابی محتوایی در کنار یکدیگر دنیای دیجیتال مارکتینگ را تغییر دادند. کاران شارما عضو شوراهای مجله فوربس در مقاله خود با نام «چگونه SEO و بازاریابی محتوا با هم کار میکنند تا به موفقیت آنلاین شما کمک کنند» سئوی بدون بازاریابی محتوا را به بدنی بدون روح تشبیه میکند. در واقع سئو حول محور بازاریابی محتوایی کار میکند. هر وبسایت برای موفقیت به مقالههای قوی با کلمات کلیدی مناسب و محتوای تأثیرگذار نیاز دارد. در نتیجه سئو و بازاریابی محتوایی دست در دست هم میدهند تا وبسایت شما موفق شود.
برای اینکه وبسایت شما پروسه بازاریابی دیجیتال را با موفقیت طی کند، باید عناصر مختلفی در کنار یکدیگر به کار گرفته شوند. یکی از مهمترین این عناصر استفاده از کلمات کلیدی مناسب است. این کلمات با توجه به نوع کسبوکار شما و جستوجوی کاربرها انتخاب میشوند. برای داشتن یک سئوی مناسب در کنار محتوای باکیفیت باید محتوا با کلمات کلیدی مناسب بهینه شود. البته همیشه باید در استفاده از کلمات کلیدی تعادل را رعایت کنیم. استفاده بیش از اندازه از کلمات کلیدی از کیفیت محتوا میکاهد و به سئو هم آسیب میزند.
محتوایی برای سایت مناسب است که هم بهخوبی سئو شده باشد و هم کیفیت بالایی داشته باشد. تازگی محتوا، منحصربهفرد بودن آن و خلاقیت در تولید آن باعث بالا رفتن کیفیت محتوا میشوند. محتواهای باکیفیت خیلی زود در رتبهبندی گوگل جای محتواهای تکراری و کمارزشی که مشکلی از مخاطب حل نمیکنند را میگیرند.
بالا آمدن در صفحه گوگل با پرداخت هزینه
سئو به محتوا کمک میکند تا به بهترین شکل دیده شود. اما این کار چندان هم ساده نیست زیرا رقبای دیگر هم برای حضور در این جایگاه تلاش میکنند. بهعلاوه موتورهای جستوجو فاکتورهای مختلفی را برای رتبهبندی سایتها در نظر میگیرند. برای مثال گفته میشود گوگل بیشتر از ۲۰۰ فاکتور برای رتبهبندی سایتها دارد. در نتیجه بالا آوردن یک سایت در نتایج گوگل بهصورت ارگانیک نیاز به برنامهریزی دقیق و زمانی طولانی دارد. اگر امروز سئوی سایت خود را شروع کنید برای رسیدن به نتیجه مطلوب به حداقل شش ماه زمان نیاز دارید.
اما راه دیگری هم برای حضور در صفحه اول نتایج وجود دارد. گوگل فرایندی برای تبلیغات دارد که به شما کمک میکند با پرداخت هزینه برای کلمات کلیدی مورد نظر خود، صفحه وبسایتتان را برای مدتی در ابتدای نتایج گوگل قرار دهید. صفحاتی که به این ترتیب در نتایج گوگل ظاهر میشوند با برچسب آگهی (Ad) از سایر نتایج جدا میشوند. تبلیغات گوگل اگر درست اجرا شود و کلمات کلیدی مناسبی برای آن انتخاب شود، در کنار محتوای خوب میتواند به فروش بیشتر شما در زمانی کوتاهتر کمک کند.
وی دیجیتال مارکتینگ پارتنر رسمی گوگل در ایران است. در نتیجه ما میتوانیم با بهترین تعرفه در میان رقبا، کمپین تبلیغاتی شما را در گوگل راهاندازی کرده و با انتخاب مناسبترین کلمات کلیدی، نوشتن بهترین تبلیغات و آنالیز مداوم کمپین، بهترین نتیجه را برای شما رقم بزنیم.
هرچند کمپینهای تبلیغاتی گوگل میتوانند به پیدا کردن مخاطب در مدت کوتاه کمک کنند اما برای اینکه یک کسبوکار در سالهای آینده، بدون صرف هزینه اضافه در نتایج اول گوگل قرار گیرد و بهعنوان سایتی معتبر شناخته شود لازم است تا کسبوکارها به سئوی سایت بهای کافی داده و بر روی آن سرمایهگذاری کنند.
۳. بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM)
یک نوع دیگر از بازاریابی دیجیتالی که این روزها بسیار محبوب شده بازاریابی شبکه های اجتماعی است که در زبان انگلیسی با نام Social Media Marketing یا با نام اختصاری SMM شناخته میشود. برای اینکه با بازاریابی شبکه های اجتماعی و اهمیت آن آشنا شوید بد نیست نگاهی به گوشی موبایل خود بیندازید. شما در حال حاضر در چند شبکه اجتماعی مانند فیسبوک، اینستاگرام، توییتر، تلگرام، تیکتاک و لینکدین عضو هستید؟ روزانه چند ساعت از وقت خود را به گشت و گذار در شبکه های اجتماعی میگذرانید؟
نتایج یک تحقیق نشان میدهد به طور میانگین افرادی که در تمام دنیا از اینترنت استفاده میکنند ۲ ساعت و ۲۷ دقیقه از روز خود را در شبکه های اجتماعی سپری میکنند. البته میانگین گشتوگذار در شبکه های اجتماعی در کشورهای مختلف بسیار متفاوت است. کشورهایی که جمعیت جوانتری دارند و بازارهای نوظهور وقت بیشتری را در شبکه های اجتماعی سپری میکنند. برای مثال کاربرها در نیجریه به طور متوسط ۴ ساعت و ۷ دقیقه را در این شبکهها میگذرانند در حالی که مردم ژاپن که جمعیت سالخوردهتری دارند تنها ۵۱ دقیقه در روز در شبکه های اجتماعی هستند.
به گزارش اقتصاد آنلاین در سال ۹۵ مردم ایران بین ۵ تا ۹ ساعت از وقت خود را در شبکه های اجتماعی میگذراندند و ۵۳ درصد مردم ایران حداقل در یک شبکه اجتماعی عضو بودهاند. این آمار نشان میدهد تولید محتوا در شبکه های اجتماعی یک موقعیت استثنایی برای بازاریابی دیجیتالی و فروش فراهم کرده است.
انواع بازاریابی شبکه های اجتماعی
به طور کل میتوان به چهار شیوه در شبکه های اجتماعی دیجیتال مارکتینگ انجام داد: ۱. به اشتراک گذاشتن ویدئو، به اشتراک گذاشتن تصویر، میکروبلاگینگ و شبکهسازی اجتماعی. هرکدام از این شیوهها برای یکسری شبکه اجتماعی کاربرد دارند. برای مثال یوتیوب محل مناسبی برای تولید ویدئو است در حالی که توییتر بیشتر برای محتواهای متنی کاربرد دارد. برای بازاریابی در هرکدام از شبکه های اجتماعی باید با محیط آن شبکه و ویژگیهای فرهنگی آن آشنا باشیم تا بتوانیم از آن محیط به بهترین شکل برای اهدافی مانند بالا بردن فروش، بالا بردن آگاهی از برند و شبکهسازی استفاده کنیم.
مراحل بازاریابی شبکه های اجتماعی
برای دیجیتال مارکتینگ در شبکه های اجتماعی ابتدا باید هدف خود را از SMM تعیین کنید. آیا میخواهید آگاهی مردم را نسبت به برند خود بیشتر کنید؟ میخواهید مشتریان جدیدی داشته باشید؟ یا میخواهید هزینههای بازاریابی خود را کم کنید؟ میتوانید یک یا دو هدف اصلی برای خود در نظر بگیرید تا مسیر بازاریابی برای شما روشنتر شود. علاوه بر این باید رقبای خود را هم بشناسید. بررسی شبکه های اجتماعی رقبا میتواند شما را تا حدی با بهترین روشها و زمانهای پست گذاری و زبان محتوایی که منتشر خواهید کرد آشنا کند.
البته داشتن شناخت از مخاطب هم بسیار مهم است. باید بتوانید یک پرسونا برای مخاطب خود در نظر بگیرید. از خودتان بپرسید مخاطبان شما که احتمالاً مشتریان بالقوه شما هستند، چند سال دارند؟ شغلشان چیست؟ چقدر درآمد دارند؟ به چه چیزهایی علاقه دارند و چه عادتهایی دارند؟ با چه چیزهایی سرگرم میشوند و چه نیازهایی دارند که شما میتوانید برطرف کنید؟
شما باید با توجه به نوع کسبوکاری که دارید و اینکه مشتریان بالقوه شما در کدام شبکه های اجتماعی فعالتر هستند، شبکه های اجتماعی که قرار است در آن فعالیت کنید را انتخاب کنید. برای مثال تبلیغات در لینکدین برای کسبوکارهایی که فروش B2B دارند و با شرکتها و کسبوکارهای دیگر همکاری میکنند مناسب است. از طرفی تبلیغات در اینستاگرام برای شغلهایی مانند فروش لباس و لوازم آرایش نتیجهبخش خواهد بود.
در نهایت لازم است تا استراتژی خود را برای حضور در شبکه های اجتماعی مورد نظر خود تعیین کنید. حضور در شبکه های اجتماعی بدون داشتن محتوای مناسب بیفایده خواهد بود. بنابراین باید برای محتوایی که تولید میکنید استراتژی مناسب داشته باشید. بهتر است برای خود یک تقویم محتوایی داشته باشید و بدانید که قرار است در هر پست خود چه مطلبی ارائه کنید. همچنین باید تصمیم بگیرید که قرار است چند پست در هفته منتشر کنید و بهترین زمان برای انتشار پستها چه زمانی است.
چقدر این پست مفید بود؟
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.