آموزش طراحی پلن دیجیتال مارکتینگ صفر تا 100

آموزش طراحی پلن دیجیتال مارکتینگ صفر تا 100

چگونه می‌توان یک پلن و برنامه دیجیتال مارکتینگ را بصورت موفقیت آمیز ایجاد کنید؟

پلن و برنامه دیجیتال مارکتینگ شما باید نکات سئو، آنالیتیک، موقعیت‌یابی وب، استراتژی‌ها، سوشال مدیا، تمامی اهداف و معیارها را در نظر بگیرد.

 

مراحل انجام کار:

  1. با استفاده از مدل SWOT موقعیت خود را تجزیه و تحلیل کنید.
  2. اهداف خود را در جهت استراتژی بازاریابی دیجیتال خود تنظیم کنید.
  3. استراتژی بازاریابی خود را تعریف کنید.

ازجمله: مخاطبان هدف، موقعیت‌ها، استراتژی محتوا (شامل کلمات کلیدی، زمانبندی محتواها، درج پست در سوشال مدیا)

  1. استراتژی‌ها و تاکتیک های دیجیتالی که مدنظر دارید را تعریف کنید.
  2. عملکرد خود را با استفاده از KPI ها تجزیه و تحلیل کنید.

 

انجام اقدامات دیجیتال مارکتینگ بدون داشتن برنامه یا استراتژی از پیش تعیین شده و در نظر گرفتن همه جوانب مؤثر در توسعه آن می‌تواند منجر به عدم موفقیت شما در بازاریابی شود. هنگام تهیه یک برنامه دیجیتال مارکتینگ، شما باید مؤلفه‌هایی از قبیل تعیین مخاطب هدف خود (شخصیت خریدار)، اهداف تجاری را مشخص کنید و برای آن ارزش‌گذاری مناسبی انجام دهید.

 

پلن یا برنامه بازاریابی دیجیتال چیست؟

یک برنامه دیجیتال مارکتینگ داکیومنت یا سندی است که جزئیات کلیه‌ی برنامه‌ریزی‌ها را برای فعالیتها یا کمپین های بازاریابی دیجیتال شما برای پلن و برنامه دیجیتال مارکتینگ به اشتراک می‌گذارد. این جزئیات موارد زیر را نشان می‌دهد:

  • اهداف تجاری کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت.
  • راهکارهای دستیابی به اهداف در سطح دیجیتال
  • کانالهای مورد استفاده
  • برنامه‌های فعال و در حال توسعه
  • سرمایه‌گذاری و بودجه
  • زمانبندی و نقشه مسیر

 

طبق گفته فیلیپ کوتلر، که یکی از برترینها در حوزه بازاریابی مدرن است، یک برنامه بازاریابی بطور معمول: “برای اثبات چگونگی دستیابی به اهداف استراتژیک سازمان از طریق تاکتیک‌ها و استراتژیهای بازاریابی خاص، در راستای رسیدن به مشتری بالقوه” مورد استفاده قرار می‌گیرد. این برنامه به برنامه‌های سایر بخشهای سازمان مرتبط است.

بنابراین این سوأل مطرح خواهد شد که آیا شرکت شما به یک پلن بازاریابی دیجیتال نیاز دارد؟ صد درصد بله. شما به چنین برنامه‌ای نیاز دارید چون:

  • جذب، متقاعد کردن، تبدیل و ایجاد مشتری علاقمند به محصول‌تان ثمره آن خواهد بود.
  • برای رسیدن به مشتری هدف خود تمام استراتژی‌ها و اقدامات را برنامه ریزی کنید.
  • کمپین‌های بازاریابی خود را بخش بندی کنید تا در هر قسمتی ارزش مدنظر خود را کسب کنید.

قبل از ایجاد مراحلی که ساختار پلن دیجیتال مارکتینگ را تعریف می‌کند، شما باید در حوزه فعالیت آنلاین، هدف خود، کانالهایی که باید در آنها حضور داشته باشید، اطلاعات خوبی بدست آورید و بدانید رقابت شما با چه کسانی است و چه کاری انجام می‌دهند.

ما سعی می‌کنیم تا یک ساختار مرحله‌ای برای برنامه بازاریابی شما ارائه دهیم تا این مسیر را به درستی طی کنید:

 

با ما گام به گام پلن و برنامه دیجیتال مارکتینگ را بسازید

مرحله اول: تجزیه و تحلیل وضعیت

اولین کاری که هنگام تهیه برنامه بازاریابی دیجیتالی خود باید انجام دهید، انجام یک تحلیل داخلی و خارجی (SWOT) از شرکت است. چارچوب مناسب برای این تجزیه و تحیل مدل SWOT است که به شما این امکان را می‌دهد نقاط قوت، ضعف، فرصتها و ضعفهای شرکت و بازار هدف خود را به طور کلی بررسی کنید.

ما باید با اکوسیستمی که در آن فعالیت داریم آشنا شویم، بدانیم نیاز مشتریانمان چیست و چگونه به آنها دست پیدا می‌کنند. این تجزیه و تحلیل بسیار مهم است درست به اندازه بررسی عادات اینترنتی و دیجیتالی مشتریان، واسطه‌ها، عوامل تأثیرگذار.

 

آنالیز SWOT برای پلن و برنامه دیجیتال مارکتینگ:

سوألات مربوط به بازار کار:

تهدیدهایی که با آن روبرو هستید:

  • با چه موانعی روبرو هستید؟
  • رقبای من چه می‌کنند؟
  • آیا شرکت مشکل مالی دارد؟
  • آیا هیچ تهدیدی می‌تواند عملکرد شرکت را متوقف کند؟

 

دستاوردها

  • شرکت چه فرصت‌های خوبی دارد؟
  • ما درباره روند بازار چه اطلاعاتی داریم؟
  • چه تغییراتی در تکنولوژی رخ می‌دهد؟

 

سوالاتی در مورد شرکت

نقاط ضعف

  • ما چه کاری را اشتباه انجام می‌دهیم؟
  • نمایندگان خارجی ضعف اصلی شرکت را چه می‌دانند؟
  • چه عواملی بر فروش یا توسعه پروژه تأثیر منفی می‌گذارد؟

 

نقاط قوت

  • مزایای اصلی شرکت چیست؟
  • شرکت من چه کاری انجام می‌دهد؟
  • چه منابعی داریم؟
  • نقاط قوت ما چیست؟
  • چه عناصری در توسعه فروش تأثیر می‌گذارد؟

 

پیاده سازی تکنیک‌های محرک با هدف شناسایی بهترین شیوه‌های بازاریابی دیجیتالی و دستیابی به موفقیت، بخش مهمی از استراتژی کلی هر شرکتی است.

ما باید در مورد وضعیت شرکت خود اطلاعات کاملی بدست آوریم تا بدانیم در دنیای دیجیتال امروز در چه شرایطی قرار دارد: آیا وب سایت شرکت مشتری گرا است؟ قابلیت جستجو و سرچ سایت چگونه است؟ آیا وبلاگ سایت بطور دوره‌ای به روزرسانی می‌شود؟ موقعیت فعلی وب سایت چگونه است؟ فعالیت شما در رسانه‌های اجتماعی به چه صورت است؟

 

طراحی پلن دیجیتال مارکتینگ
طراحی پلن دیجیتال مارکتینگ

مرحله دوم: اهداف بازاریابی دیجیتال را تعیین کنید

هنگامی که جایگاه خود در بازار را بشناسید و نقاط قوت خود را در ذهن داشته باشید، برای تعیین اهداف خود تلاش کنید تا تصور شفافی در مورد اقدامات خود و جایگاهتان پس از انجام بازاریابی بدست آورید. هر برنامه ریزی که انجام می‌دهید باید در راستای تحقق اهدافتان باشد.

شما برای توسعه این بخش از برنامه دیجیتال مارکتینگ خود می‌توانید از چارچوب اهداف SMART استفاده کنید: اهدافی که خاص، قابل اندازه‌گیری، قابل دستیابی و مرتبط و به موقع در دسترس هستند.

مثالی برایتان شرح می‌دهیم:

هنگامی که هدف SMART نیست: “می‌خواهیم تعداد بازدیدها به وب سایت خود را افزایش دهیم.”

وقتی هدف SMART است: “می خواهیم در مدت 3 ماه و هر ماه 20000 بازدید برای سایت خود بوجود آوریم. برای این کار قصد داریم کارهای X، Y  و Z را انجام دهیم. ”

 

مرحله سوم: استراتژی بازاریابی را تعریف کنید

وقتی اهداف تجاری خود را تعیین کردید، برای رسیدن به آنها چه کاری انجام می‌دهید؟ شخصی سازی در بازاریابی دیجیتال اهمیت زیادی دارد. بنابراین، هنگامی که نوبت به تعریف استراتژی خود برای انجام برنامه می‌رسد، موارد زیر را درنظر بگیرید:

تقسیم مخاطبان هدف:

بهتر است مخاطبان خود را بشناسید. بدانید سلیقه‌ها، نیازها و ترجیحات آنها چیست؟ چگونه و کجا می‌خواهید انتظارات آنها را برآورده کنید و غیره. در اینجا باید شخصیت خریدار خود را ایجاد کنید.

تثبیت موقعیت:

برای دستیابی به موقعیت مناسب، بسیار واضح است که شما باید به کار خود ارزش بدهید و بودجه مناسبی را برای دستیابی به مخاطبان خود صرف کنید. هنگامی که موقعیت خود را تثبیت کردید، مخاطبان بجای رقبا شما را انتخاب خواهند کرد. شما باید بدانید که چگونه می‌خواهید با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید و با چه پیامی در رسانه‌های اجتماعی با مخاطبان خود روبرو می‌شوید.

 

استراتژی محتوا:

این گزینه در ایجاد، توزیع و مدیریت محتوای اصلی که سبب جلب نظر کاربران می‌شود و نام تجاری شما را در ذهن کاربران برجسته می‌کند، بسیار مهم است. علاوه براین، شما باید یک برنامه ارتباطی خاص (بازاریابی محتوا) برای هر کانال ترسیم کنید. برخی از ابزارهای مناسب برای اجرای این استراتژی عبارتند از:

تحقیق در مورد کلمات کلیدی:

این گزینه شامل شناسایی کلمات کلیدی مناسب برای استفاده صحیح در مطالب برای بهبود سئو ارگانیک سایت شما خواهد بود. اگر می‌خواهید کاربران شما را در موتورهای جستجو پیدا کنند، این گزینه برای هر استراتژی محتوا ضروری است.

تقویم درج محتوا:

چنین تقویمی برای اطمینان از استراتژی شما مهم است. ارزش این تقویم در این است که به شما امکان می‌دهد بلند مدت فکر کنید و منابع خود را بهینه کنید و به شکل گیری ایده و خیلی موارد دیگر کمک می‌کند. در یک تقویم محتوا، شما باید تاریخ انتشار، نویسنده، مبحث ارسالی، کلمات کلیدی، تگ‌های مورد استفاده و مواردی از این قبیل را درج کنید.

ارسال پستها در سوشال مدیا:

نوشتن مقاله و تبلیغ نکردن آن در رسانه‌های اجتماعی اشتباه است. این یک اسپم نیست بلکه به جای آن برنامه ریزی می‌کنید که در هر بستر رسانه‌ اجتماعی با توجه به نسخه‌ای که استفاده می‌کنید چه تعداد کاراکترها، لینک‌ها، هشتگ‌ها و موارد دیگر را بکار ببرید.

همچنین باید در نظر بگیرید:

  • مخاطبان شما چه چیزی را دوست دارند؟
  • در مورد چه موضوعاتی تمایل به صحبت دارند؟
  • باید از چه لحنی استفاده کنید؟
  • تعداد انتشارهای شما چندبار خواهد بود؟

 

مرحله 4: استراتژی‌ها و تاکتیک‌های دیجیتال

براساس اهداف خود، شروع به انجام استراتژی‌های مختلف کنید: کمپین‌های بازاریابی از طریق ایمیل، سوشال مدیا، CRM، بهینه سازی وب سایت، استراتژی‌های سئو، تبلیغات رسانه‌ای هزینه بر و موارد دیگر.

امروزه با توجه به اینکه تعداد کانالهای تبلیغاتی و مدیریت‌شان چندین برابر می‌شود و میزان اطلاعاتی که در مورد مشتریان بدست می‌آوریم در حال افزایش است، بسیار مهم است که از ابزارهای اتوماسیون بازاریابی استفاده کنیم که به ما این امکان را می‌دهد تا فعالیتهای بازاریابی خود را به صورت خودکار انجام دهیم.

با استفاده از این تاکتیک‌ها، شما می‌توانید کار را به نحوی پیش ببرید که به شما این امکان را دهد صدها کمپین ساده را با یک کلیک ساده ایجاد کنید. شما قادر خواهید بود پیامها را براساس شخصیت خریدار خود شخصی سازی کنید و شانس موفقیت خود را افزایش دهید. علاوه براین شما می‌توانید بسته به تعامل مشتریان با برند  خود، تا لحظه خرید آنها را دنبال کنید.

این تکنولوژی به ابزاری اساسی در اجرای استراتژی‌های دیجیتال مارکتینگ تبدیل شده است و یادگیری بهره‌گیری بیشتر از آنها برای شما بسیار مهم است.

 

مرحله پنجم: اندازه‌گیری نتایج و KPI

بعد از طراحی و اجرای استراتژی دیجیتال مارکتینگ، کار به اتمام نمی‌‎رسد. مهمترین مرحله، تجزیه و تحلیل نتایج است. آنالیتیک به یک ستون مهم برای بهینه‌‎سازی موفقیت آمیز عملکرد و هزینه‌های دیجیتال مارکتینگ تبدیل شده است.

ما باید هر عملی را با استفاده از KPI اندازه‌گیری کنیم تا بدانیم آیا ROI موردنظر را کسب کرده‌ایم یا خیر. سنجش اثربخشی استراتژیها و فعالیت‌هایی که در دیجیتال مارکتینگ انجام داده‌ایم به ما کمک می‌کند تا آنچه را که برای دستیابی به اهداف تعیین شده استفاده نکرده‌ایم را دوباره بکار ببریم.

اطمینان حاصل کنید که سیستم تبلیغاتی شما با واقعیت پیش برود. دنیای دیجیتال به سرعت در حال تکامل است، بنابراین باید تلاش کنید که فرصتها و فضای پیشرفت را در هر لحظه شناسایی کنید.

هنگام ایجاد یک پلن دیجیتال مارکتینگ این مراحل را بخاطر بسپارید و چیزی را از قلم نیاندازید. سعی کنید از تمامی فرصت‌های خود استفاده کنید تا بتوانید در فضای مجازی و در بستر اینترنت موفق ظاهر شوید.

چقدر این پست مفید بود؟

میانگین امتیاز 2.9 / 5. تعداد آرا: 21

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک مقاله:

حسین افسان
حسین متخصص تبلیغات گوگل ماست و تجربه زیادی هم توی تبلیغات فیسبوک داره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات وی دیجیتال مارکتینگ

85. معرفی و بررسی اجمالی گوگل مرچند سنتر

گوگل مرچند سنتر یک ابزار تحلیل و مدیریت داده است که به کسب و کارها امکان می‌دهد اطلاعات متنوع خود را مرتب کرده و تحلیل کنند. این سرویس از ابزارهای مختلف برای تجزیه و تحلیل داده، پیش‌بینی الگوهای رفتاری و ارائه گزارشات جامع برای بهبود تصمیم‌گیری‌ها استفاده می‌کند. گوگل مرچند سنتر کسب و کارها را در بهره‌وری و بهبود عملکرد کمک می‌کند.

65. بررسی قسمت Conversions زیرشاخه Measurement و مدیریت و دسته‌بندی کانورژن‌ها

قسمت Conversions در بخش Measurement اکانت گوگل، به شما امکان می‌دهد تا تعداد تبدیل‌ها و اهداف کمپین‌هایتان را مدیریت و دسته‌بندی کنید. با این قابلیت، می‌توانید به صورت دقیق عملکرد تبلیغات خود را اندازه‌گیری کنید و کانورژن‌ها را بر اساس اهداف خاص دسته‌بندی کرده و عملکرد کمپین‌های گوگل خود را بهینه کنید.

59. آشنایی با گوگل تگ منیجر و آنالیتیکس و کاربرد در کمپین گوگل ادز

گوگل تگ منیجر و آنالیتیکس ابزارهایی هستند که به شما کمک می‌کنند تا ردیابی و تجزیه و تحلیل دقیقی از عملکرد کمپین‌های گوگل ادز داشته باشید. با این ابزارها، می‌توانید اطلاعات مهمی مانند ترافیک و رفتار کاربران را اندازه‌گیری کرده و بهینه‌سازی کمپین‌هایتان را بر اساس داده‌های به دست آمده انجام دهید. استفاده از این ابزارها از اهمیت بالایی برای بهبود عملکرد تبلیغات شما برخوردار است.