امروزه اهمیت وجود وب سایت برای هر کسب وکار بر تمامی صاحبان کسب وکار مشخص شده است. بسیاری از افراد تصور میکنند هزینه کردن برای وب سایت، کار بیهودهای است و نیازی به استخدام ادمین سایت وجود ندارد. تعرفههای مدیریت وب سایت کم نیست و شغل پردرآمدی است؛ اما چون پیشرفت فوقالعادهای در کسب وکار مدیر شرکت ایجاد میکند صرفه اقتصادی دارد.
در این مقاله از سایت وی دیجیتال مارکتینگ، قصد داریم به طور دقیق به این موضوع بپردازیم که مدیریت وب سایت چیست و کسی که سایت را مدیریت میکند چه وظایفی دارد. همچنین تعرفه و قیمت پست گذاشتن در سایت توسط مدیر وبسایت را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد. اگر شما نیز به این مباحث علاقه دارید، مدیر وبسایت هستید یا میخواهید از یک مدیر وبسایت کمک بگیرید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
ویژگیهای مدیر وبسایت
موفقیت در کسب وکار آنلاین با وجود رقابت بسیار، نیاز به یک متخصص در این حیطه دارد. مدیر وب سایت کسی است که نیازهای سایت شما را میسنجد و برای برطرف کردن آنها به صورت انفرادی یا با کمک یک گروه از افراد متخصص در این زمینه، تغییراتی در روند پیشبرد سایت ایجاد میکند. از میان تمام افراد تیم معمولاً وب مستر است که با مدیر یا هیئت مدیره آن سایت و کسب وکار در تعامل است. این ارتباط مستقیم باعث میشود مدیر وب سایت دقیقاً از هدف راهاندازی سایت مطلع شود و مطابق با آن پیش برود.
تصور اشتباه این است که مدیر وب سایت فقط موظف است که در سایت محتوا منتشر کند. اگر اینطور بود این شغل تا این حد پردرآمد و تخصصی نمیشد. حضور یک کسبوکار در فضای آنلاین نیازمند ادمین متخصصی است که به طرز محسوسی برای آن کسبوکار، مزیت رقابتی ایجاد کند و ترافیک سایت را افزایش دهد. در حال حاضر تعداد متخصصان در حوزۀ مدیریت وب سایت زیاد نیست. کسی که چنین شغلی دارد باید در زمینههای مختلف آگاهی لازم را داشته باشد تا بتواند بر عملکرد تمام اعضای تیم، نظارت درست و دقیقی کند.
گاهی ممکن است یک یا چند نفر از اعضای تیم نتوانند در زمان تعیین شده کاری را انجام دهند. در این مواقع ادمین یا مدیر وب سایت باید آنها را پوشش دهد و نگذارد خللی در روند سایت ایجاد شود. از اینرو، وب مستر حرفهای باید از گرافیک، انواع تولید محتوا (متنی، صوتی، تصویری)، طراحی پست و مقاله، اصول سئو و سایر موارد مرتبط با وب سایت سررشته داشته باشد.
ارکان اصلی مدیریت وبسایت
سه رکن اصلی در مدیریت وب سایت وجود دارد که شخص متخصص باید به آنها بپردازد. این سه رکن به شرح زیر است:
مدیریت محتوا:
گوگل به فعال بودن سایتها اهمیت زیادی میدهد. از این رو اگر مدیر سایت همواره محتوای وب سایت را بهروز نگه دارد توانسته اولین رکن اصلی کار خود یعنی مدیریت محتوای سایت را به بهترین نحو انجام دهد.
امنیت سایت:
امروزه هکرهای زیادی قصد ایجاد اختلال در روند سایتها را دارند. همچنین مجرمان اینترنتی به دنبال روزنهای برای ورود به دادههای وبسایتها و از بین بردن امنیت آنها هستند. رکن دوم مدیریت وبسایت حفظ امنیت سایت و مراقبت از آن در برابر هکرهای اینترنتی است.
پشتیبانی:
مدیر وب سایت پنل مخصوص به خود را دارد و در آن بخش، تغییرات لازم را اعمال میکند. بخش پشتیبانی سایت معمولا توسط مدیر وبسایت پوشش داده میشود. اینکه چطور مشتریان یا مخاطبان وبسایت به صفحات مختلف بروند و در نهایت تصمیم به خرید بگیرند همگی بسته به نوع چینش صفحات و محتوای موجود در سایت دارد. ادمین سایت باید بتواند مشتری را تا مراحل خرید و پس از آن همراهی و پشتیبانی کند.
12 مزیت مدیریت وبسایت
فواید حضور مدیر وب سایت برای یک مجموعه بیشمار است. علت اصلی بالا بودن تعرفه مدیریت وبسایت نیز همین است. در این بخش قصد داریم این فواید را در قالب 12 مزیت کلی توصیف کنیم.
جلوگیری از بروز خطا در وبسایت:
یکی از خطاهای متداول خطای 404 است که در بسیاری از مواقع مخاطبان یک سایت با آن روبهرو میشوند. خطاهای دیگری نیز وجود دارند که مسیر رسیدن افراد به سایت را سد میکنند. حضور مدیر سایت باعث میشود خطاها به حداقل ممکن برسد؛ چراکه ادمین حرفهای همواره در حال مراقبت و جلوگیری از بروز خطاهای احتمالی سایت است. از بین رفتن خطاها و مشکلات سایت باعث حفظ اعتبار آن میشود و ترافیک بیشتری را به سوی سایت هدایت میکند.
افزایش میزان امنیت وبسایت:
لازم است که سایت همواره با بهروزرسانیهای امنیتی و همچنین وصلههای نرمافزاری همگامسازی شود. به طور مثال، اگر در محیط وردپرس از امنیت وردپرس استفاده نکند؛ هکرها میتوانند خیلی زود به دادههای وب سایت نفوذ کرده و موجب اختلال در آن شوند. پیگیری چنین امری با مدیریت وب سایت است.
افزایش مخاطبان سایت:
هرچه سایت شما در گوگل رتبۀ بهتری بگیرد هنگام سرچ بالاتر از سایتهای دیگر میآید. معمولاً مخاطبان و مشتریان بالقوه به سراغ سایتهایی میروند که در صدر دیگر سایتهای گوگل نمایش داده میشوند. مدیریت محتوا میتواند با تدوین سیاستهای درست و بهموقع و بارگذاری محتوای درست و سئو شده باعث دیده شدن سایت شود و همین مسئله تعداد مخاطبان یا به اصطلاح ترافیک سایت را به طرز چشمگیری افزایش میدهد. در صورتی که وب سایت از استراتژی محتوایی درستی برخوردار باشد، درصد زیادی از این مشتریان بالقوه، تبدیل به مشتریان بالفعل میشوند و درآمد آنلاین زیادی به دست میآید.
شناساندن کسب و کار به مشتریان:
اینکه مشتریان، شما را بشناسند اهمیت زیادی دارد و این کار بهخودیخود رخ نمیدهد. اگر قصد دارید در فضای مجازی کسب وکارتان را بهبود ببخشید مدیریت وبسایت میتواند نام مجموعه شما را در ذهن مخاطبان پررنگ کند. داشتن ارتباط با مخاطبان اهمیت زیادی دارد. مدیر سایت برای ایجاد چنین ارتباطی آدرس شبکههای اجتماعی کسب وکارتان را در سایت قرار میدهد و با استفاده از ابزارهای مختلف بازاریابی اینترنتی، در وبسایت برای مخاطبان فضای شخصی و ویژه ایجاد میکند.
رسیدگی مداوم به امور مخاطبان و خلاقیت در سایت باعث میشود افراد کمکم با کسب و کار شما آشنا شوند و اعتمادسازی و خرید صورت بگیرد.
خلق نام نیک در ذهن مخاطب:
شما فرصت زیادی برای حفظ مخاطبی که به سایتتان سرزده ندارید. حضور مدیریت وب سایت باعث میشود بتوانید به روشهای کاملاً اصولی از این فرصت کوتاه استفاده کنید و مشتری را در سایت خود نگه دارید. این مسئله فقط زمانی اتفاق میافتد که مشتری حس خوبی از سایت شما و محصولات و محتوای آن بگیرد. عملیات حفظ مشتری با خرید آن به اتمام نمیرسد. مدیریت وب سایت همواره راهکارهایی برای تشویق مشتری به خرید مجدد دارد. او به مشتریان لذت یک خرید خوب را هدیه میدهد و باعث میشود که بیشتر آنها بخواهند این تجربه را تکرار کنند.
ثبت استراتژیها و اهداف سایت:
هر وب سایتی با هدف مشخصی راهاندازی میشود؛ اما استراتژیهای رسیدن به آن هدف به فراخور موقعیت میتواند بهبود پیدا کند. وب مستر با نظارت بر محتوا، بخشهای مختلف سایت و نحوۀ پاسخگویی به مخاطبان تلاش میکند ادامه راه را بیشتر به مسیر اهداف نزدیک کند و به نوعی با حفظ اهداف موجود، استراتژی را بهبود خواهد داد.
بررسی منظم هاست و امنیت سایت:
مسلماً آنچه ما در یک صفحۀ سایت میبینیم حاصل چندین صفحۀ زیرین و اطلاعات انباشته بسیار است. حضور مدیریت وب سایت موجب حفظ امنیت پلاگینها و هاست میشود. مدیر سایت همواره به صورت منظم و در تاریخهای مشخص از دادهها بکآپ تهیه میکند و اگر به صورت اتفاقی، بخشی از اطلاعات ناپدید شد آن را بازیابی میکند. به این ترتیب سایت برای بروز هر نوع اتفاقی آماده است و امنیت آن تا حد بسیار زیادی تأمین میشود.
بهروزرسانی نرمافزارها:
برنامههای نرمافزاری سایتها به صورت دورهای نیاز به بهروزرسانی دارند و اگر به حال خود رها شوند عملکرد وب سایت به میزان زیادی افت میکند. از جمله مزیتهای مدیریت وب سایت این است که همواره به صورت کاملاً منظم این کار را انجام میدهد.
ویرایش طراحی و محتوا بدون بروز مشکل:
گاهی تغییر در محتوا و طراحی از دید مدیران شرکتها کار پرریسکی است. ویرایش محتوا و طراحی ظاهری، کاری کاملا تخصصی است و باید برای بهبود روند کار حتما از متخصص این حوزه کمک گرفت. اگر مدیریت وب سایت این کار را به صورت هوشمندانه انجام دهد بدون اینکه به ماهیت سایت خدشهای وارد کند ترافیک سایت را افزایش میدهد و باعث افزایش درآمد آنلاین آن کسب و کار میشود.
صرفهجویی در زمان و افزایش تمرکز:
شما بهعنوان مدیر یک کسب و کار، دغدغههای بسیاری دارید و اگر بخواهید برای مدیریت وب سایت خود وقت بگذارید نمیتوانید با فراغ بال به امور مشتریان و رصد رقبای بازارتان بپردازید. حضور ادمین حرفهای باعث میشود دیگر نگران خطاهای سایت، بهروزترین نسخۀ وردپرس، حفظ امنیت دادهها و غیره نباشید. این اقدامات را به او میسپارید و در جهت توسعۀ کسب و کارتان اهداف بلندمدتی را که دارید به او انتقال میدهید تا محتوای خود را مطابق با این اهداف همگامسازی کند.
بهبود سئو و بهینهسازی سایت:
همانطور که در بخشهای قبل نیز به آن اشاره کردیم، گوگل محتوای بهینهشده را در رتبۀ بالاتری قرار میدهد. وبمستر برای بهبود سئو و بهینهسازی سایت، وقت و انرژی زیادی صرف میکند و به این ترتیب سایت شما همواره بهروز خواهد بود. همچنین به مرور جایگاه بهتری در سرچ گوگل خواهید یافت.
انتشار مطالب جدید:
افرادی که همه کارهای کسب و کار آنلاینشان را به تنهایی برعهده میگیرند در بسیاری از مواقع دچار کمبود زمان میشوند و نمیتوانند به صورت متناوب مطالب سایت خود را بهروز کنند. مخاطبان چنین سایتهایی خیلی زود از آنها دلسرد میشوند و به این نتیجه میرسند که سایت فعال و پویا نیست و نمیتوان به اطلاعات فعلی آن اطمینان کرد. در مقابل، صاحبان کسب و کاری که از مدیریت وبسایت کمک میگیرند، با پرداخت تعرفه مدیریت وبسایت اطمینان مییابند که همیشه مطالب موجود در سایتشان بهروز میشود و اطلاعات موجود در آن قابل استناد است.
سخن پایانی
هر روز بر تعداد کسب و کارهای آنلاین افزوده میشود و صاحبان این کسب وکارها برای ایجاد مزیت رقابتی باید برای حفظ پویایی و افزایش جذابیت وبسایت خود تلاش کنند. اگر سایتتان را طراحی کردهاید و نیاز دارید آن را در مدتزمان کوتاه به موتور جستجو و جامعه هدف خود بشناسانید خوب است که از مدیریت وب سایت و خدماتی که ارائه میکند غافل نشوید. مطمئن باشید که هزینه برای وب مستری خیلی زود به جیبتان برمیگردد. کافی است که برای این کار از افراد حرفهای و تیمی قوی نظیر مجموعه معتبر وی دیجیتال مارکتینگ در این زمینه کمک بگیرید.
چقدر این پست مفید بود؟
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.