تصویر شامل تایتل بازار گوگل ادورز ایران و لوگو گوگل ادز است که به سه موضوع اصلی مقاله با خط چین اشاره کرده. حجم بازار ،پتانسیل بازار و مجریان اصلی بازار تبلیغات گوگل در ایران

بازار گوگل ادوردز ایران

حجم بازار گوگل ادوردز ایران چقدر است و بازیگران اصلی آن کدام شرکت‌ها هستند؟

اگر این سوال را از چت جی‌پی‌تی بپرسید، این پاسخ را به شما می‌دهد: “حجم بازار گوگل ادوردز (که حالا به نام Google Ads شناخته می‌شود) در ایران به دلیل تحریم‌ها و محدودیت‌های دسترسی به این پلتفرم، به‌طور دقیق مشخص نیست. اما می‌توان گفت که با توجه به افزایش استفاده از اینترنت و تمایل کسب‌وکارها به تبلیغات آنلاین، این بازار در حال رشد است.”

قبل از اینکه نظر شخصی خودم را درباره بازار گوگل ادوردز ایران بیان کنم، باید تأکید کنم که هیچ اطلاعات دقیقی در مورد حجم بازار گوگل ادوردز در ایران وجود ندارد و دلیل آن، تحریم ایران توسط گوگل است. شما حتی نمی‌توانید کشور ایران را به‌عنوان هدف برای کمپین‌های جستجو یا یوتیوب خود انتخاب کنید. گوگل اطلاعات دقیق درآمدی خود از هر کشور را دارد که این اطلاعات به‌طور عمومی در دسترس نیست. به همین دلیل، اطلاعاتی که در این مقاله به آن اشاره می‌کنم، صرفاً بر اساس ۸ سال تجربه مستقیم من به‌عنوان مدیر یکی از شرکت‌های ادوردز ایران است. همچنین، حدس‌های من در مورد سهم بازار همکاران و رقبای ما بر اساس ارتباط با مدیران شرکت‌های دیگر، آشنایی با مشتریان آنها و گفتگو با همکاران خود بدست آمده و ۱۰۰٪ غیر دقیق و تقریبی است.

اخیراً یک نظر سنجی در لینکدین و توییتر انجام دادم که بیش از ۱۷۰ نفر به آن رأی دادند و بازار ماهیانه تبلیغات جستجو در ایران را حدود 2 میلیون دلار در ماه تخمین زدند. این تخمین بیش از ۵ برابر گزارش تکسترا در سال ۹۹ است که براساس رشد سریع تبلیغات جستجوی گوگل، به‌نظر عدد منطقی می‌آید. بسیاری از همکاران بر این باورند که عدد واقعی هزینه‌کرد کسب‌وکارهای ایرانی برای تبلیغات گوگل بسیار بیشتر از این تخمین است؛ به‌ویژه که حجم بازار جستجوی کشور کوچک نیوزیلند با ۵ میلیون جمعیت، ۶۰٪ اقتصاد ایران، سالانه حدود ۱۰۰ میلیون دلار است.

تصویر یک نمودار که مبلغ تبلیغات در گوگل در هر پلتفرم را جدا مقایسه می کند. تبلیغ بنری، تبلیغ یوتیوب، تبلیغ اپلیکیشن و ... که بیشترین مبلغ هم مربوط به تبلیغات یوتیوب بوده

وضعیت بازار گوگل ادورز در ایران و پتانسیل‌ها

پتانسیل بازار انواع تبلیغات گوگل در ایران به مراتب بزرگ‌تر است. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، کاربران ایرانی به‌طور فزاینده‌ای به خرید آنلاین و استفاده از خدمات دیجیتال روی آورده‌اند. این روند به‌خصوص در دوران پاندمی کووید-۱۹ تسریع شد، جایی که بسیاری از کسب‌وکارها به پلتفرم‌های آنلاین انتقال یافتند. اگر حق انتخاب شهرهای ایران فعال بود، این بازار دو برابر می‌شد؛ زیرا بازار تهران معمولاً نصف بازار ایران را شامل می‌شود، یعنی 4 میلیون دلار. حدس من این است که اگر تبلیغات یوتیوب، دیسپلی و شاپینگ نیز فعال شود، ظرفیت بازار تبلیغات گوگل در ایران حداقل ماهانه به ۱2 میلیون دلار در ماه میرسید. این یعنی بازار تبلیغات قابل مدیریت کردن در پنل گوگل ادورز ایران حدود 150 میلیون دلار در سال پتانسیل دارد.

بازیگران اصلی بازار تبلیغات در گوگل

شرکت‌های اصلی مجری تبلیغات در گوگل مشخص هستند و می‌توان معیار گوگل برای نمایش وب‌سایت‌های آنها در ۵ نتیجه اول را معیار خوبی برای رتبه‌بندی آنها دانست. مجدداً تأکید می‌کنم که اطلاعاتی که در مورد سهم بازار هر شرکت ارائه می‌دهم، تنها به‌دلیل کنجکاوی برای ارزیابی رقبای دیجیتال مارکتینگ است و هیچ نیتی برای بزرگ یا کوچک نشان دادن رقبای خود ندارم. از افرادی که این مقاله را می‌خوانند درخواست می‌کنم با گذاشتن کامنت، کمک کنند تا اطلاعات این مقاله هر روز به واقعیت نزدیک‌تر شود و قصد دارم این اطلاعات را هر ماه به‌روزرسانی کنم.

به‌نظر من، بازار ۱.۵ میلیون دلار ماهانه تبلیغات در ایران به شکل زیر بین ۵ رقیب اصلی تقسیم شده است:

  1. جی ادز 25٪
  2. افراک ۱۵٪
  3. راتین ۱۰٪
  4. یکتانت 9٪
  5. وی دیجیتال مارکتینگ 8%
  6. برتینا 7٪
  7. اچ دی ام 6%
  8. سایر شرکت‌های مجری گوگل ادوردز 10٪
  9. تبلیغ مستقیم کسب‌وکارهای آنلاین با گوگل 10٪
یک نمودار دایره ای شکل که سهم هر شرکت ایرانی از تبلیغات گوگل ادورز را در بازار ایران نشان می دهد

میزان استفاده‌ی کسبو کارهای ایرانی از تبلیغ در جستجوی گوگل

در سال 1402، حوزه‌های “مشاوره‌ی کسب‌وکار” و “زیبایی” بیشترین رشد استفاده از تبلیغات در جستجوی گوگل را داشته‌اند. یکی از دلایل اقبال به سرویس گوگل ادز در ایران، عدمدسترسی به سرویس‌های دیگر گوگل نظیر Shopping Ads (سرویس متناسب با نیاز خرده فروشی‌های آنلاین) است.

یک نمودار میله ای رو نشون میده که نسبت تعداد کسب و کارهای حوزه های مختلف در جستجوی گوگل در سال 1402 را با نمودار زرد رنگ با سال 1401 با نمودار مشکی رنگ مقایسه می کند و بیشترین میزان برای خرده فروشی و بعد تجهیزات پزشکی بوده

چند نکته تکمیلی:

  1. این درصدها بر اساس اکانت‌های مدیریت‌شده در نظر گرفته شده است، بنابراین شرکت‌هایی مانند راتین که بیشتر نقش شارژ اکانت‌ها را برای شرکت‌های کوچکتر دارند، می‌توانند سهم بزرگی از تبلیغات مستقیم کسب‌وکارها یا واسطه‌گری شارژ آژانس‌های کوچکتر داشته باشند.
  2. شرکت‌هایی مانند نوین مارکتینگ یا اچ‌دی‌ام در بین ۵ شرکت اصلی قرار نگرفتند، زیرا به‌نظر من سهم بازار کمتری نسبت به این ۵ شرکت دارند، ولی فاصله بین رتبه‌های ۲ تا ۱۰ نباید بیشتر از ۷ یا ۸ درصد باشد.
  3. شاید افراک اگر نقش صرافی آن برای فقط شارژ اکانت‌های ادوردز را در نظر بگیریم، بتواند رتبه ۲ را به‌راحتی از یکتانت بگیرد.
  4. تمام ۵ شرکت اصلی، به‌غیر از جی ادز و وی دیجتال مارکتینگ که از روز اول با تمرکز روی گوگل ادز بنیان گذاشته شده‌اند، تخصص‌های دیگری نیز دارند که مبنای گسترش آنها بوده است.

این مقاله در مهرماه ۱۴۰۳ نوشته شده است و مطمئناً در سال‌های آینده تغییرات چشمگیری خواهد کرد.

همکاران عزیزی که نام شما در این لیست نیست، لطفاً با ارائه اطلاعات کاربردی خود از طریق فرم زیر، به ما و جامعه‌ی دیجیتال مارکتینگ ایران در به روزرسانی این آمار و ارقام کمک کنید (لازم به ذکر است کلیه ی اطلاعات شما نزد ما امانت است و تنها در جهت آپدیت مقاله از آن استفاده می گردد ).

چقدر این پست مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 8

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک مقاله:
Picture of فربد وزیری
من فارغ التحصیل مهندسی از دانشگاه تهران و فارغ التحصیل بازاریابی و مدیریت از دانشگاه اوکلند نیوزیلند هستم. در نگاه اول دو رشته بی ربط ولی تکمیل کننده هستن. مهندسی و ریاضی به من قدرت تحلیل داده تا تصمیمات استراتژیک در کار دیجیتال مارکتینگ بگیرم.20 سال پیش کارم رو بعنوان مدیر محصول، مدیر برند و مدیر بازرایابی در شرکتهای بزرگی مثل کیش چوب، مهرام، کنتور سازی ایران و چاپ آقا شروع کردم و 15 سال هست آژانسهای دیجیتال مارکتینگ خودم رو در ایران و نیوزیلند مدیریت میکنم.سال 2023 دوبار جایزه بهترین کمپین گوگل ادز در نیوزیلند و استرالیا رو بردم.Linkedin , Instagram , X

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *