دیجیتال مارکتینگ به زبان ساده – معرفی مفاهیم و ابزارها

دیجیتال مارکتینگ به زبان ساده - معرفی مفاهیم و ابزارها

بعید به نظر می‌رسد که کسی اسم “دیجیتال مارکتینگ را تا به حال نشنیده باشد، با این حال اگر شما این‌طور هستید، با مطالعه این مقاله می‌توانید این مفاهیم را به صورت جامع دربربگیرید.

این مگاپست به روز می‌شود …

 

دیجیتال مارکتینگ میدان عمل است نه تشریحات تئوری

واقعیت این است که ارائه تعریف‌های متعدد و سایر تئوری‌ها کمکی به یادگیری و فراگیری مهارت‌های مورد نیاز ما نمی‌کند. پس بهتر این است که به صورت کاربردی و عملی با مفاهیم آشنا بشویم.

نیاز به توضیح عجیب و غریبی نیست. دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال همان‌طور که از اسمش پیداست، به تمام فعالیت‌هایی اشاره دارد که برای بازاریابی و فروش محصولات یا خدمات در فضای وب و دیجیتال انجام می‌شود. حال در این حوزه به مانند هر تخصص دیگر، تعدادی مفاهیم و ابزار وجود دارد که آشنایی و تسلط بر آن‌ها عیار یک دیجیتال مارکتر را مشخص می‌کند.

این پست به صورت متناوب به تمام مفاهیم و ابزارهای لازم و رایج در زمینه دیجیتال مارکتینگ می‌پردازد و همواره به روز می‌شود تا سعی شود هر چیزی که آموخته‌ایم و به کار برده‌ایم با شما به اشتراک بگذاریم.

فهرست (روی هر بخش کلیک کنید)

 

دیجیتال مارکتینگگوگل ادز

 

دیجیتال مارکتینگسئو

 

دیجیتال مارکتینگ

تهیه هاست، دامنه و راه‌اندازی وبسایت

 

دیجیتال مارکتینگاصول دیجیتال مارکتینگ

 

دیجیتال مارکتینگایمیل مارکتینگ

 

دیجیتال مارکتینگبازاریابی سوشیال مدیا

 

دیجیتال مارکتینگابزار های آنالیز وبسایت

 

اصول دیجیتال مارکتینگ

در بحث اصول دیجیتال مارکتینگ مباحث زیادی مطرح است و به خصوص اینکه اگر با علم بازاریابی و اصول آن آشنا باشید، بسیار بهتر می‌توانید اصول دیجیتال مارکتینگ را درک کنید. ما در اینجا به چند مفهوم مهم که در ادامه کار به آن‌ها نیاز خواهید داشت اشاره می‌کنیم.

مفهوم قیف فروش:

قیف فروش اصطلاحا به مسیری که یک فرد برای تبدیل شدن به مشتری می‌گذراند، می‌پردازد.

دیجیتال مارکتینگ

مرحله اول آگاهی (Awareness) نام دارد. در این مرحله کاربر اولین بار با کسب و کار شما آشنا می‌شود. این آشنایی می‌تواند از دیدن یک تبلیغ در گوگل، سوشیال مدیا یا جای دیگری اتفاق بیفتد.

مرحله دوم جذابیت (Interest) است. در این مرحله شما باید به بهترین شکل کسب و کار خود را معرفی کنید. همچنین با اشاره به نیاز کاربر و پاسخی که شما می‌توانید به آن بدهید، کاربر را به سمت مشتری شدن هدایت کنید. در این مرحله باید ویژگی‌های محصول یا خدمت خود را برای کاربر تشریح کرده و به مزیت‌هایی که برای او دارید اشاره کنید.

مرحله سوم تصمیم گیری (Decision) نام دارد. در این مرحله مشتری تحقیقات خود را انجام داده و در حال تصمیم گیری بین گزینه‌های موجود است. در بهترین حالت شما هم بین گزینه‌های اون قرار دارید. در این مرحله باید سعی کنید یک پیشنهاد شگفت انگیز به مشتری بدهید. مانند یک تخفیف یا ارسال به صورت رایگان.

مرحله نهایی اقدام یا خرید (Action) است. اگر در مراحل قبلی به خوبی به مشتری اطلاعات داده باشید و نظر مشتری را جلب کرده باشید، مشتری اقدام به خرید محصول یا خدمت شما می‌کند و با موفقیت از انتهای قیف فروش شما خارج می‌شود.

 

بازاریابی برون‌گرا و درون‌گرا:

این دسته بندی یه ماهیت بازاریابی و نوع جذب مشتری اشاره دارد. اینکه آشنایی مشتری با ما به چه شکل رقم می‌خورد.

در بازاریابی برون‌گرا، ما به عنوان یک کسب و کار جلوی چشم مشتری ظاهر شده و آگهی خود را به اون نشان می‌دهیم. برای مثال می‌توان به آگهی‌های تلویزیون، بیلبوردها، پیامک‌های تبلیغاتی انبوه، تبلیغات در اینستاگرام صفحه‌های اشخاص ثالث و یا بنرهای تبلیغاتی موجود در سایت‌های پربازدید اشاره کرد.

در مقابل بازاریابی درون‌گرا قرار دارد. در این نوع بازاریابی مشتری به سراغ ما می‌آید. در واقع ما با تولید یک محتوای با کیفیت و آماده کردن پاسخ برای نیاز عده‌ای از کاربران، باعث آشنا شدن کاربران با کسب و کار خود و در مرحله بعد معرفی و فروش محصولات به آن‌ها می‌شویم. تولید محتوای سئو محور و تبلیغ در گوگل در این دسته قرار می‌گیرند.

 

مدل‌های رایج کسب و کارهای آنلاین:

برای ورود به دنیای کسب و کار آنلاین ابتدا باید با مدل‌های مختلف کسب و کارها آشنا شوید. در حقیقت شما یا کسب و کار خودتان را دارید یا برای کسب و کار یک شخص دیگر فعالیت می‌کنید. اگر در فکر راه اندازی کسب و کار هستید یا می‌خواهید کسب و کار سنتی خود را به آنلاین توسعه دهید، شناختن انواع کسب و کار آنلاین اولین کاری است که باید انجام دهید.

  1. E-commerce: E-commerce ها همان فروشگاه‌های اینترنتی مرسوم هستند. در این نوع کسب و کار، شما یک فروشگاه اینترنتی و یک سری محصول برای فروش دارید.
  2. لید جنریشن ها: تعدادی از کسب و کارها هستند که در فضای آنلاین، محصول یا خدمتی ارائه نمی‌دهند و در واقع صرفا یک شماره تماس یا ایمیل از مخاطبین دریافت می‌کنند تا با آن‌ها در محیطی دیگر درباره محصولات و خدماتشان گفتگو کنند. حتی ممکن است از طریق یک فرم قرار ملاقات تنظیم کنند.
  3. بازدید محور: اینگونه سایت‌ها مانند سایت‌های خبری صرفا از طریق تولید محتوا به دنیال جذب مخاطب و بازدیدکننده هستند. عموما بازدید بالایی دارند و درآمد آن‌ها از طریق فروش جایگاه‌های تبلیغاتی در صفحات سایت‌شان است.
  4. Two Sided Market: اینگونه سایت‌ها مانند سایت‌های آگهی رایگان، بستری را برای ارتباط بین فروشنده و مشتری فراهم می‌کنند و درآمد خود را از طریق کمیسیون یا حق ثبت آگهی بدست می‌آورند.
  5. SaaS: این سرویس‌ها به جای فروش یک محصول یا خدمت مشخص، حق اشتراک می‌فروشند. این حق اشتراک بر پایه مدت زمان است و می‌تواند هفتگی، ماهانه و حتی سالانه باشد. مانند سرویس‌های اشتراکی نمایش فیلم

 

تهیه هاست، دامنه و راه‌اندازی وبسایت

در دیجیتال مارکتینگ وبسایت باید در مرکز فعالیت‌های ما باشد و هر تمام کانال‌های دیگر بر محوریت وبسایت باشد و به آن لینک شود. در واقع اگر کسب و کاری فقط روی سوشیال مدیا کار کند و وبسایت نداشته باشد، دیجیتال مارکتینگ انجام نمی‌دهد.

برای راه اندازی وبسایت دو راه وجود دارد:1- برنامه نویسی از صفر 2- استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوای آماده (CMS)

در این مقاله ما می‌خواهیم صرفا دیجیتال مارکتینگ را معرفی کنیم و بنا بر این است که شما دانش برنامه نویسی ندارید، پس از سیستم‌ مدیریت محتوای وردپرس استفاده می‌کنیم. قبل از شروع نیاز است که شما هاست (فضای مورد نیاز برای آپلود فایل‌های سایت) و دامنه (آدرس اینترنتی منحصر به فرد) تهیه کنید. شرکت‌های هاستینگ زیادی وجود دارند که شما می‌توانید هاست و دامنه خود را از آن‌ها تهیه کنید. من شرکت میهن وب هاست را به دلیل پشتیبانی خوب و ارائه SSL رایگان به شما معرفی می‌کنم. در انتخاب هاست، مزیت هاست ایران، مقداری دسترسی سریع‌تر کاربران ایرانی و همچنین قیمت پایین‌تر است. از طرفی در صورت قطع شدن اینترنت جهانی از ایران، وبسایت شما از داخل کشور قابل دسترسی می‌باشد. در مقابل هاست خارجی یک مزیت عمده دارد و آن این است که مشابه سال‌های گذشته در صورتی که اتصال ایران از اینترنت جهانی قطع شود، ربات‌‌های گوگل که مرتب به وبسایت‌ها سر می‌زنند و آن‌ها را چک می‌کنند، دیگر نمی‌توانند به وبسابت شما متصل شوند و در نتیجه رتبه سایت شما به مرور از بین می‌رود. همچنین در انتخاب دامنه باید توجه داشته باشید با انتخاب دامنه IR به دلیل تحریم‌ها، امکان استفاده از سرویس Google Ads را نخواهید داشت.

پس از تهیه هاست و دامنه خود، برای دانلود آخرین نسخه از وردپرس به صفحه وردپرس فارسی مراجعه کنید. وردپرس معروف‌ترین سیستم مدیریت محتواست که به 40 زبان دنیا از جمله فارسی ترجمه شده. رایگان و متن باز بودن، رابط کاربری ساده و راحت، پشتیبانی خوب و جامعه فعالان و تولیدکنندگان افزوده‌ها، وردپرس را به محبوب‌ترین CMS حال حاضر تبدیل کرده است. اگر با نحوه نصب وردپرس آشنا نیستید روی اینجا کلیک کنید.

این وبسایت خانه‌ی محتوای شماست. به وسیله آن شما محتوای خود را منتشر می‌کنید، اگر محصولی برای فروش دارید چه به صورت دیجیتال چه به صورت فیزیکی داخل آن قرار می‌دهید و در نهایت این مهم‌ترین پل ارتباطی شما با مخاطبان است. قسمت عمده‌ی تمام عملیات کسب درآمد، تبلیغات و آنالیز رفتار مشتریان روی این وبسایت انجام می‌شود.[/vc_column_text][cz_gap][/vc_column][/vc_row][vc_row]

سئو (بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو)

بعد از طراحی و راه‌اندازی سایت، اولین قدم برنامه‌ریزی برای سئوی سایت است. بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو یا به اختصار سئو (SEO)، دریایی از کاربران اینترنت را به سمت سایت ما سرازیر می‌کند. عموم کاربران اینترنت اگر به چیزی احتیاج داشته باشند یا دنبال چیزی بگردند، در اولین قدم در گوگل سرچ می‌کنند. حال اگر ما در صفحه اول گوگل بالاتر از رقبا قرار داشته باشیم می‌توانید حدس بزنید که چقدر وضعیت کسب و کار ما تغییر می‌کند. در ادامه بعد از توضیح ابعاد مختلف سئو، دقیقا به شما می‌گوییم که چطور باید سایت خود را بهینه کنید.

تمام فعالیت‌ها در زمینه سئو به 3 بخش کلی تقسیم می‌شوند:

1- سئوی محتوا

2- سئوی تکنیکال یا On Page

3- سئوی خارجی یا Off Page

 

سئوی محتوا

در اولین قدم ما باید یک تحقیق درباره کلمات کلیدی حوزه خود را (Keyword Research) انجام دهیم. ابزارهای مختلفی برای انجام این کار وجود دارد از جمله Google Trend، Ubersuggest و … که به وسیله آن‌ها می‌توانیم کیوردهایی که در زمینه کاری ما دارای سرچ بالایی هستند را پیدا کنیم. این کیوردها در ابتدای امر باید به دو دسته کیوردهای فروش و کیوردهای بلاگ تقسیم بشوند. کیوردهای فروش مانند: خرید موبایل سامسونگ، کیوردهایی هستند که کاربر با هدف خرید یک محصول یا خدمت آن‌ها را سرچ می‌کند. دسته دوم کیوردهای بلاگ هستند مانند: تاریخچه شرکت سامسونگ، که می‌توانیم برای خوراک بلاگ از این کیوردها استفاده کنیم. ما باید یک نقشه راه سئو تدوین کنیم که در بخش تولید محتوا تمام کیوردها برای نوشتن مقالات آماده باشند. در حقیقت باید هر صفحه فروش محصول را با کیوردهای فروش بهینه سازی کنیم و برای هر کدام چندین بلاگ نوشته و به آن‌ها لینک دهیم. به این عمل لینک سازی داخلی می‌گویند.

منظور از سئوی محتوا یعنی رعایت کردن تمام المان‌هایی در متن که برای گوگل مهم است. برای این امر تنها کاری که شما لازم است انجام دهید، نصب افزونه Yoast Seo روی سایت وردپرسی است.

بعد از نصب این افزونه در قسمت افزودن نوشته یک کادر اضافه شده که جلوی هر مورد یک چراغ سبز (عالی)، نارنجی (خوب و قابل قبول) و یک چراغ قرمز به معنای نیاز به تغییرات وجود دارد.

دیجیتال مارکتینگ

قبل از نوشتن مقاله مهم‌ترین کاری که ما باید انجام بدیم انتخاب کلیدواژه کانونی است. در واقع این عبارت همان عبارتی است که ما می‌خواهیم در صفحه جستجوی آن در گوگل رتبه کسب کنیم. این کلمات یا عبارات را باید از همان نقشه راه سئو که کمی پیش‌تر گفتیم استخراج و استفاده کرد. کلیدواژه کانونی باید تراکم مشخصی نسبت که تعداد کل کلمات مقاله‌ی ما داشته باشد که ابزار Yoast Seo این تعداد را برای ما محاسبه می‌کند. (به ازای 1000 کلمه در یک مقاله باید حدود 4 بار تکرار شود)

موارد مهم دیگر که باید رعایت کنید: قرار دادن حداقل یک لینک داخلی و یک لینک خارجی در مقاله، قرار دادن تصویر شاخص، اضافه کردن نامک (URI صفحه مقاله)، اضافه کردن توضیح متا (توضیحاتی که در گوگل زیر لینک سایت نمایش داده می‌شود)، استفاده از کلیدواژه کانونی در عنوان سئو (عنوانی که گوگل برای لینک سایت شما در نظر می‌گیرد)

 

سئوی تکنیکال یا On Page

این بخش به مباحث فنی سایت مربوط است و به صورت کلی به سرعت لود سایت اشاره دارد. 6 راهکار اصلی برای افزایش سرعت بارگزاری سایت را می‌توانید در مقاله زیر بخوانید:

برای اطلاعات تکمیلی: 6 راه‌حل برای افزایش سرعت بارگذاری سایت (سئو تکنیکال)

 

سئوی خارجی یا Off Page

در سئوی خارجی یا آف پیج، تمرکز بر لینک‌سازی خارجی است. فرض کنید شما در یک زمینه به خصوص یک سایت راه‌اندازی کرده‌اید. اگر شما توسط سایت‌هایی که قدرت دامنه و ترافیک بالایی دارند لینک بگیرید. این تاثیر زیادی روی رتبه سایت شما می‌گذارد. این کار عموما از طریق رپورتاژ آگهی انجام می‌شود و روش رایج به این شکل است که حدود ماهی یک یا دوبار از سایت‌هایی که سفارش رپورتاژ آگهی می‌گیرند (عموما سایت‌های خبری مطرح) لینک می‌گیریم. روش‌های دیگری هم برای لینک سازی خارجی وجود دارد از جمله: کامنت گذاشتن در سایت‌ها و انجمن‌ها همراه با لینک سایت، حضور در شبکه‌های اجتماعی و ساختن لینک و …

 

متخصصین سئو در نوعی دسته بندی به کلاه سفید و کلاه سیاه تقسیم می‌شوند. کلاه سفید ها سعی دارند به روش اخلاقی رتبه سایت را ارتقاع بدهند که بیشتر روی سئوی محتوا و تکنیکال تمرکز می‌کنند. در مقابل کلاه سیاه‌ها عمده فعالیت خود را روی سئوی خارجی انجام می‌دهند و به نوعی دنبال دور زدن الگوریتم‌های گوگل هستند.

 

برای اطلاعات تکمیلی می‌توانید این مقاله را بخوانید: اولین اقدامات برای شروع SEO یک وب سایت

 

گوگل ادز

علاوه بر سئو یک روش دیگر برای گرفتن جایگاه بالا در صفحه سرچ گوگل وجود دارد و آن سرویس تبلیغ در گوگل است. این تبلیغات از نوع CPC (هزینه بر اساس کلیک) است. به عبارت دیگر هر چقدر آگهی شما در گوگل دیده شود هزینه‌ای از شما کم نمی‌شود و شما صرفا بابت کلیک‌ها هزینه پرداخت می‌کنید. در این سرویس، شما بعد از تهیه اکانت باید اقدام به ساختن کمپین برای سایت خودتان کنید. در هر کمپین می‌توانید چندین گروه تبلیغ (Ad Group) بسازید. هر ادگروپ می‌تواند برای یکی از خدمات شما باشد. در مرحله بعدی باید کلیدواژه‌ها (Keywords) و آگهی‌ها (Ads) را اضافه کنیم و بهتر است برای هر کلیدواژه یک آگهی منحصر به فرد بسازیم. با سرویس گوگل ادز شما می‌توانید روی تمام هزینه‌های هر کلمه کنترل داشته باشید. توجه داشته باشید که قیمت هر کلمه با توجه به میزان رقابت در آن کلمه می‌تواند متغیر باشد. مزیت عمده تبلیغات در گوگل، درون‌گرا بودن آن است بدین شکل که کاربر عبارت مربوطه را سرچ کرده و به لینک و محتوای ما می‌رسد. همچنین در تبلیغات گوگل کاربر در قسمت پایین‌تری از قیف فروش قرار می‌گیرد. ار طریق پنل گوگل ادز تبلیغات دیگری مانند تبلیغات نمایشی (CPM) به صورت بنری و ویدویی در یوتیوب انجام می‌شود. هزینه این نوع تبلیغ به ازای هر 1000 نمایش محاسبه می‌شود. همچنین تبلیغات CPA به این صورت که طبق یک فرایند یا عمل که کاربر انجام دهد هزینه تبلیغات محاسبه می‌شود. مثلا: پر کردن یک فرم

  • در انتها باید توجه داشته باشید که به دلیل تحریم‌ها امکان فعال سازی این سرویس از داخل ایران وجود ندارد. شما می‌توانید از ما اکانت گوگل ادز تهیه کنید و با مدیریت کارشناسان ما کمپین‌های خودتان را استارت بزنید.

 

ابزار های آنالیز وبسایت

بعد از راه اندازی سایت، شروع تولید محتوا و بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو و همچنین شروع تبلیغات، قدم بعدی آنالیز سایت و رفتار کاربران ورودی است. ابزارهای زیادی برای اینکار وجود دارند که مهم‌ترین ها بررسی می‌کنیم.

گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالینیکس یک ابزار حرفه‌ای و همه فن حریف است. هر اتفاقی در سایت ما را ثبت و ضبط کند. ساختار این سرویس به این صورت است که ما یک سری اهداف (Goal) تعیین می‌کنیم و به وسیله آن‌ها عملکرد بخش‌های مختلف سایت را بررسی می‌کنیم. به عنوان مثال می‌توانیم تعداد ورودی‌های هر کدام از کانال‌های تبلیغاتی را بررسی کنیم، نرخ پرش هر کدام را بفهمیم (کاربرانی که بدون هیچ کاری صفحه سایت ما را می‌یندند)، چه تعدادی از آن‌ها محصول یا خدمت مورد نظر ما را خریده‌اند یا حتی اینکه قبل یا بعد از چه کاری به خرید ترغیب شده‌اند. گوگل آنالیتیکس هر دیتایی که نیاز دارید برای شما جمع‌آوری می‌کند.

گوگل تگ منیجر

گوگل تگ منیجر مانند یک دوربین مدار بسته عمل می‌کند و می‌تواند دیتاهای بیشتری را برای ما بدست آورد. نحوه کار تگ منیجر به این صورت است که می‌توانید به وسیله کد CSS روی دکمه‌های سایت اصطلاحا یک برچسب قرار بدهید و رفتار کاربران را نسبت که کلیک روی آن بررسی کنید. مثلا میتوانید بفهمید فلان دکمه چقدر مناسب است، کاربرانی که روی آن کلیک کرده‌اند در ادامه چه رفتاری دارند و … .

هات جر

به وسیله این ابزار می‌توانید یک نقشه حرارتی برای صفحات مختلف سایت خود داشته باشید که میزان توجه کاربران (قرار گرفتن موس روی نقاط مختلف) و همچنین میزان کلیک کاربران در هر نقطه از صفحه را نشان دهد. از این طریق می‌توانید رفتار کاربران را بسنجید و همچنین از کیفیت و میزان کارکرد هر المان در صفحه سایت خود مطلع شوید.[/vc_column_text][cz_gap][/vc_column][/vc_row][vc_row]

بازاریابی سوشیال مدیا

در بحث سوشیال مدیا مهم‌ترین مورد شناخت ماهیت هر شبکه است که بر طبق آن ما بتوانیم به شیوه درستی در هر یک از شبکه‌های اجتماعی حضور پیدا کنیم.
شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های رایج در بحث دیجیتال مارکتینگ  موارد زیر هستند:
  • اینستاگرام: برای مشاغل B2C و به صورت عمومی و برای معرفی محصولات می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

  • فیسبوک: به دلیل فیلتر بودن در ایران، بیشتر برای تبلیغات در کشورهای خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • لینکدین: شبکه اجتماعی برای کسب و کار است و برای مشاغل B2B بسیار مناسب است.

  • تلگرام: با وجود فیلترینگ در ایران، می‌توان در کانال‌های پربازدید تبلیغات پربازدهی را انجام داد.

اولین شبکه اجتماعی که توصیه به فعالیت در آن می‌شود، اینستاگرام است. اینستاگرام یک شبکه اجتماعی عکس محور است. محبوبیت زیادی در دنیا و به خصوص ایران دارد، دسترسی راحتی دارد و آپشن‌های مناسبی برای کسب و کارها درنظر گرفته است. نحوه درست فعالیت در اینستاگرام برای رشد کردن با توجه به الگوریتم‌های اخیر این شبکه، تولید محتوای باکیفیت، تعامل با دنبال‌کنندگان و همچنین تعامل با دوستان کاری و رقباست. در اولین قدم شما باید اقدام به تولید محتوای باکیفیت و متناسب با نیاز مخاطبان کنید. برای پیدا کردن اولین حلقه مخاطبان می‌توانید از دایره دوستان و آشنایان استفاده کنید و از آن‌ها بخواهید صفحه شما را برای دیگران به اشتراک بگذارند. باید همیشه سعی کنید با پیج‌های موفق دیگر در حوزه کاری خود تعامل داشته باشید. پست آن‌ها را لایک کنید، برای آن‌ها کامنت بگذارید و حتی بعضی پست‌های آن‌ها را به اشتراک بگذارید. اگر آن‌ها هم این کار شما را تکرار کنند هم می‌توانید از مخاطبان آن‌ها بهره ببرید و مورد بعدی اینکه اینستاگرام پیج شما را به دنبال کنندگان و بازدیدکنندگان از پیج رقیب پیشنهاد می‌دهد. با مخاطبان خود نیز باید تا جای ممکن تعامل بالایی داشته باشید. می‌ بعد از مدتی که تعداد حداقلی از مخاطبان را پیدا کردید و محتوای مناسب و کافی در صفحه‌ی خود قرار دادید می‌توانید تبلیغات را شروع کنید.
  • تبلیغات در این شبکه به دو دسته کلی تقسیم می‌شود: 1- استفاده از تبلیغات پروموشن خود فیسبوک و اینستاگرام 2- تبلیغ در پیج‌های اشخاص ثالث

تبلیغات پروموشن در فیسبوک و اینستاگرام به صورت رسمی از طریق این شرکت‌ها انجام می‌شود و شما می‌توانید یک پست یا استوری خود را گسترش داده و به جامعه هدف بزرگ‌تری نشان دهید. می‌توانید فیلترهای مختلفی از جمله: سن، جنسیت، شهر و لوکیشن و حتی علاقه‌مندی برای جامعه هدف خود مشخص کنید. البته باید توجه داشته باشید به دلیل تحریم‌ها امکان فعال‌سازی این نوع تبلیغ در ایران وجود ندارد و شما می‌توانید از طریق شرکت‌های ثالث مانند وی دیجیتال مارکتینگ تبلیغ مورد نظر خود را فعال‌سازی کنید. ضمنا این نوع تبلیغ یکی از پربازده‌ترین تبلیغات برای نمایش در کشورهای دیگر است. اگر کسب و کار و سازمان شما توانایی فروش محصول و ارائه خدمات به خارج از کشور را دارد حتما این مورد را به شما توصیه می‌کنیم.
نوع دیگر تبلیغات، تبلیغ پیج شما توسط اینفلوئنسرها و پیج‌های پربازدید اینستاگرام است. به این شکل که این افراد با تولید محتوا در حوزه خاصی مخاطبین زیادی بدست آورده‌‌اند و تبلیغ و معرفی کسب و کار شما توسط آن‌‌ها می‌تواند بازدهی مناسبی را برای شما داشته باشد.

 

ایمیل مارکتینگ

در همین ابتدای صحبت بگوییم که ایمیل مارکتینگ با ارسال ایمیل انبوه و به عبارتی اسپم مارکتینگ متفاوت است.

ایمیل مارکتینگ در واقع بخشی از سیستم مدیریت ارتباط با مشتری است که طبق اطلاعات ذخیره شده از مشتریان و رفتار آن‌ها، شما می‌‌توانید پیامی منحصر به فرد برای آن‌ها ارسال کنید.

سرویس‌های ایمیل مارکتینگ داخلی و خارجی زیادی وجود دارند که تا حد معینی رایگان به شما سرویس می‌دهند و بعد از آن می‌تواند با پرداخت اشتراک از آن‌ها استفاده کنید.

این مقاله را نیز بخوانید: ایمیل مارکتینگ و 8 راه جمع‌آوری حرفه‌ای ایمیل

در ایمیل مارکتینگ شما می‌توایند مشتریان و حتی افرادی که هنوز به مشتری تبدیل نشده‌اند را در سگمنت‌ها و گروه‌های مختلف قرار دهید و برای هر کدام ایمیل منحصر به فرد بفرستید. هدف در اینجا این است که مشتریان را حفظ کنید، به آن‌ها محصولات دیگری که فکر می‌کنیم از آن‌ها استفبال می‌کنند معرفی کنیم. همچنین افرادی که هنوز به مشتری تبدیل نشده‌اند را با شناسایی مرحله‌ای از قیف فروش که در آن قرار دارند، روند مشتری شدن‌شان را تسهیل کنیم. با یک مثال این موارد را بهتر توضیح می‌دهیم:

یک فروشگاه اینترنتی پوشاک را در نظر بگیرید. مشتری اول یک پیراهن از آن خریداری می‌کند. به این مشتری می‌توان متناسب با پیراهن خریداری شده، شلوار مناسب معرفی کرد. مشتری دوم یک پیراهن و شلوار رسمی خریداری می‌کند. به این مشتری می‌توان یک کفش رسمی مردانه و یا یک کت تک معرفی کرد. همچنین می‌توان به این دو مشتری آقا با توجه به سن آن‌ها (یا اگر وضعیت تاهل آن‌ها را می‌دانیم) برای روز زن و مادر، محصولاتی را در تاریخ‌ این رویدادها معرفی نمود.

اگر کاربری هنوز به مشتری تبدیل نشده، می‌توان بر طبق سن، جنسیت، محصولاتی که مشاهده کرده و یا هر اطلاعات دیگری که داریم، محصولاتی را معرفی کنیم و برای اولین خرید به اون تخفیف بدهیم. در بعضی از سرویس‌های ایمیل می‌توان حتی ریتارگتینگ انجام داد. به این صورت که محصولی را که کاربر قبلا مشاهده کرده و یا قصد خرید آن را داشته، از طریق یک ایمیل به او یادآوری کنیم.

همچنین شما می‌توانید با ایجاد فرم در صفحات مختلف سایت، کاربران را تشویق به عضویت در خبرنامه کنید. برای اینکار حتی می‌توانید تخفیف یا محصول رایگانی را در نظر بگیرید تا با دریافت آدرس ایمیل کاربران در اولین ایمیل برای آن‌ها ارسال کنید. به صورت کلی شما می‌توانید از لحظه ثبت نام و خرید کاربران از سایت و حتی قبل از آن، بعد از تحویل محصول به مشتری به منظور دریافت بازخورد و همچین تشویق آن‌ها برای خریدهای مجدد از ایمیل مارکتینگ استفاده کنید.

چقدر این پست مفید بود؟

میانگین امتیاز 2 / 5. تعداد آرا: 4

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک مقاله:
Picture of Farahnaz omanian