7 نکته برای جلوگیری از هدر رفتن هزینه های تبلیغات در گوگل ادز

7 نکته برای جلوگیری از هدر رفتن هزینه های تبلیغات در گوگل ادز

در این مقاله قصد داریم تا 7 نکته برای جلوگیری از هدر رفتن هزینه های تبلیغات در گوگل ادز را با توضیحات هر کدام عنوان کنیم. گوگل ادوردز یکی از بهترین سرویس‌های گوگل برای تبلیغات در بستر اینترنت به شمار می‌رود. بسیاری از صاحبان سایت‌ها از گوگل ادز برای بازاریابی محتوایی سایت خود استفاده می‌کنند. البته ناگفته نماند که گوگل با ارائه خدمات بسیار مناسب و ارتقای آن‌ها در گذر زمان، گوگل ادز را به یک سرویس تبلیغاتی بسیار کاربردی تبدیل کرده است. دراین‌بین برخی حساب‌های کاربری که در گوگل ادز فعال هستند، بازدهی بسیار خوبی دارند. اما برخی دیگر علی‌رغم هزینه‌های نسبتاً زیادی که می‌کنند، بهره‌وری قابل قبولی ندارند. برای جلوگیری از هدر رفتن هزینه های تبلیغات در گوگل ادز، راه‌حل‌های کاربردی وجود دارد.

اساساً در حوزه‌های وقتی بحث از هدررفتن منابع و هزینه‌ها می‌شود، باید برای جلوگیری از آن به دنبال شناسایی ریشه‌های مشکل رفت. به‌این‌ترتیب می‌توان استراتژی‌های درستی برای مقابله با مشکلات تعریف کرد و در بازه زمانی مشخص به طور کامل آن‌ها از سر راه برداشت. بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادز نیز از این قضیه مستثنا نیست. در ادامه با ما همراه باشید تا 7 نکته برای جلوگیری از هدر رفتن هزینه های تبلیغات در گوگل ادز را با هم بررسی کنیم.

مقاله مرتبط: 4 راهکار عملی برای کاهش هزینه های تبلیغات گوگل ادوردز

یکی از مجله‌های اینترنتی معتبر که در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت می‌کند، Search Engine Journal نام دارد. این مجله اینترنتی در گزارشی که اخیراً در سایت خود پیرامون بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادز منتشر کرده بود، آمار جالبی در این زمینه ارائه کرده بود. بررسی‌های آماری این مجله حاکی از آن بود که چیزی حدود 61 درصد از هزینه‌های تبلیغاتی در گوگل ادز، نرخ تبدیل مناسبی را دریافت نمی‌کنند. این عدد در نوع خود بسیار جالب است و نشان‌دهنده اهمیت مسئله بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادز است.

7 نکته برای جلوگیری از هدر رفتن هزینه های تبلیغات در گوگل ادز

با توجه به آنچه در بالا اشاره کردیم، کمپین‌های تبلیغاتی زیادی در گوگل ادوردز تشکیل می‌شوند؛ اما نتیجه چندانی را به همراه ندارند. در واقع افراد هم چماق را می‌خورند و هم پیاز را. برای حل این مشکل باید چاره‌ای اندیشید. در اینجا هفت راه‌حل مناسب برای بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادز را تحلیل و بررسی می‌کنیم.

1. عبارت‌های جستجویی که نرخ تبدیل ندارند را شناسایی کنید

در زبان انگلیسی به عبارت‌هایی که نرخ تبدیل آن‌ها بسیار ناچیز است، non-converting search term گفته می‌شود. به عبارت بهتر کلماتی هستند که نرخ تبدیل آن‌ها با در مقایسه با cost per action(cpa) تبلیغات در گوگل ادز ناچیز است. این دسته از عبارات به‌جای آنکه بازاریابی کسب‌وکار شما را تقویت کنند، جیب گوگل را پر می‌کنند و هیچ عایدی برای شما ندارند. اما سؤال اصلی این است که برای شناسایی این عبارات چه باید کرد؟

لیستی از تمام کلمات کلیدی که در حوزه کسب‌وکار شما وجود دارد، تهیه کنید. ابزارهای مختلفی برای این منظور پیش روی شما است. پس از آماده‌سازی این لیست، به سراغ گوگل ادز بروید و تمام کمپین‌های تبلیغاتی که در زمینه کلمات کلیدی مرتبط با کسب‌وکار شما وجود دارد را بیابید. به این ترتیب یک غربال نسبی روی کلمات کلیدی صورت می‌پذیرد. گروهی از کلماتی که در ابتدا پیدا کردید، از اولویت خارج می‌شوند.

در ادامه کلمات کلیدی را بر مبنای تکرار آن‌ها در کمپین‌های تبلیغاتی رتبه‌بندی کنید. آماده‌کردن یک فایل اکسل کمک بسیار زیادی در این زمینه به شما می‌کند. در جدول اکسل، علاوه بر کلمات، هزینه و نرخ تبدیل آن‌ها را نیز یادداشت کنید. سپس با مراجعه به این لینک، نحوه محاسبه CPA کلمات کلیدی که در فایل اکسل دارید را مشاهده کنید. همین فرآیند را در اکسل خود پیاده کنید. به این ترتیب لیستی از کلمات کلیدی کاربردی را در اختیار خواهید داشت. همچنین لیستی از کلمات کلیدی پیش روی شما قرار دارد که اگر از آن‌ها استفاده کنید تمام سرمایه خود را به نابودی می‌کشانید.

یک راه دیگر برای دسته‌بندی بهتر کلمات کلیدی به‌منظور جلوگیری از هدر رفتن هزینه های تبلیغات در گوگل ادز وجود دارد. جستجوی کلمات کلیدی در کمپین‌های تبلیغاتی را مبتنی بر بازه‌های زمانی مختلف انجام دهید. به این ترتیب می‌توانید متوجه شوید که چه کلماتی در کوتاه‌مدت رشد کرده‌اند و چه کلماتی همواره در اوج قرار دارند.

2. دستگاه‌های گران‌قیمت را پیدا کنید

منظور از دستگاه‌های گران‌قیمت این نیست که به دنبال دستگاه‌هایی بگردید که قیمت بالایی دارند. فرقی نمی‌کند که کاربران با کدام دستگاه از جمله موبایل، تبلت، لپ‌تاپ یا رایانه شخصی به جستجو می‌پردازند. برای تبلیغات در گوگل ادز دستگاهی ارزشمند است که کاربران بیشتر با آن سرچ اینترنتی می‌کنند. این قابلیت در گوگل ادوردز وجود دارد که مشخص کنید، تبلیغات شما در جستجو با کدام دستگاه‌ها به نمایش در بیاید.

سپری کردن یک دوره زمانی آزمایشی 30 روزه برای رسیدن به درک نسبتاً صحیح در خصوص این مسئله کفایت می‌کند. پس از این دوره زمانی وارد کمپین تعریف شده در حساب کاربری خود شوید. روی گزینه Device در منو سمت چپ کلیک کنید. در صفحه باز شده بازه زمانی 30 روزه اخیر را انتخاب کنید. به این ترتیب می‌توانید به‌راحتی مشاهده کنید که بیشترین نرخ مشاهده تبلیغات شما با کدام دستگاه‌ها بوده است. سپس نسبت به بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادز اقدام کنید. اگر نتایج 30 روزه مقیاس خوبی در اختیار شما نگذاشت، می‌توانید بک دوره 30 روزه دیگر صبر کنید.

3. تبلیغاتی که بازدهی کمتری از حد معمول دارند را شناسایی کنید

طبیعی است که بازدهی کمپین‌های تبلیغاتی در گوگل ادز یکسان نیست. این تفاوت بازدهی کمپین‌ها ابزار خوبی برای راه‌اندازی کمپین‌های بهتر در آینده است. برای این منظور کمپین‌های در دسترس و گروه‌های تبلیغاتی موجود را رصد کنید. این امکان وجود دارد که کمپین‌ها را بر مبنای میزان اثرگذاری آن‌ها مرتب کنید. به کمک این کار به‌راحتی می‌توانید کمپین‌هایی که نرخ تبدیل بالایی دارند را شناسایی کنید و کمپین‌های کم‌بازده را از اولویت خود خارج کنید. توجه داشته باشید که این کار را تنها روی کمپین‌ها و گروه‌های تبلیغاتی انجام دهید که داده‌های نسبتاً زیادی در آن‌ها قرار دارد. این کار کمک می‌کند که نتایج دقیق‌تری به دست بیاید. جلوگیری از هدر رفتن هزینه های تبلیغات در گوگل ادز به این صورت امکان‌پذیر است.

4. کلمات کلیدی گران‌قیمت را شناسایی کنید

درصورتی‌که گام‌های قبل را به دستی انجام دهید، لیستی از کلمات کلیدی در اختیار شما خواهد بود که به‌عنوان غربالی از مجموعه کلمات کلیدی مرتبط با کسب‌وکار شما به شمار می‌رود. حالا نوبت به تصمیم‌گیری در خصوص انتخاب کلمات کلیدی برای ایجاد کمپین‌های تبلیغات در گوگل ادز است. قطعاً می‌دانید که هزینه تبلیغات در گوگل ادز از طریق مزایده تعیین می‌شود. با این وجود بررسی کمپین‌های دیگر تعریف شده می‌تواند تصویر نسبتاً روشنی از هزینه‌ها در اختیار شما بگذارد.

اگر با محدودیت بودجه مواجه هستید، به این ترتیب می‌توانید کلمات کلیدی را بر مبنای میزان هزینه‌هایی که باید برای تبلیغات روی آن‌ها در گوگل بپردازید، دسته‌بندی کنید. آیا از بین کلمات کلیدی پرکاربرد با حجم جستجوی بالا، کلید واژه هایی وجود دارند که هزینه مزایده کمی دارند؟ اگر پاسخ این سوال مثبت است، حتماً تعریف کمپین‌های تبلیغاتی روی این کلمات را در اولویت خود قرار دهید. بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادز از این طریق نتایج خوبی را برای پیشرفت قدم‌به‌قدم برای شما به همراه خواهد داشت.

5. تصمیم‌گیری را مبتنی بر بوده تبلیغاتی خود انجام دهید

شاید در بررسی‌هایی که در گام‌های یک تا پنج انجام می‌دهید، لیستی از کلمات کلیدی را پیدا کنید که پتانسیل ایجاد نتایج بی‌نظیر را برای شما داشته باشند. اما از یک طرف هزینه‌های تبلیغاتی آن‌ها به‌شدت بالا است و شما از پس پرداخت هزینه‌های این کمپین‌ها بر نمی‌آیید. در اینجا باید یک تصمیم سخت بگیرید؛ با باید بودجه تبلیغاتی خود را افزایش دهید یا باید از انتهای لیستی که در گام پنجم آماده کردید، برای تبلیغات در گوگل ادز استفاده کنید.

6. مراقب پول‌های صرف‌شده در مکان‌هایی که هدف شما نیستند، باشید

سرویس گوگل ادوردز ابزارهای هدف‌گذاری نسبتاً مناسبی برای تبلیغات در اختیار کاربران قرار می‌دهد. اما واقعیت این است که این ابزارها با نقطه ایده‌آل فاصله دارند. به عنوان مثال شما نمی‌توانید تبلیغات خود را دقیقاً برای یک مکان خاص تعریف کنید. این مسئله می‌تواند دردسرساز شود. به‌گونه‌ای که هزینه از شما گرفته می‌شود و درعین‌حال هیچ دستاوردی عاید شما نمی‌گردد. این موضوع برای کسب‌وکارهای محلی از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است.

با این وجود ابزارهایی هستند که به کمک آن‌ها می‌توان هدف‌گذاری تبلیغات در گوگل ادز را بهتر انجام داد. بررسی کنید که بیشتری مشاهده تبلیغات شما مربوط به کدام موقعیت‌های جغرافیایی است. برای این منظور به تب Locations در حساب کاربری گوگل ادوردز خود بروید. در این تب گزینه Targeted Locations را به Matched Locations تغییر دهید.

به این ترتیب می‌توانید موقعیت‌های مکانی که تبلیغات شما در آن بیشتر مشاهده شده است را بررسی کنید. اگر نتایج باب میل شما نیست، باید نسبت به بازتعریف کمپین خود اقدام کنید تا این مشکل برطرف شود.

7. مطمئن شوید که استراتژی‌های bid بهینه‌سازی شده‌اند

یکی از راه‌هایی که برای جلوگیری از هد رفتن هزینه های تبلیغات در گوگل ادز اهمیت دارد، استفاده از استراتژی‌های پیشنهاد قیمت (bid) صحیح است. درصورتی‌که پیشنهادهای قیمت بالایی برای کمپین‌هایی تبلیغاتی که ارزش ذاتی آن‌ها کم است، پرداخت کنید، بودجه خود را هدر داده‌اید.

تصمیم‌گیری برای انتخاب استراتژی‌های bid کارآمد، بهتر است از الگوریتم‌های خودکار استفاده کنید. البته کارکردن با این روش‌ها نیاز به آموزش دیدن دارد. اگر بتوانید به‌درستی با این الگوریتم‌های خودکار کار کنید، نتایج مطلوبی به دست خواهید آورد.

کلام پایانی

7 نکته برای جلوگیری از هدر رفتن هزینه های تبلیغات در گوگل ادز را در این مقاله بررسی کردیم. نکته مهم این است که توجه داشته باشید تحت هیچ شرایطی نمی‌توانید این هزینه‌های اضافی برای تبلیغات در گوگل ادز را به صفر برسانید. اما بهینه سازی تبلیغات در گوگل ادز به شما کمک می‌کند که در وهله اول مانع از این هزینه‌ها شوید و در ادامه به‌صورت پیوسته در مسیر کاهش هزینه‌های مازاد تبلیغاتی حرکت کنید.

 

چقدر این پست مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک مقاله:

حسین افسان
حسین متخصص تبلیغات گوگل ماست و تجربه زیادی هم توی تبلیغات فیسبوک داره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات وی دیجیتال مارکتینگ

99. آشنایی با کامیونیتی گوگل ادز و امکان پرسش و پاسخ

کامیونیتی گوگل ادز محیطی است که به کاربران امکان می‌دهد، تا اطلاعات و تجارب خود در زمینه تبلیغات را به اشتراک بگذارند و از دیگران سوالات خود را مطرح کنند. در این محیط می‌توانید از تجربیات دیگران بهره‌مند شده و سوالات خود را مطرح کنید تا جواب‌های کاربردی برای بهبود استراتژی تبلیغاتی‌تان در گوگل ادز بدست آورید.

98. بررسی گزینه های Pagespeed Insight برای افزایش سرعت صفحه و کم کردن هزینه گوگل ادز

Pagespeed Insight یک ابزار قدرتمند است که به شما کمک می‌کند سرعت بارگذاری صفحات وبتان را ارتقاء داده و همچنین هزینه‌های تبلیغات در گوگل ادز را کاهش دهید. با استفاده از این ابزار، می‌توانید به بهبود عملکرد وب‌سایت خود پرداخته تا تجربه کاربری بهتری داشته باشید و در عین حال، هزینه تبلیغات خود را به حداقل برسانید.

97. آموزش اجمالی UX در گوگل ادز

در گوگل ادز، UX یا تجربه کاربری، به بهبود رابطه بین مخاطبان و تبلیغات اختصاص دارد. این فرآیند شامل طراحی صفحات کاربری جذاب و بهینه، بهبود تجربه مشاهده تبلیغات و ارتقاء کیفیت کلی تجربه کاربری در تبلیغات گوگل است. تمرکز بر UX به کاربران کمک می‌کند تا با تبلیغات بهتر ارتباط برقرار کنند و به شرکت‌ها در دستیابی به اهداف تبلیغاتی کمک می‌کند.