هاتجر چیست؟ +مزیت آن برای وبسایت من

هاتجر چیست؟ +مزیت آن برای وبسایت من

هاتجر چیست؟ اگر شما وبسایتی پر بازدید دارید قطعا گذرتان به وبسایت هاتجر افتاده و از دوستان و یا متخصصان این حوزه در مورد استفاده از این ابزار قدرتمند شنیده اید. اگر بخواهیم توضیح مختصر در مورد این ابزار ارائه کنیم، هاتجر ابزاریست که رفتار ورودی های سایت شما را رکورد کرده و برای هر کلیک نقشه حرارتی نمایش میدهد.

هاتجر چیست؟

Hotjar ابزاری قدرتمند برای تجزیه و تحلیل رفتار مخاطب وبسایت شما و بازخورد گرفتن از آنان است. با کمک ابزارهایی مثل نقشه گرمای (heatmap)،‌ رکورد نشست هاsession recording: و پرسش نامه بتوانید رفتار کاربران وب سایت را به خوبی تشریح کرده و با استفاده از بازخوردی که دریافت می‌شود در راستای بهبود قدم بردارید.

به زبان ساده اگر بگوییم هاتجر ابزاریست برای انالیز صفحات وبسایت شما. یعنی سایت را با نقشه ی حرارتی نمایش داده و قسمت که رنگ آن به قرمز نزدیک است تعداد کلیک بیشتری دارد.

هیت مپ (Heatmap)

یکی از مهم‌ترین ابزارهای هاتجر، هیت مپ است که فعالیت مخاطبین را در سایت شما نشان می‌دهد. به وسیله Heatmap می‌توانید تمامی رفتار بازدید کنندگان همچون حرکت نشانگر موس، تعداد دفعات کلیک و… را مشاهده و بررسی کنید. نقشه حرارتی با ردیابی حرکات ماوس در صفحات سایت، نحوه رفتار مخاطبین را بررسی و رکورد می‌کند.

نقشه حرارتی هاتجر، مهم‌ترین ابزار برای شناسایی رفتار و تمایل کاربران به طراحی وب سایت شماست، چرا که با بررسی آن می‌توانید کاربران در سایت رفتار رصد کرد؟

  • نقشه حرارتی کلیکی (Click heatmap): در این نوع نقشه، بخش‌های قرمزتر، بخش‌هایی هستند که بیشتر بر روی آن‎‌ها کلیک شده است. کاربران نشان‌گر ماوس خود را به هر قسمتی که ببرند، میزان کلیک بر حسب درصد به شما نشان داده می‌شود.
  • نقشه حرارتی حرکتی (Move heatmap): این نقشه به شما نشان می‌دهد که کاربران نشانگر ماوس خود را بیشتر در چه قسمت‌هایی قرار می‌دهند. حالا ممکن است بر روی آن قسمت کلیک کنند و یا کلیک نکنند.
  • نقشه اسکرول (Scrollmap): با این نقشه حرارتی می‌توانید مشاهد کنید کاربران چقدر در وب سایت اسکرول می‌کنند. رنگ قرمز به این معنی است که یک بخش از صفحه توسط همه کاربران مشاهده شده و معنی رنگ آبی تیره این است که یک بخش بازدید کننده بسیار کمی (کمتر از 25%) داشته است.

هاتجر چیست؟ +مزیت آن برای وبسایت من

در این قسمت ۱۵ کلیک روی شارژ مجدد ۱۰۰ دلاری پنل گوگل ادز شده

 

هاتجر چیست؟ +مزیت آن برای وبسایت من

ویدئوهای رکوردشده کاربران (Recordings)

این ابزار یکی از بهترین گزینه ها برای مدیران وبسایت است. از لحظه ی ورود به سایت شما تمام رفتارهای مخاطب از صفحه رکورد شده و نمایش داده می شود. این ویژگی به شما کمک می‌کند که حرکت پوینتر ماوس و هرچه تایپ می‌کنند را ببینید و همچنین می‌توانید ورژن مرورگر، سیستم‌عامل و نوع دستگاه آن‌ها را هم بشناسید.

بیایید مزیت‌های این ویدئوها را باهم بررسی کنیم:

  • تجربه ی کاربر را به صورت واقعی لمس می‌کنید.
  • تعامل کاربر با سایت خود را بررسی میکنید. (منو، هدر، فوتر، درکمه‌ها، اسلایدرها و …)
  • باگ‌های سایت خود را پیدا می‌کنید.
  • علت بستن سایت خود را متوجه می شوید.
  • ایراد طراحی خود را پیدا میکنید.
  • و …

 

بازخورد ورودی (Incoming Feedback)

با کمک این ابزار میتوانید از مخاطب های سایت خود درمورد طراحی سایت و دردسترس بودن تمامی اطلاعات مورد نظرسنجی کرده و آن را ثبت کنید.

هاتجر چیست؟ +مزیت آن برای وبسایت من

مزایای استفاده از هاتجر چیست؟

  • با استفاده از سرویس‌ها و قابلیت‌های Hotjar، به راحتی می‌توانید UX و UI سایت خود را بررسی کرده و آن‌ها را بهبود دهید.
  • وب سایت Hotjar از گوگل تگ منیجر (Google Tag Manager) پشتیبانی می‌کند و بر روی این پلتفرم قابل نصب و پیاده سازی است.
  • هاتجر با قابلیت نظر سنجی‌های روی صفحه (On-page Polls) به شما امکان می‌دهد نظر سنجی را به صورت pop-up مطرح کرده و از کاربران خود سوال بپرسید.
  • قابلیت Incoming Feedback یا بازخورد وارد شده، برای کاربران این امکان را فراهم می‌کند که میزان علاقه مندی از وب سایت را به شما انعکاس دهند.

روش نصب Hotjar

حال که با امکانات هاتجر آشنا شده‌ایم و از ابزار‌های پیشرفته‌ای که این برنامه در اختیار ما قرار می‌دهد باخبریم؛ سوالی که پیش می‌آید این است که چگونه از این ابزار برای وب‌سایت خود استفاده کنیم؟

برای آنکه این ابزار را روی وب‌سایت خود فعال کنید، لازم است که در ابتدا یک اکانت بسازید. وارد وب‌سایت hotjar.com شوید و پس از ساخت یک حساب کاربری و ثبت وب‌سایت خود در آن، هاتجر تکه کدی در اختیار شما قرار می‌دهد که لازم است آن را در قسمت اصلی کدهای وب‌سایت خود وارد کنید.

این کار را به دو شیوه می‌توانید انجام دهید:

وارد کردن دستی کد

کدی که هاتجار در اختیار شما قرار داده است را کپی کرده و در قسمت <head> وب‌سایت قرار دهید و سپس دوباره به حساب کاربری خود در هاتجار رفته و هاتجر را نصب کنید.

استفاده از گوگل تگ منیجر

یک راه بسیار راحت‌تر و کارآمدتر برای نصب هاتجر روی وب‌سایت، استفاده از ابزار گوگل تگ منیجر است. این ابزار برای یکپارچه سازی و مدیریت راحت‌تر تگ‌ها و کدهای اضافه شده به سایت است.

به کمک گوگل تگ منیجر می‌توانید با چند کلیک ساده و بدون نیاز به کدنویسی، این ابزار را روی سایت خود نصب کنید.

پیشنهاد ما به شما برای نصب هاتجار، استفاده از گوگل تگ منیجر است؛ زیرا هم نصب آن راحت‌تر است و احتمال خطا در آن کمتر می‌شود و هم در آینده مدیریت و سازماندهی کدها برایتان آسان‌تر می‌شود.

چقدر این پست مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

Picture of فرحناز عمانیان

فرحناز عمانیان

اشتراک شما تایید نشد لطفا مجددا تلاش کنید
شما با موفقیت عضو شدید

عضویت در خبرنامه وی دیجیتال مارکتینگ

برای اطلاع از آخرین مقالات آموزش ها و جوایز گوگل ایمیل خود را وارد کنید