اگر کمی با دنیای تکنولوژی و شبکههای اجتماعی عجین باشید؛ حتما داستانهای زیادی در رابطه با افراد موفقی شنیدید که از طریق فعالیت در شبکه YouTube به موفقیت رسیدند. همانطور که در جریان هستید، کسب درآمد دلاری آن هم با کاری که دوست داشته باشید، این روزها یک رویای جذاب بهشمار میرود! البته خیلی از ما با فراموش کردن یا اهمالکاری در بررسی راههای کسب درآمد دلاری از یوتیوب، این روش را فراموش کردیم. بهنظر شما درآمد از یوتیوب در ایران امکانپذیر است یا خیر؟ همراه ما باشید
درآمدزایی موثر بهروش یوتیوب
همانطور که در جریان هستید، شبکه اجتماعی YouTube امروزه نه تنها بهعنوان یکی از پرطرفدارترین شبکههای اجتماعی بلکه به عنوان یکی از پدیدههای کسب درآمد در دنیا معرفی شده است! YouTube روزانه با بیش از 4 میلیون بیننده و بیش از 3 میلیارد ساعت ویدئو ضبط شده؛ به عنوان یکی از محبوبترین پلتفرمها برای کسب درآمد بهشمار میرود! در صورتی که فعالیت شما در یوتیوب از محبوبیت زیادی برخوردار باشد میتوانید از تولید محتوا در این پلتفرم درآمد کسب کنید.
آغاز فعالیت حرفهای در یوتیوب
اگر جزء آن دسته از کاربرانی هستید که هنوز هیچ تحقیقی برای یک فعالیت حرفهای در یوتیوب انجام ندادهاند؛ مراحلی که در ادامه خواهیم گفت از ملزومات تهیه یک اکانت حرفهای در یوتوب بهشمار میرود و کمکتان میکند. شاید تصور کنید که همین حالا هم چون یک اکانت دارید و میتوانید به محتوای یوتیوب دسترسی داشته باشید کافیست! اما یک کاربر حرفهای نیاز دارد تا مقدمات خاصی را برای شروع در نظر بگیرد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت؛
شناخت قواعد کاری YouTube
یکی از مهمترین مسائل در مورد حسابهای کاربری یوتیوب، که کمتر به آن پرداخته شده است؛ مزایای این حق کاربری است. جالب است بدانید YouTube هیچگاه به کاربران در رابطه با فعالیت آنهای پولی پرداخت نمیکند، اما با ارائه دسترسیهایی به کاربران فعال کمک میکند که بتوانند از این بستر بهراحتی درآمد کسب کنند؛
بهعبارتی کاربران زمانی میتوانند از محتوای خود کسب درآمد کنند که درآمد حاصله را با یوتیوب بهاشتراک بگذارند. توجه داشته باشید که اگر در YouTube Partnership برای کاربری اقدام نکرده باشید؛ نمیتوانید از انتشار محتوا درآمدی کسب کنید. لازم است بدانید یوتوب با معرفی راههای درآمدزایی به کاربران سرنخ داده است! تا پایان مطلب همراه ما باشید تا تمامی راههای کسب درآمد را مورد بررسی قرار دهیم.
- Advertising revenue یا درآمد تبلیغاتی
- Channel memberships یا حق عضویتِ اعضا
- Super Thanks یا تشکر ویژه از جانب کاربران
- YouTube Premium Revenue یا حق اشتراک ویژه
- فروش محصولات از طریق YouTube Affiliate Programلازم است بدانید؛ یوتوب با دستهبندی کاربران حرفهای (Youtubers) چهار مرحله دسترسی متفاوت ارائه میکند و امکانات خاصی را بر هر نوع از این کاربران در نظر میگیرد؛
کاربران نقرهای (Silver)
دکمه Silver Play Button زمانی برای این دست از کاربران نمایش داده میشود که حداقل دنبال کنندگان آنها به 100 هزار نفر برسد.
کاربران طلایی (Gold)
شما زمانی جزئی از کاربران طلایی بهشمار میروید که تعداد مخاطبان شما به یک میلیون نفر رسیده باشد.
کاربران الماس (Diamond)
یوتیوب برای این دسته از کاربران دکمه Diamond Play را فعال میکند. لازم است بدانید این دست از کاربران به 10 میلیون کاربر مجهز هستند.
کاربران الماس سرخ (Red Diamond)
بالاترین سطح در نظرگرفته شده برای کاربران یوتوب، دستهبندی الماس سرخ بهشمار میرود. تعداد مخاطبان این دستهبندی 100 میلیون نفر میرسد.
شناخت قواعد گوگل
از آنجایی که برند گوگل با خرید برند YouTube در سال 2006، پدرخوانده آن بهشمار میرود؛ از هیچ حمایتی برای توسعه این شبکه اجتماعی دریغ نکرد و با حمایتهای بسیار باعث محبوبیت روزافزون یوتوب شد. بنابراین پس از نهایی کردن توافق در یوتیوب لازم است با ثبتنام در Google AdSense تقاضای «تبلیغات ویدئویی گوگل» را برای کانال یوتوب خود فعال کنید.
با فعال کردن این درخواست برای هر کاربر تبلیغی متفاوت از دیگر کاربران نمایش داده خواهد شد که به این صورت میتوانید صاحب بخشی از سهم فروشی آگ تبلیغ در چنل خود باشید. اگر بخواهیم به یک واقعیت در این زمینه اشاره کنیم؛ بسیاری از افرادی که اکانت Google Adsense خود را افتتاح میکنند نمیتوانند به تنهایی در برای کسب درآمد از تبلیغات موفق شوند چرا که به قوانین صحیح در استفاده از اکانت گوگل ادسنس آگاهی کاملی ندارند! این است که بسیاری از افراد در Google AdSense ثبتنام میکنند اما بهدلیل استفاده نادرست درآمد کمی از آن دریافت میکنند.
برای شروع فعالیت در Google AdSense، درآمدی که از تبلیغات در یوتوب خود نمایش میدهید را با Google شریک خواهید شد. در حقیقت شما با نمایش ۱۰۰۰ نمایش (CPM) میتوانید ۱الی ۲ دلار از تبلیغات کسب درآمد میکنید که البته این نرخ متغیر است؛ البته دقت کنید که داستان درآمدزایی از تبلیغات گوگل در یوتوب قواعد مخصوص به خود را دارد. برای مثال کاربران باید آن دسته از اهدافی که گوگل برای فعالیت مفید در نظر گرفته است را رعایت کنند. در صورتی فاکتورهای مهم گوگل در تبلیغات رعایت نشوند هرگز در این زمینه أرآمد قابل ملاحظهای نخواهید داشت! اهدافی مثل:
- کسب حداقل 100 دلار برای درآمد دریافتی (کمتر از این میزان قابل پرداخت نیست)
- تامین ترافیک مورد نظر گوگل روی وبسایت تبلیغدهنده
- تامین تعداد مخاطب بیشتر (نسبت به گوگل) برای هر تبلیغ
- افزایش مخاطب فعال روی کانال یوتیوب میانگین درآمد موثر در YouTube حداقل 100 دلار است که اگر درآمد شما از تبلیغات گوگل به این میزان نرسد، گوگل پرداخت آن را به تعویق میاندازد. همانطور که گفتیم یکی از ملاکها برای گوگل، جذب ترافیک حداقلی در وبسایت تبلیغ دهنده یهشمار میرود. ایجاد ترافیک حداقلی برای برند تبلیغدهنده زمانی رقم میخورد که محتوای با کیفیت شما در یوتیوب آن را پوشش دهد. این همان کاری است که اینفلوئنسرهای یوتوب انجام میدهند. آنها مخاطبان را بر روی کانالهایشان ایجاد میکنند، آستانه پرداخت ۱۰۰ دلاری گوگل را بدست میآورند و از گوگل تبلیغات بیشتری دریافت میکنند که این روند در نهایت به افزایش مخاطبان شما خواهد شد.
سوالات مرتبط با گوگل ادسنس
آیا بعد از افتتاح حساب هزینه هر تبلیغ در یوتیوب سریعا به حساب من واریز میشود؟
حتی اگر در ایران هم نباشید این امر بهراحتی میسر نمیشود. پس از اینکه تمامی شرایط مورد نظر گوگل برای کسب درآمد از یوتوب را کسب کردید، درآمد هر ماه توسط گوگل برای شما در نظر گرفته میشود.
بازه زمانی پرداخت درآمد در گوگل ادسنس به چه صورتی است؟
بازه زمانی پرداخت تبلیغات گوگل ماهانه و در هفته آخر هر ماه انجام خواهد شد که اگر رقم پرداختی کمتر از 100 دلار باشد، لازم است زمان بیشتری را منتظر بمانید.
اگر مخاطبان تبلیغات نمایش داده شده را Skip کنند؛ آیا درآمدی از تبلیغ حاصل میشود؟
قطعا خیر. چرا که سهم هر کاربر از هر تبلیغ فقط در صورتی محاسبه میشود که بهصورت کامل هر تبلیغ دیده شود.در حقیقت، کاربران وابسته به مخاطبانی هستند که بر روی تبلیغات گوگل فعالیت مثمر ثمر داشته باشند. یکی از فاکتورهای گوگل برای فعالیت مفید کاربران در یک تبلیغ گوگل میزان کلیک کاربران (CTR) بهشمار میرود.
مزایای کاربری در YouTube
تمام افراد میتوانند محتوای یوتیوب را تماشا کنند اما تنها کاربرانی میتوانند محتوای مدنظر خود را منتشر کنند، کامنت بگذارند یا لیستهای مورد علاقه خود را ایجاد کنند. زمانی که تصمیم گرفتید بهعنوان یک کاربر در یوتوب حساب کاربری ایجاد کنید، دو راه برای انتخاب دارید؛ ساخت اکانت برای خودتان یا ساخت اکانت مخصوص یک برند.
در صورتی که کاربر فعال یوتوب بهشمار بروید از امتیازات خاصی برخوردار خواهید شد؛
1- برای محتوای خود حق انحصاری (کپیرایت) بهدست میآورید
2- افزایش ترافیک کانال شما نسببه قبل از فعالیت حرفهای
3- با توجه به ابزارهای تحلیل مخاطب، محتوای مناسبتری تولید میکنید
4- با مخاطبان خود از طریق ابزارهای گوگل مثل Google Hangout ارتباط برقرار میکنید
عضویت در MCN
اگر تابهحال نام MCN یا مخفف عبارت Multi Channel Network را نشنیدهاید قرار است در ابتدا این شبکه چند کانالی را به شما معرفی کنیم و در ادامه توضیح دهیم تا چطور فعالان شبکه اجتماعی یوتوب میتوانند از آن درآمد کسب کنند. همراه ما باشید…
MCN نام پلتفرمیست که با شبکههای محتوایی ویدیویی مانند یوتیوب همکاری میکند و تاکنون برندهای بزرگی همچون والتدیزنی بخشی از سهام این شبکه را خریداری کردهاند. همکاری MCN و یوتوب در رابطه با ویدئو متقاضیانی که تمایل به عضویت در این شبکه را داشته باشند؛ به این شکل است که در تبلیغ و انتشار محتوای این یوتوبرها به آنهای کمک میکند تا ویدئوی آنان بیشتر بازدید بگیرد و در ازای این فعالیت بازاریابی؛ بخشی از سود حاصله از تبلیغات را به عنوان دستمزد کسر میکند.
بعد از آشنایی با این شبکه انتشار محتوا؛ نوبت به بررسی عملکرد آن درباره ویدئوهای یوتیوب میرسد؛ MCN با برقراری ارتباط با فعالان Youtube به استعدادیابی مشغول میشود و حتی اسپانسر تهیه و تولید ویدئو کاربران خارج از کشور هم خواهد شد. با گزارش گوگل در رابطه با ویدئوهایی که توسط MCN انتشار پیدا میکنند، میتوان به نوع محتواهایی از موفقیت نسبی در این زمینه برخوردار بودند رسید. محتوای محبوب MCN عبارتند از:
- مدیریت محصول
- برنامهنویسی
- مدیریت کاربری
- سرمایهگذاری
- حقوق دیجیتال
- بازاریابی و فروش
- کسب درآمد
- توسعه فردی
از کانالهایی که هر یوتوبر از شرکت در MCN به نتیجه مطلوبی رسیده است؛ میتوانیم به سه کانال Full screen Awesomeness TV و Freedom اشاره کنیم. این کانالهای محبوب در MCN (شبکه چند کانالی) با تصاحب قسمتی از سهم Google Adsense به حمایت و ارائه خدمات به تولیدکنندگان محتوا مشغول میشوند. این کانالها در ازای ارائه خدمات با انحصاری کردن یک سری از حقوق و امتیازات کاربران، از یوتوبرها حمایت میکنند. برای مثال این حمایت برای یک کاربر با تصاحب %40 از درآمدِ اکانتِ Google Ads شکل میگیرد یا تا مدتی با دریافت حق کپیرایت کاربر یوتوب همراه خواهد بود! فراموش نکنید که چنین هزینههایی با رشد چنل شما همراه خواهد بود که در نهایت به رشد درآمد شما ختم خواهد شد.
اینفلوئنسر مارکتینگ
Influence در زبان انگلیسی به معنی تاثیر و نفوذ است و افرادی که در شبکههای اجتماعی خط فکری خاصی را به دنبالکنندگان خود منتقل میکنند، Influencer گفته میشود. اگر دقت کرده باشید در تمامی شبکههای اجتماعی افرادی را پیدا میکنید که با تعیین یک خط فکری معین تاثیرگذاری بالایی دارند و یوتوب هم از این جریان مستثنی نیست.
زمانی که بهعنوان یک کاربر توانمند و تاثیرگذار به برندهای متفاوت معرفی شوید با تقبل تبلیغات از آنها میتوانید در حالات مختلف که وابسته به زمان، تعداد تبلیغات و فاکتورهای دیگر قرارداد خود را منعقد کنید. بهیاد داشته باشید برای اینکه یک اینفلوئنسر موفق تلقی شوید؛ لازم است علاوهبر ساخت اکانت در یوتیوب، محتوایی تولید کنید که مخاطبان زیادی را به خود جذب کند تا چنل شما از ملاک «تاثیرگذاری» برخوردار شود.
از آنجایی که اکثر برندها «محتوای ویدئویی» را برای تبلیغ محصولات خود موثرتر میدانند؛ تمام راههای موجود در این مسیر را انتخاب میکنند که یکی از آنها اینفلوئنسر مارکتینگ در یوتوب یا شبکههای مشابهی مانند تیکتاک است. برای مثال برند ردبول با هدف قرار دادن بیش از 5 میلیون کاربر، سالهاست که تبلیغات این چنینی را ادامه داده و با تمرکز بر ویدئوهای ورزشی، هیجانی و … از طریق یوتوبرها برای مشتریان خود تبلیغ میشود. نوع محتوای مورد نظر با تحقیق بخش مارکتینگ یک برند انتخاب میشود.
اگر بخواهیم نوع محتوای انتخابی برندها را تشریح کنیم؛ با یک مثال تفاوت نوع محتوا برای هر برند را تشریح میکنیم. برای مثال زمانی که ردبول یوتوبرها ورزشکار را انتخاب میکند که با ارکیتایپ برند ردبول سازگاری دارد؛ برند ایکیا با انتخاب اینفلوئنسرهای سبک زندگی محصولات خود را تبلیغ میکند. برای این کار برندها نیازی ندارند تا بهصورت مستقیم محصول خود را به کاربران معرفی کنند؛ در همین حد که کاربران متوجه شوند آن فرد تاثیرگذار از این برند استفاده میکنند؛ نام و برند محصول در خاطر مشتریان خواهد نشست.
خدمات جانبی
دقت کردید که هر فعال پربیننده در شبکههای اجتماعی خود را به یک پلتفرم وفادار نمیبیند و از فضاهای دیگر برای جذب مخاطب استفاده میکند؛ برای مثال اگر کاربری در شبکه اجتماعی تیکتاک فعال است در یوتوب هم چنل مخصوص بهخود را راهاندازی میکنند! اما چرا؟
علاوهبر محبوبیت بالای یوتوب؛ یکی از امکاناتی که شامل حال این نوع اینفلوئنسرها میشود، استفاده از ابزارهای متفاوت گوگل برای تبلیغات در یوتوب است! به عبارتی اگر بخواهیم به کاربرد شبکه اجتماعی یوتیوب در این مورد اشاره کنیم، متوجه خواهید شد که یوتوب نویی کانال برای استفاده از فضای مناسب تبلیغات در گوگل بهشمار میرود است.
حمایت YouTube از برندها
زمانی که برندهای متفاوت در یوتوب، توسط اینفلوئنسرهای متفاوت تبلیغ نمیشوند چراکه YouTube به عنوان یک برند فعال و پویا برندهای محبوب را هم حمایت میکند. همانطور که در جریان هستید مخاطبان زیادی در طول روز یه یوتیوب مراجعه میکنند که این حجم از ترافیک به دیده شدن نام برند در رنکهای اولیه موتور سرچ گوگل کمک میکند؛ با رصد شدن چنین نتایجی توسط یوتیوب، برند مورد توجه و حمایت یوتیوب قرار خواهد گرفت! بهعبارتی اگر یوتوب تشخیص دهد که تبلیغات برند در این بستر قادر است تا ترافیک بیشتری برای این پلتفرم ایجاد کند؛ با کمال میل نقش حمایتی از برند را تقبل کرده و اسپانسر برند میشود.
مرتبط کردن کاربر از طریق لینک
YouTube شامل الگوریتمی میشود که بهصورت منظم به اسکن محصولات موردنظر و جایگذاری لینک مرتبط میشود. اگر دقت کرده باشید چه حین پخش تبلیغات در یوتوب و چه زمانی که محتوای یوتوبر در حال پخش باشد؛ لینکهایی در قسمت توضیحات اضافه میشود که بیننده با کلیک یا لمس آن به صفحه محصول تبلیغشده منتقل میشود و میتواند خرید خود را انجام دهد و در صورتی که کاربران از طریق این لینکها خرید خود را نهایی کند؛ تولید کننده محتوای ویدیویی (یوتوبر) در این فرآیند میزانی از سهم فروش را تصاحب میکند. فراموش نکنید کلید موفقیت تبلیغات گوگل در این روش فقط در صورتی حاصل میشود که محتوا یوتوبر به صورت شفاف، صریح و صادقانه پاسخگوی سوالات بیننده باشد!
هزینه اشتراک
همانطور که در ابتدا مقاله گفتیم؛ یوتیوب یکی از راههای کسب درآمد برای فعالان یوتیوبی با عنوان اشتراک ویژه معرفی کرده (YouTube Premium Revenue) است؛ در این نوع از درآمدزایی، کاربران فعال یوتیوبی با انتشار محتوای محرمانه برای مخاطبانی که هزینه عضویت را در چنل آنها پرداخت کرده باشند؛ میتوانند به آن محتوا دست پیدا کنند. در این روش نوع چنلی که برای انتشار این نوع محتوا ایجاد میکنید متفاوت متفاوت خواهد بود و بعد از ارائه چند محتوای رایگان، کاربر نیاز دارد تا برای تماشای محتوا اکانت ویژه خریداری کند.
Crowd funding
Crowdfunding به سرعت در حال تبدیل شدن به یک مدل کسبوکار مشترک برای تامین مالی بسیاری از انواع محصولات و خدمات است. در این روش سرمایهگذاران تشویق میشوند تا در کسبوکارهای مستعد سرمایهگذاری کنند. مکانیزم جذب مخاطب Crowdfunding به این صورت است که حامیان مالی با هدایت به صفحهای مجزا میتوانند به سرمایهگذاری مشغول شوند.
برای استفاده از این قابلیت لازم است؛ ابتدا مخاطبان وفادار را شناسایی شوند و با انتشار محتوای با کیفیت توجه آنها جلب کنید تا به سرمایهگذاری روی استعداد شما ترغیب شوند.