طراحی یک وبسایت چشمنواز کار فوقالعادهای است. بااینحال، هدف وبسایت و اهداف سرنوشت ساز در طراحی وبسایت چیزی فراتر از زیبایی صرف است.
ما در وزیری دیجیتال مارکتینگ به مشتریان همیشه یادآوری میکنیم که باید طراحی سایت شما بهگونهای باشد که در اولین سیثانیهی برخورد با مشتری ماهیت و عملکرد خود را بیان کند. این همان زمانی است که تصور او از شما شکل میگیرد. وبسایت شما شاید حتی زمان کمتری برای ساخت نیاز داشته باشد، مگر اینکه با این عناصر همراه باشد:
- راحتی استفاده از سایت بهگونهای باشد که مکانیسم سایت باعث سردرگمی مخاطب نشود؛
- در مخاطب احساسات مثبت دربارهی کسبوکار برانگیزد؛
- ارائهکنندهی ظاهری جذاب و حرفهای باشد؛
- نمایانگر فرمی راحت در اولین برخورد باشد؛
- بهطور واضحی اطلاعات مهم را در اختیار مشتری بگذارد؛
- در اولین برخورد مخاطب با سایت، حس مثبتی دربارهی کسبوکار و شرکت شما برانگیزد.
این عناصر از طراحی استراتژیک به شما در شناسایی اهداف و استفاده از آنها، بهعنوان راهنمایی برای آنها بهمنظور رویارویی با اهدافی که برای طراحی وبسایتشان در نظر دارند، کمک میکند.
اجراییکردن اپلیکیشنهای طراحی استراتژیک
این موارد را برای داشتن نوعی تفکر استراتژیک برای پروژهی طراحی وبسایت در نظر داشته باشید.
اهداف مشتری را برای خود تعریف کنید
شما باید بهطور واضح اهداف مشتری را برای خود تعریف کنید و بدانید که دقیقاً انتظار بهدستآوردن چه چیزی را در طراحی یا بازطراحی وبسایت مشتری خود دارید.
صرفاً با پرسیدن این سؤال از مشتری که چه چیزی را در وبسایتش میخواهد، میتوانید اطلاعات کافی بهدستآورید. بااینحال، شاید برای مشتری نوشتن اهداف شرکتی خود، کار سختی باشد.
سعی کنید از زمان برای بحثکردن سر ویژگیها استفاده کنید. سبک و اهداف وبسایت آنها را بشناسید. سپس بر سر مسیر و هدف به توافق مشترک برسید.
طراحان وبسایت، اغلب برای در اولویت قراردادن عملکرد در مقابل هنر، به مشکل برمیخورند. شما یک طراحی جذاب و هماهنگ میخواهید؛ اما طراحی وب، هنری کاربردی است.
عملکرد فروش محصولات، توزیع اطلاعات، سرگرمی و دیگر موارد باید در طراحی یا بازطراحی وبسایت شما نهفته باشد. این اهداف باید برای همگی روشن باشد؛ بهخصوص در زمان بازطراحی.
مخاطبان خود را بشناسید
اینکه وبسایت شما چگونه کار میکند یا شکل و شمایل آن چطور است، به این بستگی دارد که آن را برای چه کسی و چه موردی طراحی میکنید. جنسیت، حرفه، سن، تمایلات مشترک و دیگر موارد، بر انتخاب شما تأثیر خواهند گذاشت.
یک وبسایت آموزش اولیه برای بچههای پیشدبستانی با یک فروم دربارۀ پیری بسیار متفاوت خواهد بود. کاربردپذیری از نظر تکنیکی برای وبسایتهای بازی،بسیار متفاوت با سایتهای فروش الکترونیک خواهد بود.
مخاطبان بر دیگر جزئیات همچون سایز فونت و سبک، استفاده از گرافیک و همچنین انتخابهای رنگ تأثیر خواهند گذاشت. سعی کنید در شناسایی مخاطبان خود بسیار دقت کنید.
تصویر برند بر طراحی تأثیر میگذارد
طراحان از گرایشهای جدید و ایدههای روز استقبال میکنند و آنها را بهسادگی انجام میدهند.
اضافهکردن فلش برای بعضی سایتها جواب میدهد؛ اما نه برای همه. طراحی شما تصویری از شما را منعکس میکند. مطمئن شوید که این تصویر نمایانگر برند شما باشد.
اهداف، مسیر طراحی را مشخص میکنند
شما قدمهای درست را برداشتهاید، اهداف قابل دستیابی و جنسیت مخاطبان خود را مشخص کردهاید و تصویر واضحی از برند خود دارید.
اکنون زمان آن است که استراتژی طراحی خود را با تصمیمات طراحی خود هماهنگ سازید.
- باید از کجا شروع کرد؟ بر اهداف اصلی ایجاد یا بازسازی سایت تمرکز کنید.
- متن «درباره ما» در صفحهی خانه میبایست واضح، دقیق و عاری از هرگونه حاشیه باشد. عملکرد سایت را طوری توضیح دهید که بازدیدکننده دچار سردرگمی نشود.
- شما سعی میکنید چشم مخاطب را به لینک «ثبتنام کنید» جذب کنید. اگر از رنگ مناسبی برای لوگوی خود استفاده کنید، لینک یا دکمهی ثبتنام بهخوبی قابل مشاهده خواهد بود.
- فرایند ثبتنام باید بهسادگی نوشتن اسم و اطلاعات تماس باشد. سعی نکنید این فرم را به نوعی پرسشنامه، نظرسنجی یا آمارگیری مالی تبدیل کنید. فرم را ساده و کوتاه نگه دارید و بازدیدکننده را با پروسهای طولانی خسته نکنید. اطلاعات امازاد را میتوان درصورت نیاز، بهمرور تکمیل کرد.
این مراحل طراحی شما را بهسمت هدف ثبتنامکردن مشتری سوق خواهد داد. استراتژی هدایتکردن مخاطب بهسمت موضوع مورد نظر شما به همین شکل است؛ فارغ از اینکه چه نوع استراتژی را برای برند یا مخاطبان خود در نظر گرفتهاید.
اگر برند در حوزۀ سرگرمی است، پس با استفاده از تصویر، اشکال و صدا سعی کنید نوعی تجربهی احساسی خلق کنید. اگر هدف سایت اطلاعرسانی است، پس سعی کنید مطالب آن قابل فهم و خوانش باشد.
شما باید سعی کنید نوعی رابط کاربری ایجاد کنید که کاربر را از محتوای اصلی منحرف نکند.
برای مخاطبان خود طراحی کنید
شاید بتوان همهی افراد را بهعنوان مشتریانی بالقوه بهحساب آورد، اما شما مخاطبانی خاص دارید که باید حساب ویژهای روی آنها باز کنید. این مخاطبان به احتمال زیاد کسانی هستند که تحتتأثیر محصولات و خدماتی هستند که شما در وبسایت خود تبلیغ کردهاید.
بر جذب این مخاطبان خاص تمرکز کنید. همهی موارد قرارگرفته، اعم از تبلیغات دورهای، طراحی محصول، نمای کلی و حس و حال آن، برای آن مخاطبان تهیه شده است.
یک وبسایت فروش موتورسیکلت میتواند افراد ۲۰تا۴۵ سالهای را هدف بگیرد که سالیانه درآمدی بیش از ۵۰هزاردلار دارند. این گروه، گروه بسیار زیادی است و البته که دیگران نیز خواهان موتورسیکلت هستند.
بااینحال، این گروه، گروه هدف شماست.
موانع ثبتنام در سایت، مخاطب را میرانند
اگر فکر میکنید مشتریان دوست دارند یک برگۀ مالی را در پروفایلشان برای ثبتنام تکمیل کنند، اشتباه فکرمیکنید.
مشتریان محصولات دوست دارند تاحدممکن اطلاعات کمتری از خودشان ارائه کنند، مگر اینکه زمان کافی برای تحقیق دربارهی محصولات شما را داشته باشند. هرچه موانع بیشتری سر راهشان قرار دهید،آنها بیشتر تمایل پیدا میکنندکه سایت شما را ببندند و بهدنبال سایت دیگری بگردند.
شواهد موجود نشان میدهد هرچه فرم ثبتنام کوتاهتر باشد، افراد تمایل بیشتری به ثبتنام نشان میدهند. پس چرا این کار را برایشان راحت نکنیم؟
اگر میخواهید یک نسخهیآزمایشی را به کاربر ارائه دهید، درصورتیکه از مشتریان اطلاعات حساب بانکیشان درخواست نشود، بیشتر تمایل به پرکردن فرم خواهند داشت.اگر سرویس ارائهشده روی وب قرار دارد یا اینکه محصول قابل دانلود است، پس دیگر نیازی به آدرس خانهیآنها نیز ندارید.
شما صرفاً به اطلاعاتی نیاز دارید که برای سرویس یا محصول لازم است و بهغیر از این نباید از مشتری اطلاعات دیگری درخواست کنید. سعی کنید این شیوه را امتحان کنید و فرم ثبتنامی را براساس آن تنظیم کنید.
تا جایی که میتوانید فرم ثبتنام اولیه را کوتاه کنید و اگر نیاز به اطلاعات بیشتری بود، در مراحل بعد از آنها درخواست کنید. بررسی کنید و ببینید آیا این رویکرد باعث افزایش ترافیک سایت شده است یا نه.
بازاریابی باعث جذب و سرمایهگذاری مشتری میشود
قبل از مرحلۀ ثبتنام، مرحلۀ بازاریابی قرار دارد. بازاریابی مشتری را از جزئیات محصول آگاه میسازد و به سؤالات مهم پاسخ میدهد. سؤالاتی همچون محصول چیست؟ چه کار میکند؟ چرا به آن نیاز دارم؟ چرا باید محصول شما را بخرم؟
شما این اطلاعات را باید بهطور شفاف در اختیار مشتری بگذارید.مشتری را وادار نکنید که برای کسب اطلاعات لازم، کل وبسایت شما را زیر و رو کند.
اطلاعات را بهطور شفافی بهراحتی در اختیار مشتری قرار دهید. هزینه و اطلاعات پرداختی اضافی را نیز به مشتری اعلام کنید.
اگر اطلاعات بهطور شفاف در اختیار مشتری قرار گیرد، افراد تمایل بیشتری برای ثبتنام خواهند داشت.
حذف موانع خرید
بعضی اوقات ارائهی نسخهیآزمایشی به مشتری، بهخوبی جواب میدهد.
زمانی فرایند فروش با کاربرد آن متفاوت بود. دیگر اینطور نیست. این دو یکی هستند و اپلیکیشن باید خودش را تا جایی که فروش شما اجازه میدهد بفروشد و بازاریابی کند.
یادداشت پایانی
طراحی استراتژیک بهعنوان عقل سلیم شناخته میشود. شما محصول یا سرویسی طراحی میکنید که با نیازهای خاص مخاطبانتان همخوانی داشته باشد.
اگر از دام فراموشکردن اهداف خود برحذر بمانید، کار به همین سادگی است. نباید طراحی را مطابق با میل خود انجام دهید یا اینکه به مخاطبان خود بها ندهید.
اگر برای هر ویژگیبهکارگرفته در طراحی چرایی آن را از خود بپرسید، میتوانید از دام این عناصر طراحی در امان بمانید.
- دلیل قراردادن تبهای اینجا و دکمههای آنجا چیست؟
- دلیل انتخاب این فونت چه بود؟
- چه تصمیمی برای انتخاب آیکونهای این صفحه گرفتم؟
- این رنگها بسیار عالی جواب میدهند، زیرا…؟
- این وبسایت نمایانگر چه کسی است؟
- مخاطبان هدف چه کسانی هستند؟
- آیا محتوا با برند همخوانی دارد؟
آیا این وبسایت هدف مورد انتظار را در بهترین سطح کیفی ممکن برآورده میکند؟
چقدر این پست مفید بود؟
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.
2 Responses
ممنون از فیدبک مثبت شما
با تشکر از مطلب خوبتون