تقویم تولید محتوا چیست و چگونه آن را بسازیم؟ (همراه با نمونه)

تقویم تولید محتوا چیست و چگونه آن را بسازیم؟ (همراه با نمونه)

تقویم تولید محتوا چیست ؟ یک ابزار بسیار کاربردی برای ایجاد نظم به ساختار بازاریابی محتوایی کسب وکار شما. تقویم تولید محتوا ناظمی مهربان و مجری‌ای دقیق برای اجرای استراتژی بازاریابی محتوایی است.

تصور کنید که شما دارنده یک گل فروشی آنلاین هستید و امروز روز جهانی ارسال گل به دوست است. یکی از مشتری‌های شما سفارشی را ثبت کرده و در بخش پیام نوشته امروز روز جهانی ارسال گل هست اینو برای تو فرستادم. مطمئنم که با خواندن این پیام جا خورده‌اید و نمی‌دانید در کمتر از یک‌ساعت چطور محتوایی برای انتشار در شبکه‌های اجتماعی و سایت خود تولید کنید. متاسفانه یک روز طلایی را فراموش کردید.

کمپین‌های جذاب تبلیغات در گوگل ، تبلیغات در اینستاگرام و بسیاری از ایده‌هایی که می‌توانست فروش شما را زیاد کند، از دست دادید چون تقویم محتوا نداشتید.

به‌هیچ‌وجه نباید از تقویم تولید محتوا انتظار کارکردی شبیه استراتژی بازاریابی داشته باشید. تقویم محتوا قرار است به پروسه تولید محتوای شما نظم دهد. تولید هر یک از محتوای موردنیاز را به سازندگان وصل کند، خروجی به موقع دریافت کند و ساعات مناسب برای توزیع و انتشار محتواها در کانال‌های از پیش تعیین شده را به شما گوشزد کند.

بهتر است که سند استراتژی بازاریابی را روبروی خود قرار دهید و با خواندن این مطلب تقویم خود را بسازید.

چه اطلاعاتی در تقویم تولید محتوا قرار می‌گیرد؟

تقویم تولید محتوا فراتر از یک تقویم محتوایی با تاریخ‌های مشخص شده است. در یک تقویم محتوایی خوب، تولید محتوا با تعیین و اتصال به پرسونای خریدار (کسی که می‌خواهید به او بفروشید)، چرخه تعامل (ارائه محتوای مطلوب براساس چشم‌انداز جایی که فرآیند خرید است) و کانال‌های مورد استفاده تعریف می‌شود.

بنابراین تقویم محتوا فراتر از تاریخ و عناوین محتواست. تقویم محتوا باید محلی برای :

  • اولویت بندی محتوا :

محتوایی که با توجه به استراتژی بازاریابی محتوایی قرار است منتشر شود. این محتواها می‌تواند محتوای جدیدی باشد که باید در فرآیند تولید قرار گیرد یا محتواهای موجود و قدیمی که به بازنگری، تغییر و بهینه شدن برای شبکه‌های اجتماعی نیاز دارد.

  • اتصال به اشخاص مسئول / تولید کنندگان محتوا :

در ستون تولید کننده، ویراستار، توزیع کننده نام همکاران مسئول باید مشخص باشد. طبیعتاً برای تولید یک قطعه از محتوا نیاز به همکاری حداقل دو فرد وجود دارد. نام این افراد حتماً باید نوشته شود.

  • تعریف کانال‌های محتوایی :

در تقویم محتوا باید لیستی از کانال‌های محتوا و فرمت های مورد هدف برای هر محتوا تعریف شود. به‌عنوان مثال ممکن است بلاگ پستی داشته باشید که بخشی از یک کتاب الکترونیکی است که پیش از این در اسلایدشیر منتشر کرده‌اید یا می‌خواهید در شبکه‌های اجتماعی نظیر توئیتر، اینستاگرام یا خبرنامه‌های ایمیلی توزیع کنید. در تقویم محتوا تمام این بخش ها باید ذکر شود.

  • متا دیتا :

این برچسب‌ها به شما کمک می‌کند تا رهگیری موضوعات و اهداف به‌سادگی انجام شود. به عنوان مثال اگر پرسونای مخاطب یا چرخه تعامل برای شما مهم است از این تگ‌ها استفاده کنید تا مطمئن شوید که برنامه بر آن اساس در حال انجام است.

قطعاً تولید محتوا براساس کلمات کلیدی/ سئوسایت بسیار مهم است بنابراین از تگ کلمات کلیدی در تقویم محتوای خود استفاده کنید. حتی با این تگ‌ها می‌توانید نوع محتوا ( خبرنامه، ویدیو، رپورتاژ و..) را تعریف کنید.

  • تعیین تاریخ برای تولید و انتشار محتوا :

تقویم با تاریخ تعریف می‌شود اما در تقویم محتوایی دو بخش مهم تاریخ مربوط به تاریخ تولید و انتشار است. شما می‌توانید برخی از محتواهایی که براساس تاریخ ( مناسبت‌ها) تعریف می‌شود نیز در تقویم ذکر کنید. هرچقدر که سطح فعالیت شما بیشتر شود ممکن است تاریخ‌ها نیز شکل دیگری به خود بگیرد مثلا تاریخ به‌روزسانی یا تاریخ انتشار در کانال‌ها و…

اگر در سازمان بزرگی کار می‌کنید ممکن است به ساخت یک چرخه کاری نیاز داشته باشید. در این حالت مسائلی نظیر تایید، بررسی و اصلاح محتوا توسط واحدهای مختلف به فعالیت‌های شما افزوده می‌شود. اگر می‌خواهید هفته‌ای یک بلاگ پست منتشر کنید و ماهیانه یک خبرنامه ارسال کنید همچنان از تقویم محتوا استفاده کنید اما هیچ دلیل وجود ندارد که آنرا بسیار پیچیده کنید.

چطور تقویم محتوا بسازیم؟

اولین نکته در ساخت تقویم محتوا ، مکانی است که می‌خواهید تقویم خود را بسازید. اگر در سازمان بزرگی هستید که می‌توانید به صورت دلاری برخی از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ را خریداری کنید، استفاده از سرویس‌های مانند newscred و CoSchedule را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

این سرویس‌ها به شما امکان ساخت فرآیند کار برای بلاگ پست‌ها و سایر محتواها را می‌دهد اعضای تیم به‌صورت آنلاین به تقویم دسترسی دارند و شما می‌توانید تولید، انتشار، توزیع و تحلیل را در یک پلتفرم واحد انجام دهید.

حتما بخوانید: تولید محتوا را با ما تجربه کنید

اما اگر از این پلتفرم‌ها استفاده نمی‌کنید می توانید در یک فایل اکسل یا در سرویس گوگل sheet تقویم تولید محتوای خود را بسازید.

بهتر است تقویم تولید محتوا به‌صورت شش ماهه و سالیانه تدوین شود. هر ماه را در یک sheet قرار دهید و ردیف‌ها را با توجه به حجم کاری خود تعریف کنید. مثلا در تصویر زیر برای تقویم شبکه‌های اجتماعی، مناسبت‌ها، هشتگ‌ها و انواع شبکه‌های اجتماعی به همراه تاریخ و زمان انتشار اشاره شده است.

image1

نمونه تقویم تولید محتوای متنی

image2

احتمال می‌دهم پیش از خواندن این مطلب عبارت‌هایی نظیر «قالب تقویم محتوا» ، «تمپلیت تقویم تولید محتوا» را در گوگل جست‌وجو کرده‌اید و صدها مدل تقویم محتوا در اختیارتان باشد. در صورت تمایل می‌توانید با کلیک روی این لینک نمونه تقویم تولید محتوا وی‌دیجتال مارکتینگ را دریافت کنید.

باتن – دانلود تقویم تولید محتوا به فارسی

چه ابزارهای جانبی برای مدیریت تقویم محتوا به ما کمک می‌کند؟

ترلو – Trello :

چند ماه پیش بحث جالبی در گروه تلگرامی V Digital marketing درباره پلتفرم مدیریت پروژه‌ها پیش آمد که من در پاسخ به دوستان اسکرین شاتی از صفحه ترلوی خودمان منتشر کردم. این عکس را اینجا با شما به اشتراک می‌گذارم.

image3

این تصویر یکی از 4 بورد تخصصی ماست که در ترلو ایجاد کرده بودیم. توضیحات هر محتوا و همکاران مسئول در آن به همراه زمان‌بندی و وضعیت انجام هر محتوا تعیین می‌شود. اما شما چطور می‌توانید از ترلو برای اجرای بهتر تقویم محتوای خود استفاده کنید؟

در بخش TO DO – برای هر محتوا یک کارت بسازید و توضیحاتی که در تقویم نوشته بودید در اینجا وارد کنید. خوبی ترلو در این است که علاوه بر استفاده از label ها می‌توانید برای هر محتوا چک لیست بسازید یا فایل‌های ضمیمه بگذارید. در بخش کامنت‌ها اعضای مسئول هر محتوا می‌توانند با هم درارتباط باشند.

حتما بخوانید: تعرفه تولید محتوا توسط کارشناسان وی دیجیتال مارکتینگ

به محض شروع تولید محتوا وضعیت هر کارت به Doing تغییر داده می‌شود. با تعیین تاریخ برای انجام هر کار می‌توانید زمان را به‌خوبی مدیریت کنید در یک نگاه کلی متوجه می‌شوید که دقیقا چه کسی در حال انجام چه کاری است.

تسکولو :

تسکولو سرویس ایرانی برای مدیریت پروژه است که می‌توان گفت دقیقاً شبیه ترلو می‌توانید محتواها و فعالیت‌ها را در آنجا تعریف و به افراد مسئول هر محتوا وصل کنید. امکان تعریف تاریخ انجام کار، فایل ضمیمه، تعریف لیبیل و … از جمله امکانات این سرویس آنلاین ایرانی است.

چنانچه دسترسی و استفاده از ترلو برای همکاران شما سخت است، عضویت و استفاده از این سرویس را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

خوشحال می‌شویم که تجربه خود را در استفاده از تقویم محتوا و نحوه مدیریت تولید محتوا در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید. چنانچه سوالی درباره نحوه ساخت تقویم محتوایی دارید با ما تماس بگیرید.

کپشن برای انتشار در کانال تلگرام / اینستاگرام :

تقویم محتوا جایی است که موضوعات، تاریخ‌ها و ایده‌ها در آن نوشته می‌شود البته این موارد جزء پایه‌ای ترین اجزای یک تقویم محتوا است که می‌تواند برای گام اول مناسب باشد. اما در یک تقویم کامل محتوایی بخش‌های زیر وجود دارد:

  • موضوعات با اشخاص مرتبط با هر یک؛
  • لیستی از اولویت‌ موضوعات که باید در ابتدا اجرا شود
  • نویسنده، ویراستار، ناشر و توزیع کننده
  • لیست و لینک کانال‌هایی که محتوا باید در آن توزیع شود
  • ایده‌ها، مناسبت‌ها و تاریخ‌ها
  • لیستی از کمپین‌ها و فروش‌های ویژه

به‌خاطر داشته باشید که مقدار اطلاعاتی که در هر تقویم محتوا وجود دارد، به شما بستگی دارد. با استفاده از موارد فوق می‌توانید یک تقویم محتوایی کاربردی داشته باشید که با تعامل دقیق و منظم با همکاران خود برنامه بازاریابی را به‌خوبی پیش ببرید.

چقدر این پست مفید بود؟

میانگین امتیاز 3.5 / 5. تعداد آرا: 15

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک مقاله:

حسین افسان
حسین متخصص تبلیغات گوگل ماست و تجربه زیادی هم توی تبلیغات فیسبوک داره

یک پاسخ

  1. بازتاب: چگونه برای خودمان تقویم تولید محتوا بسازیم ؟ - نگین اسکندری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات وی دیجیتال مارکتینگ

85. معرفی و بررسی اجمالی گوگل مرچند سنتر

گوگل مرچند سنتر یک ابزار تحلیل و مدیریت داده است که به کسب و کارها امکان می‌دهد اطلاعات متنوع خود را مرتب کرده و تحلیل کنند. این سرویس از ابزارهای مختلف برای تجزیه و تحلیل داده، پیش‌بینی الگوهای رفتاری و ارائه گزارشات جامع برای بهبود تصمیم‌گیری‌ها استفاده می‌کند. گوگل مرچند سنتر کسب و کارها را در بهره‌وری و بهبود عملکرد کمک می‌کند.

65. بررسی قسمت Conversions زیرشاخه Measurement و مدیریت و دسته‌بندی کانورژن‌ها

قسمت Conversions در بخش Measurement اکانت گوگل، به شما امکان می‌دهد تا تعداد تبدیل‌ها و اهداف کمپین‌هایتان را مدیریت و دسته‌بندی کنید. با این قابلیت، می‌توانید به صورت دقیق عملکرد تبلیغات خود را اندازه‌گیری کنید و کانورژن‌ها را بر اساس اهداف خاص دسته‌بندی کرده و عملکرد کمپین‌های گوگل خود را بهینه کنید.

59. آشنایی با گوگل تگ منیجر و آنالیتیکس و کاربرد در کمپین گوگل ادز

گوگل تگ منیجر و آنالیتیکس ابزارهایی هستند که به شما کمک می‌کنند تا ردیابی و تجزیه و تحلیل دقیقی از عملکرد کمپین‌های گوگل ادز داشته باشید. با این ابزارها، می‌توانید اطلاعات مهمی مانند ترافیک و رفتار کاربران را اندازه‌گیری کرده و بهینه‌سازی کمپین‌هایتان را بر اساس داده‌های به دست آمده انجام دهید. استفاده از این ابزارها از اهمیت بالایی برای بهبود عملکرد تبلیغات شما برخوردار است.