لطفا تولید محتوا کنید ولی سئو نکنید!

ربات هوش مصنوعی از پیچیدگی زبان فارسی ناراحت و کلافه شده است

تاثیرات سال ها تولید محتوای اشتباه روی هوش مصنوعی گوگل و سئو فارسی

دیگه تقریبا همه ما ChatGPT را میشناسیم و شاید حداقل از یک مدل زبانی هوش مصنوعی به شکلی استفاده کردیم.

اگه به زبان های دیگه مثل انگلیسی از این مدل های زبانی هوش مصنوعی استفاده کرده باشیم حتما متوجه تفاوت بیش از حد هوش مصنوعی در زبان های مختلف شدیم.

برای مثال اگه ChatGPT توی زبان انگلیسی مثل یک فرد 18 ساله جواب سوالات ما رو میده توی زبان فارسی نحوه جواب دادنش به سوالات ما در حد یک بچه 6 ساله هست. انگار بعضی وقت ها سوالات رو به درستی متوجه نمیشه یا جواب ها رو نمیتونه به درستی کنار هم بچینه.

حالا علت این تفاوت و ضعف مدل های هوش مصنوعی در زبان فارسی چی هست و چه تاثیری روی سئو و آینده سئو به زبان فارسی میتونه داشته باشه؟

علل ضعف هوش مصنوعی در زبان فارسی

من بعد از بررسی مدل های هوش مصنوعی(در حد سواد اندک خودم) به چند تا نتیجه رسیدم که اینجا با شما به اشتراک میذارم.

  • تفاوت گفتار و نوشتار در زبان فارسی
  • محتواهای ضعیف به زبان فارسی
  • هیچکس رایگان حرف نمیزنه

تفاوت بیش از حد گفتار و نوشتار در زبان فارسی

توی اکثر زبان ها گفتار و نوشتار با هم تفاوت هایی دارند. ولی این تفاوت در زبان فارسی نسبت به زبان انگلیسی بیشتره.

گفتار: برای مثال, من این جمله رو میتونم به این شکل بنویسم.

نوشتار: برای مثال, من این جمله را میتوانم به این شکل بنویسم.

ولی در زبان انگلیسی چطور؟

گفتار: This sentence is the same whether it’s written or spoken.

نوشتار: This sentence is the same whether it’s written or spoken.

برعکس زبان انگلیسی که به جز مواردی خاص گفتار و نوشتار شبیه به هم هستند, تقریبا اکثر جملات ما در گفتار و نوشتار با هم تفاوت دارند.

این تفاوت باعث میشه هوش مصنوعی مجبور بشه برای یادگیری زبان فارسی عملا دو زبان متفاوت رو یاد بگیره. ولی این مشکل اصلی نیست, مشکل اصلی این هست که منابع محدودی برای یادگیری این زبان ها وجود داره مخصوصا زبان گفتاری ما که تقریبا بدون قاعده هست و هرکس به یک شکل از اون استفاده میکنه.

به طور کلی زبانی که توی مقالات فارسی استفاده میشه زبانی نیست که من و شما به اون صحبت میکنیم در نتیجه مدل های هوش مصنوعی نمیتونن زبان من و شما رو به درستی درک کنن.

محتوای ضعیف به زبان فارسی

وی دیجیتال از پنجاه نفر از افراد شاغل در زمینه دیجیتال مارکتینگ درباره کیفیت محتوای متنی تولید شده به زبان فارسی نظرسنجی کرد و نتیجه خیلی جالب بود:

لطفا تولید محتوا کنید ولی سئو نکنید!

64 درصد از این افراد معتقد بودند که کمتر از ده سایت ایرانی وجود داره که محتوای متنی مفید تولید میکنه.

14 درصد از کل افراد معتقد بودند که اصلا هیچ سایتی به زبان فارسی محتوای متنی مناسب تولید نمیکنه.

سئو رو داریم از بیخ اشتباه میزنیم!

تا حالا واستون پیش اومده که به دنبال محصول یا خدماتی بگردید و اون رو توی گوگل جستجو کنید(صد درصد اتفاق افتاده)؟ برای مثال وقتی کلمه خرید ماهیتابه رو جست و جو کنید اولین نتیجه سایت دیجیکالا هست. وقتی که سایت رو باز کنید شما لیستی از ماهیتابه های مختلف و قیمتشون رو میبینید و میتونید به راحتی از بین اونها یکی رو انتخاب کنید که خیلی خوبه و کاربر رو به هدفش میرسونه ولی وقتی که به پایین صفحه برید میبینید که یک متن هزار و صد کلمه ای وجود داره که هیچ ارتباطی با موضوعی که شما جستجو کردید نداره و صرفا برای سئو اونجا قرار گرفته.

به وضوح میشه دید که این محتوایی که در یکی از معتبرترین و پرترافیک ترین سایت های فارسی زبان قرار داره هیچ ارزشی برای مخاطب نداره و هیچ کمکی به خواننده خودش نمیکنه.

حداقل شانس اوردیم که مخاطب رو به هدف خودش یعنی خرید ماهیتابه میرسونه چون خیلی از سایت های دیگه حتی همین کار رو هم انجام نمیدن.

ممکنه برای شما پیش اومده باشه که قیمت یک محصول رو جست و جو کنید و با مقاله هایی رو به رو بشید که سه هزار کلمه توضیح دادن ولی به قیمت هیچ اشاره ای نکردن.

وقتی که این سبک از محتوا توسط معتبرترین سایت های فارسی زبان منتشر بشن هوش مصنوعی گوگل اون ها رو به عنوان محتوای معیار در نظر میگیره و بقیه محتواهای موجود رو نسبت به اونها میسنجه که باعث میشه نتایج جستجو بیشتر و بیشتر به سمت محتواهای به دردنخور سوق پیدا کنن.

مخاطب شکایت داره

این وضعیت به قدری عجیب شده که صدای کاربر های فضای مجازی هم بلند شده, برای مثال این توییت رو یه کاربر منتشر کرده که از نتایج جستجو به زیان فارسی شکایت داره

لطفا تولید محتوا کنید ولی سئو نکنید!

در نتیجه این توییت بعضی از کاربر ها که فعالیت تولید محتوا دارن هم صداشون در اومده و راجع به این موضوع صحبت کردن

لطفا تولید محتوا کنید ولی سئو نکنید! لطفا تولید محتوا کنید ولی سئو نکنید!

هیچکس رایگان حرف نمیزنه

خیلی زشته که یک محتوایی که هزار نمونه انگلیسی زبان رایگان داره توسط سایت های فارسی ترجمه بشه و با قیمت های عجیب به عنوان پکیج های آموزشی به فروش برسه.

رابط کلامی ChatGPT توی یک سری از رشته ها خیلی قوی تر از رشته های دیگه هست. تفاوت این رشته ها محتوای آنلاین موجود درباره شون هست. برای مثال سرعت پیشرفت ChatGPT رو توی سوالات قضایی یا سوالات مرتبط به بیولوژی رو با سوالات مربوط به فلسفه مقایسه کنید. متوجه میشید که وقتی سوال مربوط به رشته هایی باشه که محتوای رایگان بیشتری تولید میکنن(مثل برنامه نویسی) جواب ها خیلی منطقی تر و به واقعیت نزدیک تر هستند.

ولی متاسفانه توی ایران اکثر محتواهایی که واقعا به درد بخور هستن رایگان نیستن و برای عموم قابل دسترسی نیستن.

در نتیجه مدل های مختلف هوش مصنوعی نمیتونن بهشون دسترسی داشته باشن و از مفیدترین محتواها برای یادگیری استفاده کنن.

اونهایی که بلدن حرفی نمیزنن و اونهایی که بلد نیستن یه عالمه محتوای بی ارزش تولید میکنن که نتیجه ش میشه وضعیت فعلی هوش مصنوعی در ایران.

این ضعف ها چه آسیب هایی به ما میزنن؟

اگه یک برنامه نویس باشید میدونید که الان ChatGPT  به یکی از مفید ترین ابزار ها برای ساده سازی کد ها و پیدا کردن مشکلاتشون تبدیل شده. فقط این نیست بلکه ده ها کمک دیگه هم به برنامه نویس ها میکنه. مهم ترین این کمک ها صرفه جویی در وقته.

طبق داده های این نظرسنجی اکثریت کارمند های پردرآمد از هوش مصنوعی برای سرعت بخشیدن به کارهاشون استفاده میکنن.

این یعنی هرچقدر هوش مصنوعی در زمینه کاری ما باهوش تر بشه بیشتر میتونه به ما کمک کنه و بازدهی ما رو افزایش بده و در نتیجه حقوقمون هم افزایش پیدا کنه.  هرچقدر هم هوش مصنوعی در زمینه کاری ما ضعیف تر عمل کنه ما باید وقت بیشتری صرف کنیم و در نتیجه بازدهیمون پایین تر میاد.

این یعنی هرچقدر کمتر توی رشته خودمون آموزش رایگان قرار بدیم ضررش در نهایت به خودمون برمیگرده.

این تاثیرات حتی اگه الآن مهم به نظر نیان ولی در طولانی مدت بازدهی مردم فارسی زبان رو نسبت به مثلا مردم انگلیسی زبان یک به ده میکنن. یعنی هر کارمند انگلیسی زبان به اندازه ده تا کارمند فارسی زبان بازدهی خواهد داشت.

چطور میتونیم فرایند یادگیری زبان فارسی رو برای مدل های زبانی هوش مصنوعی راحت تر کنیم؟

اول از همه اینکه این پیشنهادات بیشتر برای قوی تر کردن هوش مصنوعی گوگل هست و نه الزاما همه مدل های هوش مصنوعی. ولی احتمالا با قوی شدن اولی به قوی شدن بقیه هم کمک میکنیم.

اولین قدم اینه که محتوا تولید کنیم. محتوای کاربردی, محتوایی که به زبان خودمون و مخاطبمون نوشته شده و واقعا چیز های مفیدی رو به مخاطب ما آموزش میده. این رو ساده نگیرید, واقعا مهمه که محتوا به درد بخور باشه یعنی اگه خودتون اون محتوا رو میخوندین لذت میبردین.

دوم اینکه دست از روش های سئو کلاه سیاه و کلاه خاکستری برداریم. خرید لینک, رپورتاژ های کیلویی و پر کردن صفحه با کلمات کلیدی و سه هزار کلمه بی ربط یعنی پافشاری کردن توی راه غلطی که آسیبش اول از همه به خود ما میرسه.

محتوای خوب خود به خود لینک میگیره. محتوای خوب بهتون اعتبار میده. محتوای خوب برای شما مشتری میسازه.

سوم اینکه قدر نویسنده های خوب رو بدونیم. هزینه کنیم برای محتوای خوب, به هر شکلی که میدونیم باید ارزش محتوای خوب رو بالا ببریم و تولید محتوا رو از جریان بی روح فعلیش خارج کنیم.

جمع بندی

جمع بندی نهایی اینه که همون کارهایی رو انجام بدیم که گوگل از ده سال پیش بهمون گفته بود و ما چون فکر میکردیم خیلی باهوشیم سعی می کردیم این راه ها رو دور بزنیم و به نتیجه برسیم(که نتیجه هم میداد) ولی چه نتیجه ای و به چه قیمتی؟

 

تصویر شاخص این مقاله توسط هوش مصنوعی Canva درست شده.

چقدر این پست مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک مقاله:

عرفان پارسازاده
عرفان پارسازاده متخصص سئو وب سایت تیم وی دیجیتال هست که توی طراحی سایت و تبلیغات گوگل هم تجربه هایی داره.

یک پاسخ

  1. دقیقا همینه. ولی متاسفانه هیچ کس هیچ اشاره ای بهش نمیکنه حتی دیده شده بعضی ها گفتن هوش مصنوعی توی زبان فارسی ضعیفه چون ما خیلی خاصیم و زبونمونم خاصه :)))))))))))))))))

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات وی دیجیتال مارکتینگ

99. آشنایی با کامیونیتی گوگل ادز و امکان پرسش و پاسخ

کامیونیتی گوگل ادز محیطی است که به کاربران امکان می‌دهد، تا اطلاعات و تجارب خود در زمینه تبلیغات را به اشتراک بگذارند و از دیگران سوالات خود را مطرح کنند. در این محیط می‌توانید از تجربیات دیگران بهره‌مند شده و سوالات خود را مطرح کنید تا جواب‌های کاربردی برای بهبود استراتژی تبلیغاتی‌تان در گوگل ادز بدست آورید.

98. بررسی گزینه های Pagespeed Insight برای افزایش سرعت صفحه و کم کردن هزینه گوگل ادز

Pagespeed Insight یک ابزار قدرتمند است که به شما کمک می‌کند سرعت بارگذاری صفحات وبتان را ارتقاء داده و همچنین هزینه‌های تبلیغات در گوگل ادز را کاهش دهید. با استفاده از این ابزار، می‌توانید به بهبود عملکرد وب‌سایت خود پرداخته تا تجربه کاربری بهتری داشته باشید و در عین حال، هزینه تبلیغات خود را به حداقل برسانید.

97. آموزش اجمالی UX در گوگل ادز

در گوگل ادز، UX یا تجربه کاربری، به بهبود رابطه بین مخاطبان و تبلیغات اختصاص دارد. این فرآیند شامل طراحی صفحات کاربری جذاب و بهینه، بهبود تجربه مشاهده تبلیغات و ارتقاء کیفیت کلی تجربه کاربری در تبلیغات گوگل است. تمرکز بر UX به کاربران کمک می‌کند تا با تبلیغات بهتر ارتباط برقرار کنند و به شرکت‌ها در دستیابی به اهداف تبلیغاتی کمک می‌کند.