تکنولوژی پیاده سازی اپلیکیشن های موبایل

تکنولوژی پیاده سازی اپلیکیشن های موبایل

مقدمه:

Mobile applicationeیک برنامه کاربردی تلفن همراه ، که معمولاً به عنوان App خوانده می شود ، نوعی نرم افزار کاربردی است که برای اجرای آن بر روی تلفن هوشمند طراحی شده است. برنامه های تلفن همراه غالباً برای ارائه خدمات مشابه به  رایانه ها در اختیار کاربران قرار می گیرد.این اپلیکیشن ها بر اساس سیستم عامل تلفن همراه  ساخته می شود که امروزه رایج ترین سیستم عامل ها اندروید و ios  میباشد.

تکنولوژی پیاده سازی اپلیکیشن های موبایلاندروید:

اندروید سیستم عامل موبایل، ساخت گوگل است که علاوه‌بر گوشی‌های هوشمند در تبلت‌ها،تلویزیون‌ها،ساعت‌ها و بسیاری دستگاه‌های هوشمند استفاده می‌شود ،که بیشترین سهم بازار رو نصیب خود کرده.فروشگاه گوگل پلی نیز اپلیکیشن های اندروید را  ارائه می کند. و در ایران میتوان بهکافه باراز و ایران اپس اشاره کرد.

 

IOS:

آی‌اواس، سیستم عامل کمپانی اپل است که در ابتدا برای آیفون و آی‌پاد تاچ ارائه شد و در ادامه روی اپل‌ تی‌ وی و آیپد نیز بکار گرفته شد. فروشگاه اپ‌استور نیز اپلیکیشن‌های تحت  IOS را ارائه می‌کنند.

ios andriod

با چه تکنولوژی اپلیکیشن را تولید میکنیم؟

 

اپلیکیشن های Native

ساخت و توسعه نرم‌افزارهای Native به این معناست که برای برنامه نویسی و توسعه نرم‌افزار خود از زبان‌های اصلی سیستم عامل استفاده کنید. مثلا برای توسعه نرم‌افزار اندروید باید از زبان برنامه نویسی   Java و برای توسعه نرم‌افزار آیفون باید از زبان برنامه نویسی Objective-C استفاده کنید. بزرگترین مزیت این حالت بازدهی (performance) بالای نرم‌افزار است، زمانی که شما برنامه خود را بصورت Native می‌نویسید کدهای شما به زبان ماشین کامپایل خواهند شد که همین موضوع باعث می‌شود شما حداکثر بازدهی ممکن از نرم‌افزار را داشته باشید.

به دلیل این که برای تولید نرم افزا از زبان های اصلی سیستم عامل استفاده شده ،توانایی دسترسی به تمام امکانات تلفن همراه وجود دارد.

توسعه نرم‌افزارهای Native آسان نیست! چون  برای نوشتن هر platform  باید بشکل مجزا کد بزنید.  با اینکه امروزه منابع زیادی برای یادگیری برنامه‌نویسی در اینترنت وجود دارند اما باز هم یادگیری برنامه‌نویسی بصورت Native برای همه قابل فهم و یاد گیری نیست و همین موضوع کمی کار رو سخت میکنه.

پس اگر می‌خواهید برنامه نویسی Native انجام دهید به خاطر داشته باشید برای هر Platfrom باید زبان برنامه‌نویسی آن را یاد بگیرید و مجددا کدهای برنامه خود را بنویسید.

راه دیگری هم هست که شما میتوانید کار خود را به برنامه نویسان و شرکت های تولید اپلیکیشن مثل شرکت وی دیجیتال مارکتینگ بسپارید.

native

اپلیکیشن های Hybrid

اساس اپ هیبریدی یک web app هست اما دارای یک قالب خفیف از اپ Native هست که بهش اجازه میده تا از ویژگی های بخصوصی از پلفترم Native و سخت افزار مویایل استفاده کنه. مثل دوربین،تقویم و… که اپ های وب این دسترسی ها رو ندارند.

تبدیل نرم‌افزار به  Native بدین معنا نیست که کدهای ما Compile شوند بلکه بر اساس پلتفرم مورد نظر، Cordova یک اپلیکیشن Native  تولید می‌شود و در آن یک web view قرار می‌دهد و کدهای ما را درون آن اجرا می‌کند.

نرم‌افزارهای Hybrid توسط HTML و CSS و JavaScript توسعه داده می‌شوند و سپس توسط نرم‌افزارهای مانند Cordova به نرم‌افزار Native تبدیل می‌شوند

این اپلیکیشن‌ها عملکرد کراس پلتفرم را ارائه می‌دهند و مانند اپلیکیشن‌های وب، برای یک پلتفرم یا دستگاه خاص ساخته نمی‌شوند.

تکنولوژی پیاده سازی اپلیکیشن های موبایل

Native   یا  Hybrid

یکی از مهم‌ترین مراحل  تولید اپلیکیشن انتخاب بین توسعه برنامه‌های hybrid و native است. هر کدام از این دو رویکرد برای توسعه برنامه موبایل دارای مزایا و معایب خاص خود هستند، که به برخی از آنها میپردازیم.

هزینه مهمترین عاملی‌ست که هنگام توسعه‌ی اپلیکیشن خود باید مدنظر قرار دهید. در این مورد، رویکرد hybrid، مزایای بیشتری دارد. از آنجا که می‌توان برنامه‌های ترکیبی را با استفاده از یک کد پایه، برای هر پلتفرمی نوشت، ساخت آنها بسیار ارزان‌تر از برنامه‌های اختصاصی خواهد بود.

بسیاری از برنامه‌ها وجود دارند که برای اجرای عالی تقریباً در تمام دستگاه‌های تلفن همراه، به بهینه سازی (تنظیمات دستی) زیادی احتیاج ندارند و چنین برنامه‌هایی می‌توانند از رویکرد hybrid، بیشترین بهره را داشته باشند.

با این وجود، زمانیکه بحث کارایی به میان می‌آید، برنامه‌های اختصاصی برنده می‌شوند، به همین دلیل است که نمی‌توان بازی‌های زیادی را که مبتی بر رویکرد hybrid باشند را پیدا کرد.

امروزه کاربران انتظارات بسیار زیادی از برنامه های تلفن همراه دارند.  کاربران برنامه تلفن همراه انتظار دارند برنامه های تلفن همراه سریعتر از وب سایت های تلفن همراه بارگیری شوند. به طور متوسط، صاحبان گوشی های هوشمند انتظار دارند که برنامه ها در دو ثانیه بارگذاری شوند، این چیزی است که اغلب برای دستیابی به آن  نیاز به بروز رسانی های منظم و رفع سریع اشکالات است.

توسعه اپلیکیشن های Native به این معنی است که پایگاههای کد  متعددی برای نگهداری حداقل یکی برای اندروید و یکی برای iOS وجود دارد. از آنجایی که توسعه دهندگان اندروید به طور معمول به توسعه iOS مسلط نیستند و بالعکس، شما که تصمیم می گیرید یک برنامه بومی را توسعه دهید، باید حداقل تعداد توسعه دهندگان  اپلیکیشن خود را دو برابر کنید.این، باز هم برتری اپلیکیشن های هیبریدی را می رساند.

در  این میان کسب و کارهای بزرگ جالب است بدانید که فیسبوک و لینکداین هر دو از اپلیکیشن های هیبریدی برای خود استفاده کرده اند.

تکنولوژی پیاده سازی اپلیکیشن های موبایل

 

PWA(Progressive Web Apps) وب اپلیکیشن پیش رونده

وب‌اپلیکیشن‌های پیش رونده (Progressive Web Apps) یا به اختصار PWA می‌توانند تحول بزرگ بعدی در حوزه‌ی اپلیکیشن‌های موبایل محسوب شوند. این فناوری که ابتدا در سال ۲۰۱۵ و توسط گوگل معرفی شد، به علت آسودگی نسبی توسعه و در اختیار قرار دادن یک تجربه‌ی کاربری آنی برای کاربران توجهات زیادی را به خود جلب کرده است.

وب اپلیکیشن‌های پیش رونده از جدیدترین فناوری‌ها در ترکیب اپلیکیشن‌های موبایل و وب‌سایت‌ها بهره می‌گیرند.

یک وب اپلیکیشن پیش رونده در واقع وب‌سایتی است که از فناوری‌های مدرن وب استفاده می‌کند؛

اما ظاهر و کارکرد آن همانند یک اپلیکیشن معمولی است.  پیشرفت‌های اخیر در مرورگرها، سرویس ورکرها، کش‌ها و رابط‌های برنامه‌نویسی نرم‌افزار (API)، توسعه‌دهندگان وب را قادر کرده تا وب اپلیکیشن‌هایی با قابلیت افزودن به صفحه‌ی خانگی سیستم‌عامل با امکان ارسال اعلان از سمت سرور و حتی عملکرد آفلاین توسعه دهند.  در ادامه به مقایسه pwa   با اپلیکیشن های  Nativeمیپردازیم

 

وب اپلیکیشن پیش رونده (PWA) با چه تکنولوژی پیاده سازی میشود؟

PWA  همان طور که گفته شد نوعی وبسایت میباشد ،پس صدق می کند که با زبان های برنامه نویسی تحت وب پیاده سازی شود.برای پیاده سازی PWA میتوان از Html,Css و javascript  به صورت پیاده سازی کرد. فریم ورک های جاوا اسکریپت اعم از react js ،vue js و.. این تکنولوژی را ساپورت میکنند.

تکنولوژی پیاده سازی اپلیکیشن های موبایل

تفاوت اپلیکیشن های پیش رونده (PWA)  و اپلیکیشن های Native چیست ؟

شما برای ساخت برنامه خود باید بین اپلیکیشن های موبایلی نیتیو یا اپلیکیشن های پیش رونده ی تحت وب (PWA)  یکی را انتخاب کنند.

یکی از منافع PWA اینست که در مقایسه با اپ های نیتیو، برای انتشار و دیگر امور به زمان کمتری نیاز دارند.

و برای هر تغیر لازم نیست که  ورژن جدید بدهید و در این آپدیت ها مشتریان خود را از دست بدهید .با PWA  میتوانید بدون انتشار اپلیکیشن بروزرسانی شده ، تغیرات خود را اعمال کنید.

هنگامی که شما میخواهید یک اپ بومی را منتشر کنید باید به مبحث بهینه سازی اپ استور توجه داشته باشید. این فرایند که شامل جستجوی کلیدواژه، نوشتن توضیحات، تهیه اسکرین شاتهای تاثیرگذار و … است، نیاز به صرف وقت و انرژی دارد که همه ی اینها برای تبدیل بازدیدکننده به کاربر ضروری است.

البته بهینه سازی PWA  هم مستلزم انجام بعضی کارهاست (برای مثال بهینه سازی سئو). اما این کارها را حتی بعد از نشر محصول هم می توان انجام داد و در بیشتر موارد اثری روی انتشار آن ندارد، و یا شما میتوانید با اسفاده از گوگل ادورز و با پرداخت هزینه ای ، سایت و اپلیکیشن خود را تبلیغ کنید و با یک تیر دو نشان بزنید.

چقدر این پست مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک مقاله:

دانبال قالیباف
سلام دانیال هستم. کارشناس تبلیغات در گوگل وی دیجیتال مارکتینگ و یکی از ادمین های وب سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات وی دیجیتال مارکتینگ

85. معرفی و بررسی اجمالی گوگل مرچند سنتر

گوگل مرچند سنتر یک ابزار تحلیل و مدیریت داده است که به کسب و کارها امکان می‌دهد اطلاعات متنوع خود را مرتب کرده و تحلیل کنند. این سرویس از ابزارهای مختلف برای تجزیه و تحلیل داده، پیش‌بینی الگوهای رفتاری و ارائه گزارشات جامع برای بهبود تصمیم‌گیری‌ها استفاده می‌کند. گوگل مرچند سنتر کسب و کارها را در بهره‌وری و بهبود عملکرد کمک می‌کند.

65. بررسی قسمت Conversions زیرشاخه Measurement و مدیریت و دسته‌بندی کانورژن‌ها

قسمت Conversions در بخش Measurement اکانت گوگل، به شما امکان می‌دهد تا تعداد تبدیل‌ها و اهداف کمپین‌هایتان را مدیریت و دسته‌بندی کنید. با این قابلیت، می‌توانید به صورت دقیق عملکرد تبلیغات خود را اندازه‌گیری کنید و کانورژن‌ها را بر اساس اهداف خاص دسته‌بندی کرده و عملکرد کمپین‌های گوگل خود را بهینه کنید.

59. آشنایی با گوگل تگ منیجر و آنالیتیکس و کاربرد در کمپین گوگل ادز

گوگل تگ منیجر و آنالیتیکس ابزارهایی هستند که به شما کمک می‌کنند تا ردیابی و تجزیه و تحلیل دقیقی از عملکرد کمپین‌های گوگل ادز داشته باشید. با این ابزارها، می‌توانید اطلاعات مهمی مانند ترافیک و رفتار کاربران را اندازه‌گیری کرده و بهینه‌سازی کمپین‌هایتان را بر اساس داده‌های به دست آمده انجام دهید. استفاده از این ابزارها از اهمیت بالایی برای بهبود عملکرد تبلیغات شما برخوردار است.