ایمیل مارکتینگ و 8 راه جمع‌آوری حرفه‌ای ایمیل

ایمیل مارکتینگ و 8 راه جمع_آوری حرفه_ای ایمیل

ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی از اولین روش‌های بازاریابی دیجیتال است که تا همین امروز جزو مهمترین ابزار‌های این حوزه شناخته می‌شود. ایمیل مارکتینگ ارزان (حتی رایگان)، در دسترس، با بازدهی بالا و بسیار قابل بررسی و آنالیز است.

احتمالا همان اولین ایمیل‌هایی که ارسال شده با مقاصد تجاری بوده و حتی سرویس‌های بزرگی مثل فیسبوک، اولین حلقه مخاطبان خود را از طریق ارسال ایمیل بدست آورده‌اند.

بررسی‌ها نشان داده اگر ایمیل مارکتینگ اصولی انجام شود میتواند تا 40 درصد نرخ بازگشت و تا 4 درصد خرید را محقق کند.

اولین موردی که برای استفاده از این ابزار پرسود نیاز داریم جمع آوری ایمیل است که میتواند از دو راه بدست بیاید:

1- تهیه و خرید بانک ایمیل

2- جمع‌آوری اصولی، حرفه‌ای و اخلاقی ایمیل‌های کاربران

 

در بسیاری از کشور‌های پیشرفته، شرکت‌هایی هستند که اطلاعات ایمیل و مشخصه هایی شامل شغل، موقعیت اجتماعی و علاقه افراد جامعه را با دسته‌بندی بسیار دقیق تهیه و به کسب و کارهای کوچک و متوسط می‌فروشند.

مثلا اگر کسب و کار شما در حوزه پوشاک ورزشی فعالیت دارد میتوانید به لیستی از ایمیل جوانان ورزشکار یک شهر یا محله دسترسی داشته باشید.

البته قضیه در ایران متفاوت است و این اطلاعات به این شکل تقریبا در دسترس نیست.

به علاوه اگر شما قصد ایمیل مارکتینگ برای افراد غریبه داشته باشید و به صورت انبوه به افراد غیرعلاقه‌مند ایمیل بفرستید، ایمیل شما به پوشه اسپم منتقل شده و احتمالا هیچگاه خوانده نخواهد شد.

 

راه حل چیست؟

بهترین راه جمع‌آوری ایمیل از طریق ویزیتورهای سایت است. یعنی خود مخاطبان با میل خود، ایمیل‌شان را به ما بدهند. برای محقق شدن این امر نیاز به خلق محتوای مفید و رایگان داریم تا با روش‌هایی بتوانیم ایمیل‌ها را جمع‌آوری کنیم و کمپین‌های موفقی در زمینه ایمیل مارکتینگ داشته باشیم.

 

چند مورد از مهمترین این روش‌ها:

 

1- پیشنهاد مقالات مرتبط:

وقتی مخاطب وارد صفحه مقاله‌ای شده و در حال مطالعه است، به موضوع علاقه دارد و به احتمال زیاد به مقالات دیگر در این حوزه نیز علاقه نشان می‌دهد. این فرد به راحتی ایمیل خود را برای دریافت مطالب مشابه در اختیار ما قرار می‌دهد. در این حالت می‌توان مشخص کرد که اگر مخاطب مقدار مشخصی از صفحه را اسکرول کرد پاپ‌آپی به نمایش درآید و ایمیل فرد را دریافت کند.

 

2- محصول رایگان (100%تخفیف):

این مورد بیشتر در سایت‌های آموزشی مصداق دارد که شما می‌توانید یکی از محصولات غیررایگان را به صورت 100 تخفیف ارائه کنید.برای اکثر افراد اینکه بتوانند یک محصول پولی را رایگان دریافت کنند جذابیت زیادی دارد و به همین دلیل این روش معمولا با درصد بالایی به موفقیت می‌رسد. به این منظور هم می‌توانید از پاپ آپ استفاده کنید و با ارائه این پیشنهاد، ایمیل مخاطب را برای ارسال فایل محصول دریافت کنید.

 

3- دسترسی به مقالات پربازدید در صورت وارد کردن ایمیل:

این مورد می‌تواند برای افرادی که اولین بار وارد سایت ما شده‌اند بسیار کارساز باشد. در این روش ما تعدادی از بهترین مقاله‌های سایت را انتخاب می‌کنیم و یک پاپ آپ تنظیم می‌کنیم؛ به طوری که چند ثاینه بعد از ورود به صفحه مقاله، پاپ آپ ظاهر شده و ایمیل کاربر را برای ادامه دسترسی به مقاله بگیرد. در این مورد حتی می‌توان پاپ آپ را طوری طراحی کرد که دکمه بستن نداشته باشد و بدون وارد کردن ایمیل، کاربر نتواند به ادامه مطالعه آن مقاله بپردازد. سپس همه‌ی ایمیل‌های جمع‌آوری شده را وارد لیست ایمیل مارکتینگ می‌کنیم.

 

4- دریافت مقاله در قالب فایل PDF:

ایده این روش به میل درونی همه‌ی ما برای آرشیو کردن برمیگردد. وقتی کاربر به یک مقاله کاربردی و مفید برمیخورد احتمالا قصد دارد آن مقاله را یا به صورت بوک مارک در مرورگر خود حفظ کند و یا مطالب را کپی کرده و در کامپیوتر یا موبایل خود نگه‌داری کند. در این مورد شما می‌توانید یک فایل PDF تر و تمیز و بدون بخش های مزاحم سایت تهیه کنید و پس از دریافت ایمیل، آن فایل را برای مخاطب ارسال کنید. حالا میتوانید از تمام ایمیل‌هایی که به این روش جمع‌آوری می‌کنید نیز در ایمیل مارکتینگ استفاده کنید.

 

5- پیشنهاد ویژه، کوپن تخفیف و مواردی از این دست:

برای سایت های فروشگاهی این امکان وجود دارد که با ارائه پیشنهاد ویژه خرید و یا کوپن تخفیف ایمیل کاربر را دریافت کند که می‌تواند از طریق پاپ‌آپ یا عضویت در سایت اتفاق بیفتد.

 

6- آزمون از مخاطب و ارسال نتیجه به ایمیل:

در این روش شما می‌توانید در زمینه فعالیت سایت یک آزمون طراحی کنید و با پرسیدن چند سوال یک امتیاز (مثلا: سطح علمی) به کاربر خود بدهید.

مثلا اگر سایت شما در زمینه روانشناسی فعالیت می‌کند شما می‌توانید یک تست روانشناسی طراحی کرده و در پایان از کاربر درخواست کنیم که در صورت تمایل برای دیدن نتیجه ایمیل خود را وارد کند.

 

7- قسمت نظرات سایت:

اگر دقت کرده باشید در قسمت نظرات سایت، افراد معمولا باید اسم و ایمیل خود را به همراه متن نظر وارد کنند که می‌توان از آن‌ها نیز برای ایمیل مارکتینگ استفاده کرد. در این مورد باید مخاطبان را ترغیب به نظر دادن کنیم که می‌توان از عباراتی مانند این در پایان مقاله استفاده نمود: (سوالات خود را در قسمت نظرات بنویسید تا در کمتر از 2 ساعت به آن‌ها پاسخ دهیم).

 

8- جمع آوری اطلاعات و ایمیل از طریق شبکه‌های اجتماعی:

به منظور انجام ایمیل مارکتینگ موفق، می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی مختلف مانند اینستاگرام، مسابقه برگزار کنید یا آفرهایی برای ترغیب مخاطبان بدهید و با هدایت آن‌ها به صفحه ای مشخص، ایمیل و مشخصات آن‌ها را دریافت کنید.

 

حتما بخوانید: رابطه تبلیغات در گوگل با ایمیل مارکتینگ (Email Remarketing) موفق

 

این‌ها داغ‌ترین روش‌های جمع‌آوری ایمیل مخاطبین در این روز هاست.

فراموش نکنید که بعد از ساخت یک لیست ایمیل حرفه‌ای، نیاز به نوشتن متن و طراحی یک ایمیل جذاب برای انتقال مخاطبان به سایت و همچنین استفاده از یک سرویس برای ارسال ایمیل دارید.

طی روزهای آتی مقاله‌هایی درباره سرویس قدرتمند MailerLite و همچنین چگونگی نگارش ایمیل برای رسیدن به بالاترین بازدهی خواهید خواند.

می‌توانید با عضویت در خبرنامه سایت وی دیجیتال مارکتینگ (در انتهای همین صفحه) از منتشر شدن این مقالات باخبر شوید.

چقدر این پست مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک مقاله:
Picture of فربد وزیری
من فارغ التحصیل مهندسی از دانشگاه تهران و فارغ التحصیل بازاریابی و مدیریت از دانشگاه اوکلند نیوزیلند هستم. در نگاه اول دو رشته بی ربط ولی تکمیل کننده هستن. مهندسی و ریاضی به من قدرت تحلیل داده تا تصمیمات استراتژیک در کار دیجیتال مارکتینگ بگیرم.20 سال پیش کارم رو بعنوان مدیر محصول، مدیر برند و مدیر بازرایابی در شرکتهای بزرگی مثل کیش چوب، مهرام، کنتور سازی ایران و چاپ آقا شروع کردم و 15 سال هست آژانسهای دیجیتال مارکتینگ خودم رو در ایران و نیوزیلند مدیریت میکنم.سال 2023 دوبار جایزه بهترین کمپین گوگل ادز در نیوزیلند و استرالیا رو بردم.Linkedin , Instagram , X