نتایج جستجو، چه آینده‌ای در انتظار برندها خواهد بود؟

نتایج جستجو، چه آینده‌ای در انتظار برندها خواهد بود؟

با پیشرفت هوش مصنوعی‌های مولد و رتبه گیری مطالبی که توسط آن‌ها نوشته می‌شود، شاید وقت آن رسیده است تا برندها توجه خود را به آن‌ها معطوف کنند. ما هر روز شاهد آن هستیم که محتواهای ساخته شده توسط هوش مصنوعی، درحال رتبه گیری در نتایج گوگل هستند. برای همین در این مقاله قرار است به سراغ راهکارهایی برویم که به استفاده بهینه از این ابزارها کمک می‌کند. 

 

بازی عوض می‌شود

سال‌ها است که صفحات سرچ گوگل بر اساس مواردی همچون عبارات مرتبط و سایر شاخصه‌های معمول شئو رتبه بندی می‌شوند. اما چند وقتی هست که معیارهای گوگل تغییر کرده است. در واقع تمامی موتورهای جستجو محتواها را بر اساس چیزهای مهمتری از صرفا کلمه کلیدی رتبه بندی می‌کنند. مثلا اگر کاربر عبارت “buy apple” را سرچ کند احتمالا موتور جستجو تصور می‌کند او قصد خرید یکی از محصولات اپل را دارد. اما اگر عبارت “buy fresh apple”را سرچ کرده باشد، متوجه می‌شود قصد او خرید میوه است. 

 

این بهبود درک متقابل بین کاربر و موتور جستجو سبب شده که ما شاهد پاسخ‌های دقیقی در جایگاه صفر گوگل باشیم. در واقع این پاسخ‌ها معمولا معتبرترین پاسخ موجود در بین نتایج گوگل هستند. برای همین کاربران هم اعتماد بیشتری به آن‌ها دارند. 

 

نتایج جستجو، چه آینده‌ای در انتظار برندها خواهد بود؟

ظهور هوش مصنوعی

با این حال، هوش مصنوعی مولد یا همان Generative AI می‌تواند آینده موتورهای جستجو مثل گوگل یا بینگ را کاملا متحول کند. دلیلش این است که این موتورهای جستجو از حالا به بعد قصد دارند صفحات نتایج تجربه چت یا CHERP را هم بررسی کنند و از هوش مصنوعی برای پیدا کردن بهترین پاسخ و نتیجه کمک بگیرند.

 

مانند ChatGPT، مرورهای مبتنی بر هوش مصنوعی، با استفاده از دیتاهای موجود در بین صدها یا حتی هزاران نتیجه در گوگل، تلاش می‌کند تا بهترین آن‌ها را به شما نشان دهد. سپس این نتایج را در جایگاه صفر موتور جستجو قرار می‌دهد. 

 

آَشنایی با SGE

مشابه صحبت با یک دستیار هوشمند، SGE یا همان تجربه جستجوی مولد، به کاربران این امکان را می‌دهد که سوالات خاص و شخصی سازی شده خودشان را از آن‌ها بپرسند. به عنوان مثال، آن‌ها می‌توانند بپرسند “بهترین گوشی هوشمند چیست؟” و بعد از آن سوالشان را با “از کجا می‌توانم آن را بخرم؟” دنبال کنند و اطمینان داشته باشند که موتور جستجو درک می‌کند که عبارت “آن” به پاسخ سوال قبلی اشاره دارد.

 

در حال حاضر، ویژگی‌های هوش مصنوعی مولد گوگل تنها برای کاربران در برخی مناطق از طریق Google’s Search Labs در دسترس است. از طرف دیگر، هوش مصنوعی مولد “جستجوی عمیق” یا “Deep Search” بینگ اکنون برای همه کاربران با کلیک بر روی دکمه “جستجوی عمیق” در بالای صفحه نتایج جستجو در دسترس است.

 

به طور قطع، طولی نخواهد کشید که هر دو موتور جستجو، نتایج خود را بیشتر بر مبنای هوش مصنوعی گسترش دهند. گوگل اعلام کرده است که تا پایان سال، نتایج مبتنی بر هوش مصنوعی را برای بیش از یک میلیارد کاربر عرضه خواهد کرد.

 

لوگوی گوگل با بکگراند سفید که نمایانگر SGE است

عملکرد SGE چگونه است؟

مانند صحبت کردن با یک دستیار هوشمند، SGE کاربران را تشویق می‌کند تا جستجوهای خود را به شکل سوالاتی که با زبان طبیعی می‌پرسیم مطرح کنند. در واقع این ساختار به افراد کمک می‌کند تا رابطه بهتری با موتور جستجوی خود داشته باشند، به جای آنکه بخواهند صرفا از کلمات کلیدی برای جستجو در گوگل یا بینگ کمک بگیرند. 

 

هدف از این تغییر آن است که افراد بتوانند بدون نیاز به پیچیدگی‌های زبانی و به راحتی با ابزارهای جستجو ارتباط برقرار کنند و سوالاتشان را از آن‌ها بپرسند. خوشبختانه، این تغییر به تنهایی تاثیر زیادی بر استراتژی‌های کلمات کلیدی سئو که برندها برای قرارگیری کسب رتبه‌های بالا در نتایج جستجوی سنتی به کار می‌برند، نخواهد داشت.

 

چالش بسیار بزرگ‌تر برای برندها این است که بتوانند در نتایج SGE رتبه‌های بالاتر را به خود اختصاص دهند. با توجه به اینکه SGE تقریباً یک سوم بالای صفحه نتایج را به خود اختصاص می‌دهد، برندهایی که توسط هوش مصنوعی نادیده گرفته می‌شوند، حتما کاهش نرخ کلیک را تجربه خواهند کرد. دلیلش هم این است که این برندها رتبه‌های پایین‌تری را در نتایج جستجو کسب خواهند کرد.

 

رتبه گیری در SGE

در حال حاضر، بسیاری از برندها برای اینکه بتوانند جایگاه صفر یک موتور جستجو قرار را به دست آورند، از سوالات متداول (FAQ) در محتواهای وب‌سایت‌ خود استفاده می‌کنند تا به طور مختصر به سوالات رایج پاسخ دهند. متاسفانه، این رویکرد هنگامی که هوش مصنوعی مولد شروع به نوشتن پاسخ‌های خود کند، دیگر تضمینی برای موفقیت نیست و جایگاه صفر موتورهای جستجو لزوما به این برندها اختصاص نمی‌یابد. در ادامه چند راهکار برای کسب رتبه‌های بهتر به شما معرفی می‌کنیم.

 

1- فقط از هوش مصنوعی استفاده نکنید

به عنوان یک برند، اگر دوست دارید که محتواهای و صفحات شما در سرچ مبتنی بر هوش مصنوعی مولد گوگل، جایگاه بهتری کسب کند، باید طیف گسترده‌تری از علایق و اصطلاحات مربوط را در نظر بگیرید. علاوه بر این، شاید به ذهن شما خطور کند که برای قرارگیری در رتبه‌‌های بهتر، از خود هوش مصنوعی استفاده کنید. اما نکته اینجاست که انجام دادن این کار هیچ تضمینی برای موفقیت شما نخواهد بود. در واقع گوگل به مرور زمان ممکن است به سراغ محتواهای با ارزش‌تر و کاربردی‌تر برود. برای همین احتمالا با چنین آپدیت‌هایی، رتبه محتواهای این چنینی به شدت افت خواهد کرد. تلاش کنید محتوایی بسازید که هم برای گوگل و هم کاربر مفید باشد. 

 

2- کیفیت را بر کمیت ترجیح دهید

نکته دیگر اینکه استفاده از هوش مصنوعی برای تولید محتوا در حجم بالا، هیچ فایده‌ای برای شما نخواهد داشت. بهتر است به جای این کار روی خلق محتوای با کیفیت متمرکز شوید. چرا که از حالا به بعد کیفیت اهمیت بیشتری از کمیت پیدا می‌کند. در نهایت، برندهایی رتبه‌های برتر را در نتایج گوگل کسب می‌کنند که بتوانند محتوای با ارزش و با کیفیت منتشر کنند.

 

3- محتوای با ارزش خلق کنید

استفاده از داده‌های آماری، کمک گرفتن از افراد متخصص در موضوعات تخصصی و کارهایی مثل این کمک می‌کند تا رتبه‌های بهتری در نتایج موتورهای جستجو بگیرید. محتوای شما باید مانند معلم یا مشاوری عمل کند که تمام هدفش کمک کردن به کاربری است که سوالات زیادی را در ذهن دارد. به این ترتیب فارغ از آن که الگوریتم‌ها چه می‌گویند، می‌توانید رتبه‌های خوبی کسب کنید.  

4- همه مخاطبین را در نظر بگیرید

یکی از استراتژی‌های قابل استفاده این است که برندها محتوایشان را صرفا برای افرادی خلق کنند که در پایین قیف بازاریابی محتوایی هستند. در عوض، آن‌ها باید بر روی تمام مراحل سفر مشتری تأکید بیشتری داشته باشند. این یعنی برندها به جای اینکه فقط به دنبال جذب افراد آماده به خرید باشند، باید تمرکزشان را روی افرادی بگذارند که هر لحظه در حال تصمیم‌گیری هستند و خودشان را به این گروه معرفی کنند. 

البته این موضوع را نمی‌توان نادیده گرفت که در مراحل ابتدایی و بخش‌های اولیه قیف بازاریابی محتوایی، نرخ تبدیل پایین‌تری در انتظار ما است. اما در عوض استفاده از این رویکرد به ما کمک می‌کند تا تاثیرگذاری بیشتری داشته باشیم و محتوای ما ارزش بیشتری برای هوش مصنوعی پیدا کند. 

 

جمع بندی

همانطور که دیدید، موتورهای جستجو حالا نگاه دقیق‌تری به محتواهای هر صفحه دارند. برای همین هم این موضوع برای برندها واجب است که به جای صرفا تمرکز بر روی کلمات کلیدی و عبارات مرتبط، بر روی کیفیت محتواهای خود هم توجه داشته باشند. چرا که این محتواها به مرور ارزش بیشتری برای کاربران پیدا خواهند کرد. 

 

چقدر این پست مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک مقاله:
Picture of حسین افسان
حسین با زمینه طراحی سایت تونسته توی چند سال اخیر صد ها هزار دلار از بودجه کسب و کار ها رو صرف کمپین های موفقیت آمیز تبلیغات گوگل کمپین های سرچ کنه. همچنین در زمینه تبلیغات متا هم تجربه زیادی داره Linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *