6 راه‌حل برای افزایش سرعت بارگذاری سایت (سئو تکنیکال)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]یکی از مهم‌ترین بخش‌های سئو که تاثیر زیادی روی رتبه سایت می‌گذارد و گوگل حساسیت زیادی روی آن دارد، بحث سئو تکنیکال است. البته در یک دسته‌بندی دیگر از مراحل سئو، این موضوع در بحث On Page ممکن است محسوب شود. اینجا منظور از سئوی تکنیکال یا فنی، تمام بهینه‌سازی‌ها در قسمت فنی و کدنویسی سایت است که در نهایت منجر به افزایش سرعت لود سایت، بالا رفتن سطح امنیت و … می‌شود.

سئو تکنیکال

مهم‌ترین اتفاق خوبی که در سئو تکنیکال می‌تواند روی سایت ما بیفتد، بالا بودن سرعت لود یا بارگذاری کامل سایت است. هماهنطور که گفتیم سرعت لود سایت برای گوگل و سایر موتورهای جستجو بسیار اهمیت دارد. طبق اعلام گوگل، تاثیر سئو Off Page (به معنای گرفتن بک لینک‌ها و …) روی رتبه سایت به‌تدریج رو به کاهش می‌رود و در سال 2024 به صفر می‌رسد. بنابراین تمام توجه‌ها به سئو تکنیکال و On Page جلب می‌شود. سایت GTmetrix که یکی از مراجع معتبر برای بررسی سرعت سایت و سئو تکنیکال محسوب می‌شود، اخیرا به‌روز رسانی عظیمی داشته و تمام پارامترهای جدید نشان‌دهنده این موضوع است که باید بیش از پیش به سئو تکنیکال توجه کرد. پس طبیعتا رقابت در این بخش سنگین‌تر شده و تمام تمرکز متخصصین سئو روی این بحث جمع می‌شود.

به‌طور قطع، افزایش سرعت سایت مهم‌ترین عامل در پایین آمدن Bounce Rate (نرخ پرش) است. نرخ پرش به این معناست که کاربر یک صفحه از سایت را باز کند و بدون آن‌که اکشنی انجام بدهد آن را ‌بندد.[/vc_column_text][vc_column_text]

بیشتر بخوانید: 7 عادت سئو کاران موفق چیست؟

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

6 راه حل برای بهبود سئو تکنیکال را بررسی می‌کنیم:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

1- به‌کار گیری هاست مناسب:

سایت ما روی فضای یک هاست میزبانی می‌شود و این هاست باید منابع لازم برای تمام درخواست‌هایی که از سایت ما انجام می‌شود را داشته باشد. این مسئله به‌طور مستقیم به نوع فعالیت سایت ما مربوط است. مثلا ممکن است برای یک سایت با بازدید محدود، یک هاست ارزان قیمت نیز کافی باشد. البته صرفه‌جویی در این مسئله به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

2- فشرده سازی فایل های CSS و JS:

در هنگام کدنویسی Frontend (سمت کاربر)، برنامه‌نویس برای تمرکز بیشتر و خوانایی کد توسط انسان، هر دستور را به‌طور مرتب در یک خط می‌نویسد و به میزان زیادی از فاصله و فضاهای خالی استفاده می‌کند. همچنین برای توضیح هر قسمت از کدها، کامنت می‌گذارد و توضیحات و نکات لازم برای برنامه‌نویس‌های دیگر (و حتی خود او، وقتی بعدا می‌خواهد کدها را بخواند) یادداشت می‌کند. این موضوع برای زمان توسعه، کاملا مناسب است ولی برای آپلود روی سایت نیاز است تمام این فضاهای اضافه و کامنت‌ها حذف شوند. در این صورت خوانایی کد برای انسان از بین می‌رود اما ربات‌های کرالر گوگل و مرورگرها به‌راحتی کدها را خوانده و رندر می‌کنند. برای انجام این‌کار ابزارهایی وجود دارد که که فایل اصلی را از شما می‌گیرد و فایل Min شده (کوچک‌شده) را به شما تحویل می‌دهد. بدین‌منظور می‌توانید از ابزار Minifier استفاده کنید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

3- بهینه سازی سایز عکس‌ها:

یکی از مواردی که به‌راحتی قابل اصلاح است اما خیلی کم مورد توجه قرار می‌گیرد، بهینه سازی و کاهش سایز عکس‌ها تا جای ممکن است. حتما سایت‌هایی با بنرهای بزرگ و حجیم را مشاهده کرده‌اید که باید زمان زیادی را صرف بارگذاری کامل آن‌ها کرد. این مورد ضربه بزرگی به سئو تکنیکال سایت وارد می‌کند. با استفاده از ابزار TinyPNG به‌راحتی می‌تواند حجم عکس‌های سایت خود را بدون افت کیفیت کاهش دید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

4- استفاده از Lazy Load:

این مورد به توسعه‌دهندگان مربوط می‌شود. سایتی مثل اینستاگرام را در نظر بگیرید. وقتی وارد سایت یا اپ اینستاگرام می‌شوید، تعدادی پست برای شما لود می‌شود و هر چه به پایین صفحه می‌روید پست‌های بیشتری لود می‌شود. توجه کنید که در همان اول کار، اینستاگرام فقط تعداد محدودی پست به شما نشان می‌دهد و به مرور در صورت نیاز پست‌های بیشتر را لود می‌کند. (به فرض 1000 پست را یکباره لود نمی‌کند) این موضوع باعث می‌شود مقدار دیتای مورد نیاز در اول کار محدود شود و در نتیجه سایت با سرعت بیشتری بارگذاری شود. توسعه‌دهندگان وب می‌توانند از Lazy Load در طراحی استفاده کنند.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

5- استفاده از حداقل پلاگین‌های مورد نیاز:

اگر از CMSهای آماده مثل وردپرس استفاده می‌کنید برای انجام کارهای مختلف نیاز به نصب پلاگین در آن زمینه دارید. هر کدام از این پلاگین‌ها تعدادی کد به سایت ما اضافه می‌کنند. این موضوع باعث سنگین شدن سایت و افزایش سرعت لود می‌شود. بنابراین اگر از پلاگینی استفاده نمی‌کنیم یا آن‌چنان ارزشی به سایت ما اضافه نمی‌کند، بهتر این است که آن را از سایت خود پاک کنیم.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

6- استفاده از CDN (شبکه تحویل محتوا):

Content Delivery Network (به اختصار CDN) یا شبکه تحویل محتوا، یکی از مواردی است که استفاده از آن می‌تواند تاثیر محسوسی را در سرعت بارگذاری سایت شما داشته باشد. CDN تمام سرورهای اینترنت در سراسر دنیا را پوشش می‌دهد و زمانی که شما از این سرویس استفاده می‌کنید، اطلاعات سایت شما روی تمام این سرورها ذخیره می‌شود. در نتیجه کاربران هنگام مراجعه به سایت شما، اطلاعات را از نزدیک‌ترین سرور دریافت می‌کنند. CDN از تمام اطلاعات ثابت شما مثل فایل های جاوا اسکریپت، CSS، تصاویر، فایل‌های صوتی و ویدیویی پشتیبانی می‌کند و صرفا فایل‌هایی که احتمال به‌روزرسانی بالاتری دارند مثل متون و HTML را از سرور اصلی بارگذاری میکند. با فعال‌سازی این سرویس تاثیر محسوسی در بارگذاری سایت شاهد خواهید بود و این موضوع بیشتر درباره افرادی است که دور از سرور هستند. به‌دلیل این‌که سایت‌های ایرانی اکثرا در خارج از کشور میزبانی می‌شوند، CDN کمک زیادی می‌تواند بکند. برای مشاهده تاثیر به‌کار گیری CDN می‌توانید از ابزار GTmetrix استفاده کنید. اخیرا در ایران نیز سرویس‌های CDN راه‌اندازی شده‌اند که می‌توان به ابرآروان اشاره کرد. تنها مشکل در استفاده از CDN این است که معمولا رایگان نیستند (یا سرویس رایگان محدودی دارند) و باید هزینه‌ای به صورت ماهیانه یا سالیانه برای آن پرداخت کرد.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

چقدر این پست مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 3

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک مقاله:

حسین افسان
حسین متخصص تبلیغات گوگل ماست و تجربه زیادی هم توی تبلیغات فیسبوک داره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات وی دیجیتال مارکتینگ

99. آشنایی با کامیونیتی گوگل ادز و امکان پرسش و پاسخ

کامیونیتی گوگل ادز محیطی است که به کاربران امکان می‌دهد، تا اطلاعات و تجارب خود در زمینه تبلیغات را به اشتراک بگذارند و از دیگران سوالات خود را مطرح کنند. در این محیط می‌توانید از تجربیات دیگران بهره‌مند شده و سوالات خود را مطرح کنید تا جواب‌های کاربردی برای بهبود استراتژی تبلیغاتی‌تان در گوگل ادز بدست آورید.

98. بررسی گزینه های Pagespeed Insight برای افزایش سرعت صفحه و کم کردن هزینه گوگل ادز

Pagespeed Insight یک ابزار قدرتمند است که به شما کمک می‌کند سرعت بارگذاری صفحات وبتان را ارتقاء داده و همچنین هزینه‌های تبلیغات در گوگل ادز را کاهش دهید. با استفاده از این ابزار، می‌توانید به بهبود عملکرد وب‌سایت خود پرداخته تا تجربه کاربری بهتری داشته باشید و در عین حال، هزینه تبلیغات خود را به حداقل برسانید.

97. آموزش اجمالی UX در گوگل ادز

در گوگل ادز، UX یا تجربه کاربری، به بهبود رابطه بین مخاطبان و تبلیغات اختصاص دارد. این فرآیند شامل طراحی صفحات کاربری جذاب و بهینه، بهبود تجربه مشاهده تبلیغات و ارتقاء کیفیت کلی تجربه کاربری در تبلیغات گوگل است. تمرکز بر UX به کاربران کمک می‌کند تا با تبلیغات بهتر ارتباط برقرار کنند و به شرکت‌ها در دستیابی به اهداف تبلیغاتی کمک می‌کند.