در روزهایی که کاربران به شبکههای اجتماعی به عنوان دوستی برای کسب لذت، دانش و سرگرمی نگاه میکنند. مدیریت شبکه های اجتماعی و بازاریابی در آن برای تمام کسبوکارها ضروری است. براساس آخرین آمار 40 درصد از جمعیت جهان؛ حدود 3 میلیارد نفر عضو شبکههای اجتماعی در سال 2019 هستند. در ایران نیز تعداد کاربران فعال در شبکههای اجتماعی بالغ بر 47 میلیون نفر است.
کاملاً بدیهی است که بازاریابی از طریق شبکههای اجتماعی برای هر سازمان، گروه و کسبوکاری در هر اندازه منطقهای، ملی و بینالمللی پرسود است. این روزها معرفی خدمات و برندسازی در شبکه های اجتماعی یک باید مهم است.
برخلاف رسانههای مانند تلویزیون، رادیو و مطبوعات، شبکه های اجتماعی یک راهحل برای یک موضوع در نظر نمیگیرند بلکه براساس هر موضوع راهحل منحصربفردی ارائه میکنند.
تعداد استراتژیهای بازاریابی به اندازه شبکههای اجتماعی متنوع است. برای مدیریت شبکه های اجتماعی انتخاب هر یک از شبکههای اجتماعی و انتقال پیام صحیح و تاثیر حداکثری پیامها بر مخاطبان، لازم است که به خوبی مخاطبان هدف خود را بشناسید.
بازاریابی در شبکههای اجتماعی زمانی موفقیت آمیز خواهد بود که :
– اهداف را کاملاً شفاف طبقهبندی کنید؛
– آنچه را که مخاطبان میخواهند، بفهمید؛
– محتوای مطلوب آنان را تولید کنید؛
– شبکه اجتماعی که متناسب با محصول و خدمات شماست را انتخاب کنید؛
– سایر کانالها را برای اشتراکگذاری فعال نگه دارید؛
– برای ایجاد کمپینهای خلاقانه در شبکههای اجتماعی تلاش کنید
چرا بازاریابی در شبکههای اجتماعی برای کسب و کارها ضروری است؟
شبکه های اجتماعی فرصت بینظیری به کسب وکارها هدیه کرده است. شما با مدیریت شبکه های اجتماعی شانس تبلیغ و معرفی خدمات خود را افزایش میدهید. شبکههای اجتماعی به همان اندازه که امکان تعامل کاربران با یکدیگر را گسترش داده است، به همان میزان نیز امکان ارتباط بازاریابان با مشتریان بالقوه و بکاربردن استراتژیهای بازاریابی در شبکههای اجتماعی را توسعه داده است.
کاربران شبکههای اجتماعی دوست دارند که با برندها صحبت کنند، این اتفاق یعنی جادهای هموار برای بازاریابان، در این حالت میتوانند با بکاربستن استراتژیهای بازاریابی آنچه را که میخواهند به کاربران بفروشند.
از طریق مدیریت شبکه های اجتماعی میتوانید :
– مخاطبان خود را درگیر کنید. تعامل با مخاطبان بهترین روش برای ایجاد اعتماد و ساخت یک ارتباط طولانی مدت است.
– وفاداری به برند را پرورش دهید. تعامل و مشارکت موجب وفاداری به برند میشود. کاربران از طریق بروزرسانیهای شما، دیدن اخبار، ویدیوها و تصاویر پیوسته با شما در ارتباط هستند.
– با سایر کانالها مرتبط خواهید ماند. از آنجایی که شبکههای اجتماعی به خوبی با سایر کانال ادغام میشوند بنابراین بازاریابان دیجیتال میتوانند یک کمپین تبلیغاتی را در سایر کانالها بهخوبی مدیریت کنند، چیزی که تا پیش از این بسیار سخت بود.
– به سادگی موضوعات را مانیتور میکنید. وقتی جریانی در سطح جامعه ایجاد میشود یا اتفاقی میافتد، بازاریابان میتوانند اخبار و محتواهایی درباره آن موضوع و همسو با لحن برند در شبکههای اجتماعی توزیع کنند.
– سرنخهای جدید میسازید. بازاریابان میتوانند آگاهی از برند را افزایش دهند و با توزیع محتوا ترافیک از طرف کاربران بگیرند که برخی از آنها میتواند اتفاقهای خارق العادهای را ایجاد کند.
چطور استراتژی بازاریابی در شبکههای اجتماعی تدوین کنیم؟
مدیریت شبکه های اجتماعی بدون تدوین استراتژی غیرممکن است. بهتر است پیش از وارد شدن به پروسه تولید محتوا، ساخت صفحه در اینستاگرام یا لینکدین و سایر جزئیات به فکر ایجاد استراتژی باشید. برای شروع باید زمان زیادی برای شناخت مخاطب و آنچه که برای او مهم است، اختصاص دهید. میتوانید گامهای زیر را طی کنید:
– تعیین کنید که چه محتوایی، چه کاری برای شما خواهد کرد. فرقی نمیکند ویدیو، متن، اینفوگرافیک، تصویر یا گرافیک.
– لحن، سبک و میزان تکرار محتوا را مشخص کنید.
– دریابید که چه نوع محتوایی میتواند در میان مخاطبان شما محبوب باشد. ممکن است بگویید که مخاطبان من ویدیو را دوست دارند اما دقیقا نمی دانید که چه نوع ویدیویی آنها را درگیر میکند.
– بفهمید که چطور کاربران محتوای شما را استفاده میکنند. مثلا آیا یک اینفوگرافیک طولانی را تا پایان میبینند یا غالباً به صورت گذری فقط تیترهای بزرگ نظرشان را جلب میکند.
اطلاعات دموگرافیک از کاربران و محتواها به شما کمک میکند تا محتوای که بهترین نتیجه را داشته، بیابید و روی آن متمرکز شوید.
برای مدیریت شبکه های اجتماعی بی هیچ بر و برگشتی باید یکبار بهصورت کاملاً دقیق پرسونای مخاطب خود را در بیاورید.
زمان بگذارید و آنچه که برای شما مناسب است، پیدا کنید.
سوالات دیگری برای تنظیم کمپینها وجود دارد مثلا :
هدف نهایی شما در راهاندازی کمپین چیست؟
Conversion (تبدیل) در کمپین شما چه تعریفی دارد؟ آیا به دنبال آگاهی از برند (brand awareness)، افزایش فروش یا افزایش هواداران هستید؟
چگونه در حین برگزاری کمپین و پس از آن میخواهید با فالوئرهای خود ارتباط برقرار کنید؟
کدام شبکه اجتماعی مناسب شماست؟
پس از تدوین استراتژی بازاریابی در شبکههای اجتماعی، نوبت آن میرسد که شبکه اجتماعیای که مخاطبان هدف شما در آن هستند، انتخاب کنید. پس از آن لازم است که یک پروفایل در شبکه اجتماعی بسازید. خوشبختانه برخی از سوشیال مدیاها مانند فیسبوک، اینستاگرام و لینکدین امکانات ویژهای برای کسب وکارها (بیزنسی) ایجاد کردهاند بنابراین کافیست انتخاب کنید که کدام شبکه اجتماعی برای شما مناسب است.
از آنجایی که اینستاگرام شبکه اجتماعی محبوب در ایران است بنابراین عمده کسب وکارها انرژی زیادی برای تولید محتوا و تبلیغات در اینستاگرام اختصاص میدهند در حالیکه ممکن است لینکدین و توییتر بتوانند آنان را سریعتر به اهداف بازاریابی برساند.
مثال : یک شرکت نرمافزاری تحلیل داده برای افزایش آگاهی از برند و معرفی سرویس خود میتواند با محتوای خلاقانه و پیوسته در توییتر برند خود را به کاربران معرفی کند از سویی دیگر با انتشار محتواهای آموزشی و چالشی مربوط به سازمانها در لینکدین با مخاطبان هدف خود (مدیران میانی، کارشناسان IT ) ارتباط نزدیکتری برقرار کند.
در حالیکه برای انتخاب شبکه اجتماعی مناسب خود وسواس بهخرج میدهید به این نکته توجه کنید که در اختیار داشتن کانالهای متنوع توزیع و استفاده از ابزارهای تبلیغات در شبکههای اجتماعی مانند تبلیغات اسپانسر اینستاگرام ، تبلیغات در فیسبوک ، تبلیغات در لینکدین میتواند برنامههای بازاریابی شما را کاملاً هدفمند و در لحظه بسنجد و نتایج جدید را در اختیار شما قرار دهد.
چگونه برای شبکه های اجتماعی خود محتوا تولید کنید؟
پس از تدوین استراتژی، تعیین کمپینها و انتخاب شبکههای اجتماعی مناسب نوبت به تولید محتوا برای شبکههای اجتماعی میشود. شما به محتوایی نیاز دارید که منجر به انجام کاری شود. به خاطر داشته باشید که محتوایی در شبکههای اجتماعی خوب نتیجه میدهد که در مسیر سفر مشتری ارزشهایی به او ارائه کند.
محتوا قلبِ بازاریابی در شبکههای اجتماعی است.
در دنیای بی حد و حصر محتوا اولین کاری که باید انجام دهید، شناخت و طبقهبندی محتواست. اگر میخواهید مدیریت شبکه های اجتماعی کسبوکار خود را به عهده بگیرید باید بتوانید محتواها را از هم تفکیک کنید و براساس اولویت و نیاز مخاطبان به سمت تولید محتوا قدم بردارید.
محتواهای مرتبط با کسبوکار شما؛
محتواهای مفید و آموزشی که اطلاعات کاربر را افزایش میدهد؛
محتواهای سرگرم کننده از جنس طنز، شوخی یا پیامهای تشویقی؛
محتواهای اشتراک پذیر با قابلیت توزیع و انتشار وسیع؛
همانند دنیای وسیع پلتفرمهای شبکههای اجتماعی، محتوا نیز بسیار متنوع است. محتواهایی که غالباً مناسب کسبوکارهاست :
– بلاگ پستها
– کتب الکترونیکی، PDFهای قابل دانلود
– اینفوگرافیکها
– آزمونها و گزارشها
– اسلایدها
– پادکستها
محتواهای تصویری ( فیلم، تصویر و گرافیک) بیش از هر چیزی به کسبوکارها کمک میکند تا داستان و پیام برند خود را به کاربران منتقل کنند. اگر به دنبال فرصتی استثنایی برای معرفی خود به کاربران هستید به سمت تولید ویدیوهای خلاقانه، ساخت موشن گرافیک های مینمیال و جذاب و عکاسیهایی حرفهای بروید.
با استفاده از میکروکپیهای هوشمندانه، ویدیوها و تصاویر کسب وکارتان را در ذهن کاربران حک کنید. ویدیوها و گرافیکها خلاقانه به شما کمک میکند تا :
– با کاربران صمیمی میشوید. محتوای تصویری موثرترین راه برای ایجاد ارتباط گرم و صمیمی با کاربران است.
– تجربه و نظرات مشتریان خود را به کاربران منتقل کنید. کافیست ویدیویی بسازید که برخی از مشتریان قبلی و کارشناسان معروف حوزه کاری شما ( در ازای پرداخت پول) درباره خدمات شما صحبت کنند و تجربه خود را با کاربران به اشتراک بگذارند.
– با طراحی آزمونهای سرگرمکننده یا مسابقه، مشارکت کاربران را به حداکثر برسانید. یکی از بهترین شیوهها دریافت محتوای تولید شده از طرف کاربران (UGC)است.
– محتوای کاربران در شبکه اجتماعی خود را منتشر کنید. به ایده ساخت یک ویدیو از محتواهایی که کاربران برای شما ارسال کردهاند، فکر کنید. بازنشر استوریها، توییتها و محتواهایی که به اشکال مختلف کاربران در مورد برند شما داشتهاند را فراموش نکنید.
– احساسات کاربر را جذب کنید. برخلاف متنهای طولانی یک ویدیوی خوش ساخت یا تصویر ساده اما پرمفهوم میتواند به قلب کاربر نفوذ پیدا کند.
– دمو یا بخشی از امکانات سرویس خود را به کاربر نشان دهید. بسیاری از مشتریان بالقوه شما دوست دارند، درباره محصولات یا خدمات شما بیشتر بدانند. مثلاً اگر سرویس آنلاین دارید، موشن گرافیکی بسازید که کاربر با نحوه انجام کار آن آشنا شود. ساخت کلیپ از مرحله تولید یک محصول، یکی از بهترین محتواها برای آشنایی بیشتر کاربران با شماست.
پس از دستهبندی محتوا زمان آن فرا رسیده است که با استفاده از تقویم محتوا، محتوای خود را تولید و در شبکههای اجتماعی منتشر، توزیع و سپس ارزیابی کنید. در بخش دوم درباره زمانبندی انتشار محتوا و ابزارهای کاربردی، تحلیل محتوا و انواع روشهای تبلیغات و افزایش فالوئر با شما صحبت خواهیم کرد.
اگر میخواهید بخش دوم آموزش مدیریت شبکه های اجتماعی را زودتر بخوانید، ایمیل خود را در بخش عضویت در خبرنامه وی دیجیتال مارکتینگ وارد کنید. برای دریافت آموزش بازاریابی و مدیریت شبکههای اجتماعی و مشاورههای تخصصی، همکاران ما در کنار شما هستند. لطفاً تماس بگیرید.
چقدر این پست مفید بود؟
میانگین امتیاز 3.5 / 5. تعداد آرا: 20
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.