این روزها اگر کسی بخواهد در فضای اینترنت به درآمد خوبی برسد لازم است که کاربران زیادی را بهسوی وب سایت خود هدایت کند. چنین امری فقط با تبلیغات گسترده و معرفی خود به مخاطب امکانپذیر است. تبلیغات برای افزایش ترافیک سایت، هزینههای زیادی را در پی دارد مگر اینکه از روش display network در تبلیغات گوگل استفاده کنید. شبکه نمایش گوگل به 92 درصد کاربران اینترنت دسترسی دارد و میتواند با هزینه اندک، شما و کسب و کارتان را به میلیونها نفر معرفی کند.
اگر قصد دارید از طریق اینترنت کسب درآمد کنید، کسب اطلاعات بیشتر از شبکه نمایش گوگل و میزان کارآمدی آن میتواند به موفقیت شما کمک بسزایی کند. مشاوران شرکت وی دیجیتال مارکتینگ نیز میتوانند در این مسیر به شما کمک کنند و همراه شما باشند. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید تا بهطور کامل با این شبکه نمایش تبلیغات گوگل و روش کار آن آشنا شوید.
GDN چیست؟
بهصورت مخفف به Google display Network (شبکه نمایشی گوگل)، GDN گفته میشود. در سال 2003 گوگل این شبکه از نمایش تبلیغات خود را معرفی کرد. GDN زیرمجموعهای از گوگل ادوردز است و نوعی تبلیغ کلیکی بصری است.
تبلیغات GDN به شکل بنرهای تصویری و متنی میتوانند در سایتهای مختلف قرار گیرند و در رشد و کسب درآمد بیشتر کسب و کارهای آنلاین کمک بسزایی دارند. تمام کسب و کارهایی که تبلیغات پولی انجام میدهند میتوانند از گوگل نتورک نمایشی نیز استفاده کنند. با توجه به اینکه رقابت بر سر حضور در صفحه اول گوگل بسیار سنگین است اغلب کسب و کارهای کوچک ترجیح میدهند از display Network در تبلیغات گوگل استفاده کنند چون از نظر هزینهای و جذب کابران با کیفیت، صرفه اقتصادی بیشتری دارد.
وجه تمایز شبکه جستجوی گوگل با شبکه نمایش تبلیغات گوگل
گوگل دو شبکه تبلیغاتی دارد: شبکه نمایش تبلیغات و شبکه جستجو که صاحبان کسب و کارها میتوانند برای افزایش ترافیک سایت خود از هر دو شیوه استفاده کنند؛ اما تفاوت این دو روش در چیست و کدام یک بهتر است؟
عملکرد تبلیغات در شبکه جستجو به این صورت است که وقتی کاربر کلیدواژهای مرتبط با کسب و کار یا محتوای سایت شما را جستجو میکند، در صفحه اول سرچ گوگل در میان بالاترین سایتها، سایت شما را مشاهده خواهد کرد.
عملکرد شبکه نمایشی گوگل به این صورت است که کاربر وارد سایتی میشود و قصد مطالعه محتوا یا خرید محصولی را دارد و در همین حین تبلیغات شما را در گوشه یا کنار تصویر میبیند؛ بنابراین شبکه نمایش گوگل تبلیغات شما را در انواع سایتها قرار میدهد تا کاربران با کلیک روی آن وارد وب سایت شما شوند.
تفاوت دیگری که در شبکه جستجوی گوگل با شبکه نمایش وجود دارد هزینه آن است. تحقیقات نشان داده است که میانگین نرخ کلیک (CTR) در مدل تبلیغاتی جستجوی گوگل نزدیک به 2 درصد و در تبلیغات شبکه نمایشی گوگل، کمتر از نیم درصد است که این درصدها در میان دیگر تبلیغاتی که در فضای آنلاین و دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرد، درصدهای بسیار خوبی است. البته باید این نکته را هم در نظر بگیرید که هزینه تبلیغات در شبکه نمایشی گوگل 0.58 دلار ولی در سرچ گوگل 2.32 دلار است.
بنابراین کسب وکارهایی که ابتدای مسیر زندگی خود را طی میکنند یا محصولات ارزانی را برای فروش عرضه میکنند بهتر است از شبکه نمایشی گوگل برای تبلیغات خود استفاده کنند؛ چراکه هم یک روش تبلیغاتی مناسب و هم مقرون بهصرفه است و علاوه بر اینکه مخاطبانی که از این طریق وارد سایت شما میشوند از قشرهای مختلفی هستند و میتوان روی فروش بیشتر با حضور این کاربران حساب کرد.
انواع فرمتهای تبلیغاتی که میتوان به شبکه نمایشی گوگل سپرد
انواع مختلفی از فرمتها برای انجام تبلیغات نمایشی گوگل نتورک وجود دارد که در این بخش به معرفی آنها میپردازیم:
1. متنی
در حالت تبلیغات متنی شما بدون استفاده از عکس، باید پیام تبلیغی خود را بنویسید و تلاش کنید با جملهبندی درست و جذاب در ذهن مخاطب بمانید تا ترغیب شوند و از سایت دیدن کند.
2. تصویری
تبلیغات تصویری این فرصت را به شما میدهد که در یک عکس پیام تبلیغی خود را بروز دهید. از جمله قوانین تبلیغات تصویری در شبکه نمایشی گوگل، حجم آن است که نباید بیش از 150 کیلوبایت باشد و فرمتی که برای عکس در نظر میگیرید باید در یکی از چهار حالت Gif، Jpg، png یا swf ارائه شود.
3. متحرک
این نوع تبلیغات برای استفاده از انواع انیمیشنها یا گیفها مناسب است. بسیاری از مخاطبان با دیدن تصاویر متحرک نظرشان جلب خواهد شد و احتمال دارد که بخواهند از وب سایت شما دیدن کنند.
4. در کنار ویدیوها
شبکه نمایشی گوگل در پلتفرمهای مختلفی نظیر Gmail، یوتیوب و غیره فعالیت میکند بنابراین این فرصت برای دیجیتال مارکترها وجود دارد که در کنار ویدیوهای یوتیوب، تبلیغات خود را قرار دهند و نظر مخاطب را به پیام تبلیغاتی خود جلب کنند.
انتخاب محل تبلیغات در شبکه نمایش گوگل
بیش از دو میلیون سایت در شبکه گوگل وجود دارد، اینطور نیست که شما بتوانید تبلیغات خود را در تمام این دو میلیون سایت بگذارید بهعلاوه اینکه این کار باعث افزایش هزینههای شما میشود و بودجه شما را بیدلیل مصرف میکند. گوگل نتورک برای تبلیغات نمایشی خود، دسته بندیهای خاصی قرار داده است و تبلیغات مطابق این دسته بندیها در سایتهای مختلف قرار میگیرد.
برای اینکه یک کسب و کار به کمک display network در تبلیغات گوگل بیشتر دیده شود باید بتواند دسته بندیهای زیادی را انتخاب کند تا احتمال افزایش ترافیک وب سایت خود را افزایش دهد و در ذهن مشتریان بالقوه خود جای بگیرد.
دو روش برای جایگیری در دسته بندیهای بیشتر وجود دارد که عبارت اند از:
1. انتخاب دامنه
برای اینکه بتوانید به نرخ بالایی از بازگشت سرمایه برسید باید جامعه هدف خود را مشخص کنید و بدانید که مخاطبان شما دقیقاً چه کسانی هستند. با علم به این موضوع میتوانید محل تبلیغات خود را مدیریت کنید و آن را فقط جایی قرار دهید که برای مخاطبان شما مناسب باشد. مثلاً اگر کسب و کاری درباره انواع رژیم های غذایی دارید، سایتهای فروش لوازم ورزشی بستر مناسبی برای تبلیغات شما خواهند بود.
2. انتخاب مکان تبلیغ توسط گوگل
گوگل سیستم بسیار هوشمندی برای تشخیص مکان مناسب تبلیغات شما دارد. اگر نتوانسته اید بسترهای مناسب را برای قرار دادن تبلیغ بیابید میتوانید این کار را برعهده گوگل بگذارید. ابتدا کلیدواژه ها و موضوعات مرتبط با تبلیغ خود را مشخص کنید و بعد به شبکه نمایشی گوگل اجازه دهید از میان سایتهای بیشمار خود، تبلیغات شما را در دسته بندی مناسبی از سایتها قرار دهد.
تأثیر شبکه نمایشی گوگل بر مخاطب
تا به اینجا تمرکز اصلی روی استفاده از تبلیغات گوگل برای افزایش ترافیک سایت بود اما نباید همه چیز را با محاسبات عددی بسنجیم. کاربری که در هر ویدئو مرتبط با کسب و کار شما بنر تبلیغاتیتان را میبیند به مرور آن را به ذهن خود میسپارد؛ بنابراین اگر در آن لحظه روی بنر کلیک نکند ممکن است دیرتر این کار را انجام دهد و برای خرید محصولات یا مطالعه محتوا به سایت شما رجوع کند.
ابزارهای تجزیه و تحلیلی مانند آنالیزور گوگل میتوانند اهمیت این تأثیرات را در درازمدت نشان دهند و آنوقت است که ارزیابی تبلیغات در شبکه نمایشی گوگل نتایج درستی خواهد داشت.
استفاده از شبکه نمایشی گوگل در ایران
سیستم AdSense که واسط تبلیغات گوگل و وب سایتها است محدودیتهایی دارد که باعث میشود سایتهای فارسی نتوانند از Google display network برای تبلیغات خود استفاده کنند؛ اما امکان بازاریابی مجدد وجود دارد؛ یعنی میتوانید برای افرادی که در گذشته وبسایت شما را دیدهاند کمپینهای نمایشی اجرا کنید و از محاسن آن بهره ببرید.
سخن پایانی
با توجه به رقابت بسیار سنگین در میان کسب و کارهای آنلاین در جهت جذب مشتری بالقوه، استفاده از شبکه نمایشی گوگل میتواند کمک بسزایی در موفقیت این وب سایتها داشته باشد. البته که این اتفاق یکشبه نخواهد بود اما اگر با توجه به روشهای ذکر شده در گوگل نتورک بهطور هدفمند تبلیغات انجام شود با وجود نظر مخالف برخی منتقدان، میتوان تا حدی نرخ بازگشت سرمایه را بالا برد. در این مطلب از سایت وی دیجیتال مارکتینگ با مفهوم شبکه نمایش گوگل آشنا شدیم درصورتی که در این حوزه نیاز به راهنمایی های بیشتر دارید می توانید با کارشناسان مجموعه وی دیجیتال مارکتینگ تماس بگیرید.
چقدر این پست مفید بود؟
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.