گوگل یک موتور جستجوی بسیار پیشرفته است که در روز بیش از ۵ میلیارد سرچ بهوسیله کاربران از سرتاسر جهان در آن انجام میشود. همین آمار حاکی از آن است که کمپانی گوگل، قدرتمندترین و محبوبترین موتور جستجوی دنیا به شمار میرود و سالانه حجم بسیار بالایی از کاربران برای برطرف کردن نیاز خود از آن استفاده میکنند. اما چگونه میتوانیم خدمات و محصولات خود را در این بستر گسترده ارائه دهیم و درآمدزایی کنیم؟ پاسخ تبلیغات گوگل است! اما نحوه تبلیغات در گوگل چگونه است؟
علاوه بر سئوی سایت، تبلیغ در گوگل یکی از بهترین راهها برای رسیدن به اهداف موردنظر است و در سریعترین زمان ممکن، بیشترین بازدهی و سودآوری را برای شما به ارمغان میآورد. گوگل ادز یکی از مهمترین انواع روشهای دیجیتال مارکتینگ است که با ارائهی تبلیغات در میلیونها سایت همکار گوگل و پلتفرمهای مهمی مانند یوتیوب و گوگل پلی میتواند در مدت زمان کمی ترافیک سایت، نرخ کلیک، تماسهای تلفنی، نصب اپلیکیشن و… را به حد زیادی بالا ببرد.
بنابراین برخلاف انواع دیگر بازاریابی دیجیتال مانند بهینهسازی موتور جستجو، بازاریابی محتوا، بازاریابی پیامکی و… که نیازمند تلاش فراوان و زمان هستند، با گوگل ادز میتوانید مخاطبان مرتبط با بیزینس خود را هدف قرار داده و خیلی زود آنها را تبدیل به مشتری کنید. در این مقاله در کنار یادگیری نحوه تبلیغات در گوگل به معرفی انواع تبلیغات در گوگل، نحوه پیادهسازی آنها، هزینه تبلیغات، راهکارهایی برای دور زدن تحریم در ایران و موارد مشابه میپردازیم، پس تا پایان ما را همراهی کنید.
آمار و ارقام استفاده از گوگل
ابتدا برای این که به اهمیت تبلیغات در گوگل پی ببرید و متوجه شوید که صدر نتایج بودن در این موتور جستجو، چقدر میتواند تاثیر مثبتی در کسب و کار و درآمد شما داشته باشد، بخشی از آمار و ارقام استفاده از گوگل و میزان محبوبیت آن در بین مردم را بیان میکنیم.
- به طور متوسط، روزانه چیزی حدود ۵ تا ۶ میلیارد سرچ در گوگل اتفاق میافتد.
- ماهانه به صورت میانگین، بیش از ۱۸۰ میلیارد جستجو در سرتاسر جهان انجام میشود.
- سهم جستجوی سالانه در گوگل به بیش از ۲ تریلیون میرسد.
- بیش از ۹۰ درصد سهم جستجوی کاربران در موتورهای جستجو مربوط به گوگل است.
- بیشتر از یک میلیارد نفر در دنیا از گوگل و یا شرکتهای زیرمجموعه آن استفاده میکنند.
- درآمد حاصل از از تبلیغات گوگل در سال ۲۰۱۷ بیش از ۹۵ میلیارد دلار بوده است.
- طبق تحقیقات، افراد معمولا ۳ بار در روز برای یافتن پاسخ سوالات خود به گوگل مراجعه میکنند.
- تقریبا نصف جستجوی محصولات توسط کاربران از گوگل شروع میشود.
- هر ۱ دلار سرمایهگذاری شرکتها در سیستم تبلیغاتی گوگل سبب بدست آوردن ۸ دلار سود میشود.
- هر سال تقریبا ۱۰ الی ۱۵ درصد میزان سرچ مخاطبین در گوگل افزایش پیدا میکند.
- روزانه بیش از ۱۳۸ میلیون جستجو در ایران انجام میشود.
- بیش از ۴ میلیارد سرچ در ماه و بالای ۵۰ میلیارد جستجو در سال توسط کاربران ایرانی صورت میگیرد.
- ۲.۳ درصد از کل کاربران موتور جستجوگر گوگل از ایران هستند.
با توجه به آمار خیرهکنندهی گوگل در محبوبیت، اعتبار و اشتیاق کاربران برای استفاده از این موتور جستجوگر و شرکتهای زیرمجموعه آن مانند یوتیوب، جیمیل، گوگل مپ، گوگل پلی و…، اهمیت سرمایهگذاری و تلاش برای قرار گرفتن در نتایج اول صفحه جستجو بیش از پیش مشخص میشود.
بنابراین اگر فضای رقابتی در کسب و کار شما زیاد است و با وجود بهینهسازی موتور جستجو و بهکارگیری روشهای طبیعی سئو از جمله محتوای به روز و مفید، لینکسازی مناسب، ساخت سایت مپ، سرعت مناسب سایت و… هنوز هم جایگاه قابل قبولی در نتایج سرچ ندارید، تبلیغات گوگل ارزشمندترین و مطمئنترین راهحل برای افزایش رتبه سایت است.
نحوه تبلیغات در گوگل به چه شکل است؟
سیستم تبلیغاتی گوگل ادز یک شبکه آنلاین پولی است که توسط شرکت گوگل ارائه میشود و به صاحبان مشاغل این امکان را میدهد که کالا، خدمات و برنامه خود را در آن تبلیغ کنند و از این طریق ترافیک زیادی را روانه وبسایت یا اپلیکیشن خود کنند. نام این پلتفرم در گذشته گوگل ادوردز (Google Adwords) بوده که در سال ۲۰۱۸ به گوگل ادز (Google ADS) تغییر یافت.
گوگل ادز تحت مدل بازاریابی “تبلیغات کلیکی یا همان” PPC و سیستم bidding کار میکند که در آن به ازای هر کلیک کاربر روی آگهی، صاحب تبلیغ هزینهای را پرداخت میکند. Bidding میتواند به ازای سه عمل متفاوت مخاطب پرداخت شود. بهطور کلی نحوه تبلیغات در گوگل به سه شکل زیر دستهبندی میشود.
- پرداخت به ازای هر کلیک یا CPC (Cost Per Click) که شما هزینهای را برای هر کلیک کاربر روی لینک تبلیغ میپردازید.
- پرداخت به ازای هر نمایش یا CPM (Cost Per Mile) که در آن به ازای هر هزاربار نمایش تبلیغ به کاربران، پول پرداخت میکنید.
- پرداخت به ازای تعامل یا CPE (Cost Per Engagement) که با تعیین یک اقدام خاص و به ازای هر بار که این عمل را کاربر انجام دهد، مبلغی پرداخت میشود.
در واقع Bid همان حداکثر پولی است که شما میخواهید برای کلیک، ویو و یا یک عمل خاص به وسیله کاربر، پرداخت کنید. بدیهی است که هرچقدر میزان این هزینه بیشتر باشد، تبلیغتان در جایگاه بهتری قرار خواهد گرفت.
اما به جز Bid، کیفیت آگهی، کلمات کلیدی انتخابی و میزان مرتبط بودن آن با صفحهی فرودی که قرار است کاربر با زدن لینک تبلیغ به آن هدایت شود، نقش تاثیرگذاری در رتبه شما دارد.
پس برای کسب رتبهی بهتر در تبلیغات گوگل ادز، سعی کنید کلمات کلیدی مرتبط با حوزه خود که بیشترین سرچ را در میان مخاطبین دارند، پیدا کنید و صفحه فرود خود را به نحوی طراحی کنید که کاربر را تشویق به ماندن و جابهجایی در سایر صفحات سایت یا انجام اعمال دیگر شود.
انواع کمپینهای تبلیغات گوگل
برای ساخت تبلیغات در گوگل ادز میتوانید یک یا چند مورد ازکمپینهای زیر را برای کسب وکارتان پیادهسازی کنید. باید ببینید که کدام نحوه تبلیغات در گوگل با کسب و کار شما بیشتر تطابق دارد:
کمپین تبلیغات در جستجو (Search Campaign)
معمولا اولین انتخاب ما برای یافتن پاسخ یک سوال، خرید اینترنتی و یا هر عمل دیگر، سرچ در گوگل است و علت اصلی این امر، مرتبط بودن نتایج با درخواست ماست و تقریبا میتوان گفت که این موتور جستجو برای هر مشکل، راهحلی ارائه میدهد. از این جهت قرار گرفتن در صدر نتایج گوگل، ترافیک بسیار زیادی را برای سایت ایجاد میکند.
کمپین تبلیغات در جستجو به همین منظور ساخته شده تا با صرف یک هزینه مشخص بتوانید آگهی خود را در اولین نتایج به کاربرانی که کلمات کلیدی مشابه با شما را سرچ کردند، نمایش دهید. تفاوت این تبلیغات با نتایج ارگانیک، تنها با برچسب Ad که نشانهی آگهی بودن نتیجه است، متمایز میشود.
کمپین تبلیغات نمایشی (Display Campaign)
تبلیغات نمایشی گوگل شامل تعداد بسیار زیادی سایت، برنامه و پلتفرمهای مهمی مانند یوتیوب و جیمیل است که میتواند تبلیغات شما را در این شبکه نمایشی گسترده نشان دهد. این کمپین نسبت به تبلیغات در جستجو ارزانتر است و آگهیتان را درست در زمان و مکان مناسب که کاربر نیازمند این خدمت یا محصول است، نمایش میدهد و به همین دلیل بازدهی زیادی دارد.
در این نوع کمپین میتوان از عکس، ویدئو و بنرهای متنی یا تصویری استفاده کرد و امکان ریتارگتینگ یا همان هدفگیری مجدد کاربرانی ک قبلا از سایت یا اپلیکیشن شما بازدید کردند اما اقدام خاصی انجام ندادند، وجود دارد.
نوع دیگری از تبلیغات نمایشی به صورت واکنشگراست که شما تعدادی متن، تصویر و لوگوی مربوط به بیزینس خود را اضافه میکنید و گوگل با ترکیب مختلف این موارد در آگهی، بهترین و پربازدیدترین آن را شناسایی و نمایش میدهد.
کمپین تبلیغات ویدئویی (Video Campaign)
به دلیل اهمیت و تاثیر ویدئو در تبلیغات ممکن است شما بخواهید کمپین ویدئویی گوگل ادز را به طور خاص فعال کنید و از سایر فرمتهای تبلیغ که شامل متن و تصویر است و در شبکه نمایش، قابل اجراست فاکتور بگیرید. بنابراین سیستم گوگل ادز یک کمپین خاص تحت عنوان ویدئو ارائه داده تا اگر افراد به فرمتهای ویدئویی علاقهمند هستند این روش تبلیغاتی را انتخاب کنند.
در این نوع کمپین، فیلم یا تصویر موردنظر خود را انتخاب کرده و سیستم تبلیغاتی گوگل آن را در رسانهی محبوب یوتیوب منتشر میکند. فیلم انتخابی شما ممکن است در ابتدا، انتها و یا حین تماشای یک ویدئو در یوتیوب برای کاربران ظاهر شود.
کمپین تبلیغات اپلیکیشن (App Campaign)
تبلیغات اپلیکیشنی گوگل برای صاحبان اپلیکیشن یک گزینه مناسب است تا بتوانند برنامه خود را در صفحه نتایج سرچ، یوتیوب، گوگل پلی، شبکه نمایش و سایر بسترهای گوگل در دسترس مخاطبین قرار دهند.
در این کمپین لازم نیس به طراحی آگهی موردنظر بپردازید بلکه چند نوع تبلیغ با استفاده از تصاویر، متن، ویدئو و فایلهای HTML5ای که به پلتفرم گوگل ارسال کردید، ساخته میشود و بهترین و کارآمدترین ترکیب آن برای کاربران نمایش داده خواهد شد.
چقدر این پست مفید بود؟
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.