همه چیز در مورد تبلیغ گوگل ،ترفندها و نکاتی که هیچ کجا پیدا نمیکنید

همه چیز در مورد تبلیغ گوگل ،ترفندها و نکاتی که هیچ کجا پیدا نمیکنید

وی دیجیتال مارکتینگ به عنوان یکی از پیشتازان تبلیغ گوگل و همچنین پارتنر رسمی گوگل در ایران، سالهاست که با افتخار فعالیت می‌کند و در این مدت همیشه تلاش خود  را کرده تا بالاترین حد کیفیت در تبلیغات را تضمین کند. یکی از مزایای پارتنر رسمی گوگل بودن علاوه بر استفاده از امکانات پنل اصلی، امکان استفاده از تخفیف شگفت‌انگیز 150 دلاری برای تبلیغات در گوگل است. گوگل این پیشنهاد را فقط برای پارتنرهای رسمی خود در نظر گرفته است که شما می‌توانید از طریق وی دیجیتال مارکتینگ از این تخفیف مناسب استفاده کنید. برای تشخیص اینکه چه شرکتی پارتنر رسمی گوگل است باید روی لوگوی ان کلیک کنید و وارد صفحه رسمی گوگل شوید تا بتوانید مشخصات کامل شرکت را مشاهده کنید.  کیفیت بالا و صرفه جویی هزینه تبلیغات مشتریان، شعار ماست.

برای شروع تبلیغات در گوگل و مشاهده تعرفه‌ها کلیک کنید.

تبلیغ گوگلشاید در آن زمان که مردم در معرض پیام‌هایی که از طریق دیوارنوشته‌ها، جارچی‌ها و دیگر رسانه‌هایی که در دوران باستان استفاده می‌شد قرار می‌گرفتند، گاهی نیز از دیدن و شنیدن پیام‌های تبلیغاتی که از سوی حکومت یا تاجران و استادکاران از طریق به جا گذاشتن علائم تجاری به آن‌ها منتقل می‌شد خسته می‌شدند! اما در آن زمان هیچکس تصور هم نمی‌کرد که روزی برسد که افراد از لحظه‌ی بیدار شدن تا آخرین لحظاتی که به خواب می‌روند، در معرض تبلیغات از راه‌های مختلف باشند. امروزه تبلیفات آن‌قدر در تار و پود سبک زندگی ما تنیده شده است که خیلی از اوقات بی‌آنکه بدانیم، در حال دیدن یک پیام تبلیغاتی هستیم. به عنوان مثال دوستی یک کلیپ ظاهراً بامزه و سرگرم‌کننده برایمان ارسال می‌کند که در پس زمینه‌ی آن لوگو و برند یک رستوران دیده می‌شود یا در آن موسیقی‌ای پخش می‌شود که خواننده با هدف شنیده شدن کارش در ابعاد گسترده، آن را با یک کلیپ سرگرم‌کننده همراه کرده است. تمام این‌ها راه‌هایی است که تاریخچه تبلیغات طی سال‌ها به آن دست یافته است و همچنان نیز در حال پیش‌روی است.

در چنین دنیایی شناختن بازارهای مختلف، انواع تبلیغات زودبازده و رسانه‌های پربازدید و تکنیک‌هایی که برای استفاده از رسانه‌های مختلف باید به کار گرفته شود، برای درصد بالایی از کسب و کارها لازم و ضروری است. البته در این مطلب قصد نداریم به بیان بدیهیاتی مانند تاثیر تبلیغات اینترنتی و دیجیتال و برتری آن نسبت به روش‌های سنتی تبلیغات صحبت کنیم، بلکه مطالبی به مراتب کاربردی‌تر را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.

پیش از آن به طور خلاصه، سرفصل مطالب مطرح شده را مرور میکنیم:

  • چرا باید در گوگل تبلیغ کنیم؟
  • گوگل ادز چگونه کار می‌کند؟
  • سئو بهتر است یا تبلیغ گوگل؟
  • در نبرد تبلیغاتی بر سر کلمات کلیدی برند رقبا چه کنیم؟
  • اشتباهاتی که بودجه تبلیغاتی شما را هدر میدهد؟
  • انتخاب کلمات کلیدی در تبلیغ گوگل
  • هزینه هر کلیک چگونه محاسبه میشود؟
  • هزینه تبلیغ در گوگل چقدر است؟
  • استراتژی کلمات کلیدی در گوگل ادز
  • پرداخت های گوگل ادز به چه صورت است؟
  • گزارش گیری گوگل ادز چگونه است؟
  • چطور quality score بالاتری داشته باشیم؟
  • چطور کمپین های تبلیغ گوگل خود را بهینه کنیم؟
  • نحوه اتصال گوگل ادوردز به گوگل انالیتیک
  • ریمارکتینگ در تبلیغ گوگل چگونه است؟

دلایل بازده چشمگیر تبلیغ گوگل

پیش از اینکه درباره درآمدی که می‌توانید از طریق تبلیغ گوگل به دست بیاورید صحبت کنیم، شاید بهتر باشد به درآمدی که گوگل از طریق تبلیغات کسب می‌کند اشاره کنیم! در سال 2017 حدود 27/27 میلیارد دلار از 91/31 میلیارد دلار درآمد گوگل، مربوط به بخش تبلیغات گوگل ادوردز بوده است که به طور حدودی بیش از 85% کل درآمد گوگل را شامل می‌شود.

اما این نکته نشانگر چیست و چرا به آن اشاره کردیم؟ کسب این درآمد چشمگیر برای گوگل نشان دهنده این است که افراد و شرکتهای تبلیغ دهنده به طور میانگین بازده مطلوبی از این سیستم تبلیغات دریافت کرده اند. بنابراین تبلیغات از طریق گوگل برای ما نیز می‌تواند یکی از مسیرهای شناساندن برند و افزایش فروش به حساب بیاید، شاید حتی یکی از مهمترین مسیرها!

گوگل ادزگوگل ادوردز چگونه کار می‌کند؟

تبلیغ گوگل به سه بخش اصلی تقسیم می شود که ادوردز در کنار ادسنس و ادموب که سیستم‌های تبلیغاتی فرعی‌تر هستند، این سه بخش را تشکیل می‌دهند. به طور خلاصه درباره ۲ مورد آخر می‌توان گفت ادسنس تبلیغات را بر روی سایر سایت ها منتشر می‌کند.  ادموب نیز همانند ادسنس است و فقط برای اپلیکیشن های موبایلی کاربرد دارد.

اما در این مطلب به معرفی ادوردز که  بزرگترین منبع درآمد گوگل نیز محسوب می‌شود خواهیم پرداخت.

نحوه کار گوگل ادوردز

ممکن است  اصطلاح تبلیغات PPC را پیش از این شنیده باشید. این سیستم در واقع اساس کار گوگل ادوردز را تشکیل می دهد PPC به معنای پرداخت به ازای هر کلیک، روش کسب درآمد از طریق تبلیغات است. به عبارت ساده‌تر شما با پرداخت هزینه مشخصی که میزان آن بسته به چند عامل مختلف است می‌توانید تبلیغات کسب و کار خود را در میان نتایج جستجوی افراد در گوگل قرار دهید؛ سپس به ازای هر کلیک بر روی لینک تبلیغ شما، مبلغ مشخصی از کل آنچه به گوگل پرداخت کرده‌اید کسر می‌شود. به این ترتیب گوگل برای صرفاً نشان دادن لینک وب سایت و تبلیغ شما در میان نتایج، هزینه دریافت نمی‌کند بلکه این هزینه در صورت کلیک شدن برروی تبلیغ از کل موجودیتان کسر می‌شود.

انتخاب کلمات کلیدی در تبلیغ گوگل

برای اینکه بتوانید بهترین نتیجه را از تبلیغات گوگل ادوردز بگیرید، گام اول انتخاب کلمات کلیدی مناسبی است که می‌دانید مخاطبانتان شما را با آن کلمات در اینترنت جستجو می‌کنند.

به طور کلی چهار نوع کلمه کلیدی در گوگل ادوردز تعریف شده است:

  • کلمات کلیدی Broad Match
  • کلمات کلیدی Modified Broad Match
  • کلمات کلیدی Phrase Match
  • کلمات کلیدی Exact Match
  •  دسته اول یعنی کلمات کلیدی Broad Match  به این معناست که گوگل  علاوه بر نمایش تبلیغ شما در میان نتایج جستجوی همان کلمه کلیدی، برای کاربرانی که این کلمه را در اشکال و جمله های دیگری به کار ببرند وب سایتتان را نمایش می‌دهد. عنوان مثال اگر شما عبارت کتاب کمک درسی را جزء کلمات کلیدیتان قرار داده باشید و شخصی عبارت جزوه کمک درسی کتاب غیر درسی را جستجو کند، ممکن است تبلیغ شما در میان نتایج جستجو برایش نمایش داده شود. اگرچه این نوع از کلمات کلیدی اجازه می‌دهد که به بیشترین بازه مخاطب دسترسی داشته باشید، اما برایتان مشکلاتی نیز ایجاد می‌کند چرا که میزان هدفمند بودن تبلیغ و یافتن مخاطب هدف را کاهش می‌دهد.
  •  در دسته دوم یا کلمات کلیدی Modified Broad Match  می‌توانید با داشتن کنترل بیشتر روی نمایش تبلیغتان، به طور همزمان نیز آن را به تعداد قابل توجهی از مخاطبان نمایش دهید. این کار با قرار دادن پارامتر “+” در بخش جایگذاری کلمات انجام می شود و به این معنی است که عبارتی که پس از “+” می آید حتماً باید در متن عبارت جستجو شده وجود داشته باشد.
  •  برای کلمات کلیدی Phrase Match تبلیغات طوری برنامه ریزی می‌شوند که وقتی کلمات کلیدیتان دقیقاً به ترتیبی که انتخاب کرده‌اید در عبارت جستجو شده وجود دارند، لینک وب سایتتان در میان نتایج جستجو نمایش داده شود. مثلا در همان مثال کتاب کمک درسی، اگر شخصی عبارت «کتاب کمک درسی ریاضی چهارم» را جستجو کند به وبسایت شما نیز برمیخورد اما اگر همین عبارت را بدون این ترتیب کلمات جستجو تبلیغات شما را  نخواهد دید.
  •  در دسته آخر یا کلمات کلیدی Exact Match ، جستجوکنندگان تنها زمانی تبلیغ شما را در نتایج جستجو مشاهده می‌کنند که دقیقا و تنها کلمه یا عبارت کلیدی مورد نظر شما را جستجو کنند.

حتما بخوانید: پنج نمونه از کمپین‌های تبلیغات در گوگل

تبلیغ گوگلآیا انتخاب کلمات کلیدی به صورت سلیقه ای انجام میشود؟ استراتژی انتخاب این کلمات چیست؟

برای این کار نیز ابزارهای متعددی از جمله Goolge Keyword planner  می‌تواند به کمک ما بیاید تا به بهینه ترین شکل ممکن کلمات و عبارات مهم در زمینه کاریمان که از سوی مخاطبان با آنها جستجو می‌شویم را بیابیم و بر اساس آنها برنامه ریزی انجام دهیم.

یکی از مهمترین گام هایی که باید در استراتژی کلمات کلیدی در نظر بگیریم این است که شناخت کافی از بازار داشته باشیم و بتوانیم تشخیص دهیم کلماتی که در حوزه کاری ما به صورت تخصصی استفاده می‌شود از سوی مشتریان بالقوه با چه نامی شناخته می‌شوند. به عنوان مثال اگر محصولی داشته باشید که نام آن در سال‌های اخیر تغییر کرده است اما در بازارهای سنتی کماکان به نام قدیمی خود خرید و فروش می‌شود، این را در نظر بگیرید که بسیاری از مشتریان بالقوه شما احتمالاً با همان نام قدیمی محصولتان را جستجو خواهند کرد معادلهای قدیمی، جدید و انگلیسی محصولتان را نیز حتما در میان کلمات کلیدی مورد نظرتان قرار دهید.

اگر بخواهیم بفهمیم رقیبانمان از کدام کلمات کلیدی استفاده کردهاند، چه باید بکنیم؟

در استراتژی کلمات کلیدی، بررسی اینکه سایت‌ها و کسب و کارهای رقیب چه کلیدواژه‌هایی را انتخاب کرده‌اند و از کدامیک از آن‌ها ورودی بیشتری دارند، یکی از تکنیک‌های مهم محسوب می‌شود.

برای پیدا کردن کلمات کلیدی رقیبان ابزارهای زیادی وجود دارند. برای مثال الکسا که می توانید از طریق آن بفهمید که بیشتر با چه کلماتی کلیدی به سایت رقیبتان وارد شده‌اند. ابزارهای بعدی semrush -majestic –ahrefs هستند که البته بخش زیادی از امکانات آنها غیررایگان است. البته از ابزار ranksignals.com  هم می‌توانید بک لینک‌ها را مشاهده نمایید و بررسی کنید چه بک لینکی به سایت رقیب داده شده که غالبا کلمات کلیدی بک لینک هستند.

هزینه تبلیغ در گوگل چقدر است؟ هزینه هر کلیک چگونه محاسبه میشود؟

یکی از علامت سوال‌های بزرگ در ذهن افرادی که قصد تبلیغ گوگل را دارند، هزینه آن و نحوه محاسبه قیمت هر کلیک است. اکثر افراد به دنبال یک نرخ ثابت و مشخص برای تبلیغ گوگل هستند درحالی‌که قیمت هر کلیک با توجه به پارامترهای مختلفی تعیین می‌شود و الگوریتم های گوگل به آسانی برای تمام افراد قابل درک نیست. در اینجا سعی کرده ایم به ساده‌ترین شکل ممکن آن را توضیح دهیم.

گوگل برای ساماندهی کمپین های تبلیغاتی پر تعداد خود از یک سیستم مزایده‌ای بهره می‌گیرد و این یعنی سایت‌ها برای به نمایش درآمدن و داشتن جایگاه بهتر در بالا یا پایین صفحات اول و دوم نتایج جستجو باید با یکدیگر به رقابت بپردازند. اما آیا رقابت تنها در بخش قیمت ها اتفاق می‌افتد و هر سایتی که قیمت بالاتری پیشنهاد دهد قطعاً جایگاه بهتر را کسب می‌کند؟ خیر این طور نیست. گوگل علاوه بر قیمت پیشنهادی شما برای هر کلیک، چند معیار جانبی را نیز برای ارزیابی سایت ها و رتبه دادن به آنها بررسی می‌کند. کیفیت و جذابیت تبلیغ در کنار کیفیت، سرعت و برخی دیگر از پارامترهای فنی سایت شما در کنار حداکثر هزینه‌ای که حاضرید برای یک کلید واژه بپردازید، رنکینگ تبلیغاتی یا احتمال موفقیت شما را در مزایده  گوگل مشخص می‌کند.

اگر بخواهیم آن را به صورت فرمول وار نشان دهیم، ساز و کار آن به شکل روبرو است:

  • Max Bid X Quality Score = Ad Rank => Position

فرمول نشان دهنده این است که بالاترین مبلغ پیشنهادی برای یک کلمه کلیدی ضربدر کیفیت تبلیغ (شامل میزان مرتبط بودن محتوای سایت با کلمه کلیدی مورد نظر، میزان جذابیت و مرتبط بودن عنوان تبلیغ و…) اد رنک یا رنگینگ تبلیغاتی شما را مشخص می کند و جایگاه مناسب را نسبت به رقبا برایتان در نظر می‌گیرد.

این نکته از آن جهت مهم است که باعث می‌شود مبلغ اختصاص داده شده تنها عامل تعیین کننده نباشد. بسیاری از اوقات شما می توانید با کسب نمره خوبی در Quality Score  با وجود در نظر گرفتن هزینه کمتر برای هر کلیک، رقیبانتان را که مبالغ بیشتری برای هر کلیک هزینه کرده بودند پشت سر بگذارید!

هزینه هر کلیک نیز با توجه به همین پارامترها محاسبه می شود و باعث می شود قیمت هر کلیک برای تبلیغ دهندگان مختلف مشابه نباشد و هر وب سایت با توجه به کیفیت  تبلیغ خود هزینه کمتر یا بیشتری پرداخت کند.

قیمت هر کلیک در گوگل ادوردز برابر است با عدد به دست آمده برای اد رنک(AD Rank)  نفر پایین تر از شما تقسیم بر نمره کیفیت شما + 0.01 دلار

حتما بخوانید: وضعیت تبلیغات گوگل در ایران (آنچه شرکت‌ها به شما نمی‌گویند)

تبلیغ گوگلدر تصویر، مقایسه چند نمونه تبلیغ از نظر رنکینگ تبلیغاتی و قیمت اختصاص داده شده برای هر کلیک را مشاهده می کنید. همانطور که می بینید تبلیغ اول با وجود اختصاص دادن هزینه کمتر، به دلیل کسب امتیاز بیشتر رتبه اول را در میان رقبا به دست آورده است. به همین نسبت نیز هزینه نهایی که برای هر کلیک باید انجام دهد نیز کمتر می‌شود.

این الگوریتم ها در سیستم گوگل طی سالها تجربه و مطالعه رفتار کاربران توسعه یافته است و همواره نیز در حال بهبود یافتن و بهینه‌تر شدن است تا گوگل بتواند تجربه کاربری مطلوبی در اختیار کاربران خود در سراسر دنیا قرار دهد.

اگر بخواهیم از روی تصویر، هزینه هرکلیک را برای تبلیغ دهنده اول که بیشترین نمره را در قسمت رنکینگ تبلیغاتی کسب کرده است محاسبه کنیم، نمره نفر اول 20 و نفر پایین تر از آن 16 است. نمره کیفیت نفر اول نیز 10 از 10 محاسبه شده است. بدین ترتیب با جایگذاری اعداد به دست آمده در فرمول تعیین هزینه هر کلیک در گوگل ادز نتیجه به شکل زیر خواهد بود:

16 / ( 10+0.01 ) = 1.61 $

با توجه به این فرمول می‌توان نتیجه گرفت کیفیت تبلیغ می تواند در نهایت باعث بزرگتر شدن  مخرج کسر و کمتر شدن هزینه برای هر کلیک باشد.

گزارش گیری گوگل ادز چگونه است؟

در زمینه تبلیغات دیجیتال یکی از مهم‌ترین و کارآمدترین قابلیت‌ها، تجزیه و تحلیل داده‌های به دست آمده و برنامه‌ریزی فعالیت های تبلیغاتی آینده بر اساس نتایج حال حاضر است. یکی از لذت‌بخش‌ترین قسمتهای کار با سرویس های مختلف گوگل نیز، گرفتن گزارش عملکرد سرویس مورد نظر است. چرا که دیتاهای مختلف همراه با نمودار و جدول آمار کارکردی نشان داده می شود که کار آنالیز و تحلیل داده ها را به آسانی امکان پذیر می‌سازد. گزارش های گوگل ادز به طور پیش فرض شامل گزارش تعداد نمایش، کلیک، بید اعمال شده و هزینه صرف شده است.

شما می توانید به طور روزانه یا هفتگی با اختصاص دادن زمانی کوتاه بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در روز گزارش عملکرد تبلیغات گوگل را بررسی کنید و به قسمت های مختلف آن سرک بکشید.

متغیرهای مختلفی را می توان در گزارش های گوگل مقایسه بررسی کرد. اولین قدم بعد از ورود به پنل مدیریت آگهی، انتخاب کمپین مورد نظر و کلیک بر روی تبِ دارای علامت نمودار از میان تبهای متعددی است که بالای ردیف کمپین ها قرار دارند. در نگاه اول کلیک ها را طی زمان مشاهده می‌کنیم که روند افزایشی یا کاهشی داشته‌اند.

اگر بخواهیم اطلاعات گویاتری داشته باشیم، می توانیم در قسمتی که نشان می‌دهد کلیک ها با چه پارامتری در حال مقایسه شدن هستند، آیتم های مختلف مانند Impression  یا میزان دیده شدن،  CTR یا نرخ کلیک و … را مقایسه کنیم.

امکان فیلتر کردن متغیر ها نیز در فرایند گزارش‌گیری وجود دارد. شما به آسانی می‌توانید با ورود به بخش‌های مختلف و بررسی نمودار های  متفاوت، اطلاعات وسیعی کسب کنید و برنامه ریزی تبلیغاتی خود را هدفمندتر پیش ببرید. اما در کنار این‌ها امکان بهبود گزارش دهی ادوردز در گوگل آنالیتیکس  نیز وجود دارد.

لینک کردن یا اتصال گوگل ادوردز به گوگل آنالیتیکس  باعث می شود به گزارش هایی دسترسی داشته باشیم که صرفاً به عملکرد ادوردز می پردازند همین نکته باعث می‌شود بتوانیم رفتارهای کاربران را برای کمپین های آینده یا ادامه فعالیت این کمپین پیش بینی کنیم و برای آنها برنامه ریزی مدون داشته باشیم.

امکان دیگری که اتصال گوگل ادوردز  و گوگل آنالیتیکس در اختیارمان قرار می دهد، انتقال اهداف انالیتیکس یا goals را نیز به گوگل ادوردز  به عنوان conversion است. با این کار عملکرد  تبلیغات گوگل به طور مستقیم با چند ساعت تاخیر قابل مشاهده است و حتی می‌توانند برای روز بعد مورد استفاده قرار گیرد.

یکی دیگر از امکان‌های شگفت انگیز اتصال گوگل ادوردز و گوگل آنالیتیکس، این است که قابلیت بازاریابی مجدد مخاطبان یا ریمارکتینگ را برایمان فراهم می‌کند.

حتما بخوانید: چطور نرخ تبدیل در تبلیغات گوگل ادوردز خود را 2برابر کنیم؟ (بخش اول)

گوگل ادزچگونه این دو سرویس را با یکدیگر لینک کنیم؟

برای این کار، چون امکان اتصال دو طرفه گوگل ادوردز و گوگل آنالیتیکس وجود ندارد، شما می توانید این اتصال را از سمت گوگل آنالیتیکس به ادوردز برقرار کنید. ابتدا اطمینان حاصل کنید که ایمیلی که با آن به گوگل آنالیتیکس متصل می شوید دسترسی ادمین از سمت ادوردز داشته باشد. سپس به اکانتتان در گوگل آنالیتیکس وارد شوید و در منوی سمت چپ گزینه admin را انتخاب کنید. در اینجا باید بر روی گزینه adwords linking  و سپس روی دکمه  New Link Group  کلیک کنید. سپس بعد از انتخاب اکانت گوگل ادوردزی که می‌خواهید به گوگل آنالیتیکس لینک کنید، continue را بزنید و مواردی را که تمایل دارید در اکانت adwords خود مشاهده کنید بر روی  on قرار دهید.

اگر از قابلیت auto tagging یا برچسب خودکار در adwords  استفاده می‌کنید، ایجاد این ارتباط بین اکانت ادوردز و آنالیتیکس چیزی را تغییر نخواهد داد. اگر هم از تگ خودکار استفاده نمی‌کنید، ایجاد این لینک به طور پیش فرض این قابلیت را فعال می‌کند که درصورت تمایل نداشتن می‌توانید بر روی تنظیمات پیشرفته در پایین صفحه کلیک کنید و گزینه Enable auto tagging را انتخاب کنید و یا تنظیمات خودکار برچسب گذاری خود را به همان ترتیب بگذارید.

ریمارکتینگ چیست؟

در بحث های فروش و بازاریابی، شاید کلمه ای که بیش از همه شنیده می شود عبارت قیف فروش است که به پروسه جذب سرنخ از کاربر، تبدیل به مشتری کردن و در ادامه تبدیل آن به کاربر وفادار گفته می‌شود. کل این فرآیند شاید به ظاهر آسان و قابل دسترس به نظر برسد اما در عمل چرخه ای بسیار پرهزینه محسوب می شود که ریمارکتینگ یکی از راه های هوشمندانه برای پایین آوردن هزینه ها در پروسه تبدیل شدن سرنخ به مشتری است.

در بازاریابی مجدد یا ریمارکتینگ نیاز داریم تا اطلاعاتی از کاربران شامل جنسیت، مشخصات وارد شده در قسمت پروفایل، صفحات بازدید شده و سبد خرید در اختیار داشته باشیم.  یک مدیر بازاریابی حرفه ای با استفاده از همین اطلاعات می‌تواند بازاریابی مجدد یا ریمارکتینگ را انجام دهد .

شاید در این زمینه اصطلاح ریتارگتینگ را نیز شنیده باشید. این دو با یکدیگر تفاوت دارند چرا که در ریتارگتینگ  با استفاده از بانک اطلاعات کوکی کاربران (که اغلب با اجازه خودشان در اختیار سایت ها قرار میگیرد) میتوان تشخیص داد که کدام کاربر قبلا به وب سایت شما سر زده است تا دوباره تبلیغات جدید برای همان کاربران به نمایش دربیاید.

جذب دوباره‌ی مخاطبان سابق، اگر هوشمندانه انجام شود معمولا هزینه به مراتب پایین‌تری نسبت به جذب مخاطبان جدید دارد؛ همین نکته اساس کار ریمارکتینگ یا بازاریابی مجدد و حتی ریتارگتینگ نیز هست. و معمولا فعالیت سودآوری در میان فعالیت های بازاریابی به حساب می آید.

برای این کار می توانید به آسانی در ادوردز کمپین ریمارکتینگ راه اندازی کنید. روی آیکون ابزار  و پس از آن در قسمت Shared library بر روی Audience managerکلیک کنید.  گزینه هایی که در این قسمت می‌بینید شامل:

 Website visitors  یا بازدیدکنندگان وب سایت

Mobile app users  یا کاربران اپلیکیشن موبایل

Customer emails  یا افرادی که آدرس ایمیل آنها را در اختیار دارید

YouTube users یا کاربرانی که کانال یوتیوب یا ویدیوهای شما را مشاهده کرده‌اند

و Custom combination  یا یک لیست جدید و ترکیبی از سایر گزینه‌های قبلی است.

به این ترتیب میتوانید با استفاده از قابلیت ریمارکتینگ در تبلیغات گوگل، هزینه های بخش مارکتینگ را بهینه تر و هدفمند تر انجام دهید..

حتما ببینید: remarketing در گوگل ادوردز

گوگل ادز

سئو  بهتر است یا تبلیغ گوگل؟

برای پاسخ به این سوال باید ابتدا دید این دو روش را چقدر می‌شناسید و تا چه حد از تفاوت‌هایشان آگاهی دارید. از آنجا که معمولا مخاطبان ما  افرادی  آگاه در زمینه تبلیغات و بازاریابی دیجیتال هستند، به ارائه یک تعریف مختصر بسنده می کنیم. منظور از سئو یا Search Engine Optimization مجموعه تکنیک هایی است که با هدف بهینه سازی سایت برای موتور جستجو انجام می‌شود تا وبسایت ما در موضوعات و کلمات کلیدی که مدنظر داریم، جزء نتایج اول جستجوی گوگل باشد.

در مقابل، استفاده از سرویس تبلیغات گوگل یا گوگل ادوردز این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به صرف زمان و تنها با پرداخت هزینه، وب سایت ما در نتایج اولیه گوگل نمایش داده شود.  اینکه با چه هزینه‌ای بتوانیم چه مقدار بازدید از این تبلیغات داشته باشیم به معیارهای مختلفی بستگی دارد که در بخش‌های قبلی تا حدی به آنها پرداختیم.

اگر بخواهیم این دو را با یکدیگر مقایسه کنیم، نمی‌توان به طور قاطع گفت کدام یک بهتر یا ضروری‌تر است چرا که معمولاً در فرایندهای بازاریابی دیجیتال از ترکیب این دو استفاده می‌شود. بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو پروسه‌ای زمان‌بر و پیچیده است که نیاز به پیاده کردن تکنیک های متعددی دارد، از سوی دیگر نمایش وب سایت شما در میان نتایج اول جستجو اگر از طریق ارگانیک (یا در واقع از طریق پیاده کردن تکنیک های سئو) صورت گرفته باشد، اعتبار بیشتری نسبت به نمایش داده شدن وب سایت از طریق پرداخت هزینه و حضور در میان نتایج تبلیغاتی گوگل دارد. علاوه بر این اگر با تکنیک های سئو به نتایج اول گوگل برسید، لازم نیست به ازای هر بار نمایش داده شدن یا دریافت کلیک هزینه‌ای به گوگل پرداخت کنید، بنابراین سئو در طولانی مدت روش بسیار به صرفه‌تری برای این بازاریابی از طریق موتورهای جستجو است.

اما همانطور که گفتیم این تکنیک ها با توجه به الگوریتم های گوگل پیاده سازی می شوند؛ الگوریتم هایی که معمولاً هر سال  دچار تغییراتی شده و مدیران وب سایت ها باید به طور دائم برای جا نماندن از رقبا، سایت خود را با این الگوریتم ها سازگار کنند. گاهی این فرایند چندین ماه به طول می انجامد که می‌توان این فاصله زمانی را با استفاده از تبلیغات گوگل ادوردز پر کرد و با پرداخت هزینه ای مشخص، بازدید قابل توجهی برای وب سایت  به همراه آورد.

این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که اگر شخص یا شرکتی به شما وعده داد که در مدت زمان کوتاه، کاری انجام میدهد که در کلمات پر رقابت، به صورت ارگانیک جز نتایج اول گوگل دیده شوید، احتمالا قصد استفاده از تکنیک هایی را دارد که برای گوگل قابل قبول نیست و به محض شناسایی آنها، وب سایت شما و یا یک صفحه مشخص در وبسایتتان را به عنوان جریمه دیگر در نتایج خود نمایش نخواهد داد. از آنجا که میزان رقابت برای کلمات مختلف در کسب و کارهای مختلف، متفاوت است نمیتوان یک بازه زمانی مشخص برای برای رسیدن به نتایج صفحه اول گوگل اعلام کرد اما به طور معمول این فرایند بیش از  ۳ الی ۴ ماه (در خوشبینانه ترین حالت ها) طول می‌کشد. بنابراین تا زمانی که سایت بتواند به صورت ارگانیک در یکسری کلمات کلیدی رتبه های بالای گوگل برسد، می توانیم با پرداخت هزینه به گوگل وب سایتمان را به افراد جستجو کننده نمایش دهیم.

حتما بخوانید: دو برابر کردن نرخ تبدیل در تبلیغات گوگل ادوردز با 8 راهکار وِیژه (بخش دوم)

تبلیغ گوگلچند اشتباه که بودجه تبلیغاتی شما را هدر میدهد

در انتها چند نمونه از اشتباهاتی که می‌تواند باعث هدر رفتن بودجه تبلیغاتی شما شود را بررسی می کنیم تابا اجتناب از انجام آنها به سمت هرچه بهینه تر شدن کمپین های تبلیغاتیمان پیش برویم.

  1. در نظر نگرفتن زمانبندی مناسب برای نمایش تبلیغ

یکی از مزیت های برجسته تبلیغات دیجیتال نسبت به روش های سنتی تبلیغات، امکانات و فیلترهایی است که در اختیار داریم و زمان بندی نمایش تبلیغ نیز یکی از همین فیلترهای مهم است. به عنوان مثال شما شرکتی دارید که امکان ثبت سفارش آنلاین برای خرید محصول از آن وجود ندارد و تنها در ساعات کاری می‌تواند پاسخگوی تماس مشتریان باشد. در این صورت اگر زمان بندی نمایش تبلیغ شرکت تارا خارج از ساعت کاری تنظیم کرده باشید و به عنوان مثال در ساعت ده شب تبلیغ شما به نمایش دربیاید و کلیک بخورد، به احتمال زیاد هزینه  هدررفته محسوب میشود. بنابراین در تنظیم زمان بندی تبلیغ با دقت عمل کنید.

  1. تنظیم landing page یا صفحه فرود نامناسب یا نا مرتبط

یکی از مواردی که گوگل هنگام ارزیابی کیفیت تبلیغ شما لحاظ می‌کند، کیفیت صفحه ای  است که مخاطب با کلیک بر روی تبلیغ بر آن فرود می آید. این صفحه علاوه بر اینکه باید با محصول یا خدمتی که نامش در عنوان یا توضیحات در تبلیغ آمده ارتباط مستقیم داشته باشد، بلکه باید به اندازه کافی سبک و گویا باشد تا مخاطب بتواند در چند لحظه کوتاه پیام آن را دریافت کند. ی شرکت‌ها این نکته را در نظر نمی‌گیرند و تمام اطلاعاتی که تصور می‌کنند مخاطب باید بداند در همان صفحه فرود جای می‌دهند، غافل از اینکه مخاطب حوصله خواندن متن های طولانی را ندارد پس بهترین کار استفاده از المان های گرافیکی در کنار متن های کوتاه و گویا برای معرفی محصول یا خدماتمان است.

  1. عدم استفاده از کلمات کلیدی منفی یا Negative keywords

همانقدر که لازم است درباره استراتژی و تکنیک های انتخاب کلمات کلیدی) که بالاتر درباره آن توضیح داده شد) آگاهی داشته باشیم، استفاده از کلید واژه های منفی نیز برای بازدهی بهتر کمپین تبلیغات گوگل ضروریست. معمولاً کلماتی وجود دارد که ممکن است به زمینه کاری شما مربوط باشد اما افرادی که به دنبال آن هستند مخاطب هدف شما محسوب نشوند.  فرض کنیم که شما مدرسه خصوصی زبان انگلیسی هستید این کار را نیز تنها به صورت حضوری انجام می‌دهید و آموزش آنلاین ندارید. در این صورت اگر وب سایتی داشته باشید که کلمات کلیدی مرتبط با آموزش زبان انگلیسی راه در میان کلید واژه های آن قرار داده باشید، ممکن است با جستجوی عبارت ویدیوی آموزشی زبان انگلیسی یا آموزش اینترنتی زبان انگلیسی نیز وب سایت شما نمایش داده شود و کلیک بخورد در حالیکه مخاطبِ  وارد شده به وبسایت مخاطب هدف شما نیست. در این صورت باید عبارت هایی که نمی خواهید با آنها نمایش داده شوید را در لیست کلمات کلیدی منفی قرار دهید.

  1. به روز نکردن تبلیغات

دنیای بازاریابی دیجیتال همواره در جریان است و شرکت های مختلف از جمله رقیبان شما، همواره در حال ایجاد تغییرات و احتمالا بهبود بسترهای تبلیغاتی مختلفشان هستند. بنابراین شما نیز باید با پایش مستمر رقبا (در این مورد خودتان را به رقبای داخلی محدود نکنید و حتی دید بین المللی داشته باشید) همواره کمپین های تبلیغاتی خود را به روز کنید. اگر هم امکان اختصاص زمان کافی برای این کار را ندارید می‌توانید از آژانس های تبلیغاتی متخصص و باتجربه ترین زمینه کمک بگیرید.

شرکت وی دیجیتال مارکتینگ سعی دارد با آموزش های ویدئویی گوگل ادوردز به شما عزیزان کمک کند تا با یاد گرفتن این آموزش ها بتوانید به بهترین نحو اکانت خود را مدیریت کنید. با کلیک کردن بر روی آموزش های زیر یادگیری را آغاز کنید.

✔برای یادگیری بیشتر تبلیغات در گوگل پیشنهاد می‌کنیم ویدیوهای جذاب زیر را از دست ندهید:

 

 

 

چقدر این پست مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.3 / 5. تعداد آرا: 7

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک مقاله:

حسین افسان
حسین متخصص تبلیغات گوگل ماست و تجربه زیادی هم توی تبلیغات فیسبوک داره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات وی دیجیتال مارکتینگ

85. معرفی و بررسی اجمالی گوگل مرچند سنتر

گوگل مرچند سنتر یک ابزار تحلیل و مدیریت داده است که به کسب و کارها امکان می‌دهد اطلاعات متنوع خود را مرتب کرده و تحلیل کنند. این سرویس از ابزارهای مختلف برای تجزیه و تحلیل داده، پیش‌بینی الگوهای رفتاری و ارائه گزارشات جامع برای بهبود تصمیم‌گیری‌ها استفاده می‌کند. گوگل مرچند سنتر کسب و کارها را در بهره‌وری و بهبود عملکرد کمک می‌کند.

65. بررسی قسمت Conversions زیرشاخه Measurement و مدیریت و دسته‌بندی کانورژن‌ها

قسمت Conversions در بخش Measurement اکانت گوگل، به شما امکان می‌دهد تا تعداد تبدیل‌ها و اهداف کمپین‌هایتان را مدیریت و دسته‌بندی کنید. با این قابلیت، می‌توانید به صورت دقیق عملکرد تبلیغات خود را اندازه‌گیری کنید و کانورژن‌ها را بر اساس اهداف خاص دسته‌بندی کرده و عملکرد کمپین‌های گوگل خود را بهینه کنید.

59. آشنایی با گوگل تگ منیجر و آنالیتیکس و کاربرد در کمپین گوگل ادز

گوگل تگ منیجر و آنالیتیکس ابزارهایی هستند که به شما کمک می‌کنند تا ردیابی و تجزیه و تحلیل دقیقی از عملکرد کمپین‌های گوگل ادز داشته باشید. با این ابزارها، می‌توانید اطلاعات مهمی مانند ترافیک و رفتار کاربران را اندازه‌گیری کرده و بهینه‌سازی کمپین‌هایتان را بر اساس داده‌های به دست آمده انجام دهید. استفاده از این ابزارها از اهمیت بالایی برای بهبود عملکرد تبلیغات شما برخوردار است.