چرا باید تحلیل محتوای متنی انجام دهیم؟

چرا باید تحلیل محتوای متنی انجام دهیم؟

برای آشنایی بیشتر با تحلیل محتوای متنی باید بدانید که تولید و توزیع محتوا درست مثل شرکت کردن در یک مسابقه دو استقامت است. محتوای تولید شده ما باید بدنی قوی داشته باشد تا سربلند به خط پایان برسد. اما با سوت پایان مسابقه  و رسیدن به خط پایان، ماجرا تمام نمی‌شود. بعد از توزیع و تولید محتوا باید ببینیم این ورزشکار در کجای مسیر لغزیده، در کدام خط تشویق شده، در چه لحظاتی متوقف شده و چه مشوق‌هایی داشته است. این نتایج را چطور پیدا کنیم؟ با تحلیل  محتوا می‌توانیم تمام این موارد را بررسی کرده و برای دو استقامت بعدی آماده شویم. قرار گرفتن در لیست اولین نتایج گوگل، شما را شگفت‌زده خواهد کرد. پس برای رسیدن به این مقام تحلیل محتوا را دست کم نگیرید. در ادامه قصد داریم به شما بگوییم هدف از تحلیل  محتوای متنی چیست و در تحلیل محتوا از چه ابزاری استفاده می‌شود. با ما همراه باشید.

تحلیل محتوای متنی به بررسی نقاط قوت، ضعف و وضعیت فعلی محتوای وب‌سایت، صفحات، پست‌ها و صفحات فرود می‌پردازد. یک تحلیل محتوای مؤثر می‌تواند اطلاعات مهم و کلیدی‌ای درباره عملکرد محتواهای منتشر شده ارائه کند.

قبل از این‌که به دنبال یادگیری و آموزش تحلیل محتوای متنی باشید، باید هدف تحلیل محتوای متنی را مشخص نمایید. ما در این‌جا به چند هدف اصلی برای تحلیل محتواهای منتشر شده اشاره می‌کنیم:

شناسایی مخاطب: با تحلیل محتوا می‌توانیم به یک پرسونای کلی از مخاطبانمان برسیم. این‌که مخاطبان نوشته‌های ما در چه گروه سنی قرار دارند، چه علایقی دارند و محتواهای ما چقدر برای آن‌ها مورد استفاده بوده است. با کمک تحلیل محتوای درست درمی‌یابیم  به طور میانگین  هر کاربر چند دقیقه از صفحات ما بازدید کرده و از چه کانالی مجذوب خواندن محتوای ما شده است . گاهی پیش می‌آید که به مرور زمان سلیقه مخاطب تغییر کرده و موضوعاتی که در گذشته برایش جذابیت داشته‌اند اکنون رنگ باخته‌اند. بررسی محتوا شرایطی را فراهم می‌کند که شما مخاطبان خود را زیر نظر داشته باشید و تغییر رفتار و علایق آن‌ها را متوجه شوید تا بدین وسیله محتواهایی بر اساس سلایق مخاطبان خود عرضه کنید.

تجزیه و تحلیل موضوع: تحلیل محتوای متنی یک تصویر جامع از موضوعاتی که پوشش داده‌اید را نشان می‌دهد و شما متوجه می‌شوید در موضوعاتی که لازم است به آن‌ها بپردازید چه خلاء و کمبود‌هایی دارید. همچنین عناوین جذاب و مورد توجه مخاطبان از طریق تحلیل عملکرد محتوا مشخص خواهد شد.

جایگاه در گوگل: Average Position  یا جایگاه صفحه در گوگل به ما نشان می‌دهد، مطالبمان چقدر از دید این موتور جستجوگر قابل تأمل و کاربردی بوده است. به این ترتیب با تحلیل محتوای متنی اصولی می‌توانیم برای رسیدن به لیست صفحات محبوب گوگل و مخاطبان تلاش کنیم.

تحلیل محتوای متنی

تحلیل محتوای متنی را چطور انجام دهیم؟

اگر انبوهی از محتواهای تحلیل نشده داشته باشید، احساس می‌کنید که کار سختی در پیش دارید. اما راستش را بخواهید، ارزیابی و تحلیل محتوای متنی ارزش تحمل این سختی را دارد. زیرا این امکان را فراهم می‌کند که ببینید تا چه حد با استراتژی محتوای خود مطابقت دارید. همچنین برای ایجاد محتواهای بعدی، ایده‌های مناسب‌تری به شما می‌دهد.

در مراحل تحلیل محتوای متنی به پنج سؤال پاسخ داده می‌شود.

۱- کدام‌یک از انواع محتوا بهترین عملکرد را دارند؟

۲- آیا محتوای ما دقیق و به‌روز است؟

۳- کدام موضوعات محبوب‌تر هستند؟

۴- آیا سئوی محتوای ما بهینه است؟

۵- به کدام موضوعات به اندازه کافی نپرداخته‌ایم؟

اگر برای تحلیل و بررسی محتوا از ابزار‌های این کار استفاده کنید، تجزیه و تحلیل محتوای متنی آسان‌تر می‌شود. زیرا شما می‌توانید عملکرد خود را در یک مرکز جامع ثبت نمایید و مخزنی از تمام مطالب با جزئیات کامل خواهید داشت.

ابزارهای تحلیل محتوای متنی کدامند؟

برای تحلیل محتوای متنی وب‌سایت ابزارهای مختلفی وجود دارد که هر کدام عملکرد یک قسمت از تحلیل محتوا را بر عهده می‌گیرند. اصلی‌ترین ابزار برای تحلیل محتوای متنی عبارت‌اند از:

  • گوگل آنالیتیکس Google Analytics

یکی از ابزارهای کاربردی در تحلیل ترافیک وب‌سایت و جمع‌آوری دیتاهای کمی  Google Analytics است. اطلاع از میزان تعامل مخاطبان با وب‌سایت مهم‌ترین قسمت استراتژی بازاریابی محتوایی است. گوگل آنالیتیکس ابزاری در گوگل است که به تیم بازاریابی تصویر مناسبی از عملکرد مخاطبان در وب‌سایت ارائه می‌کند.

برای استفاده از این ابزار ابتدا باید اکانتی در گوگل آنالیتیکس ایجاد نمایید. در میان ابزارها، گوگل آنالیتیکس تنها ابزاری است که می‌توانید در قسمت Time zone نام ایران را وارد کنید. پس اگر از تبلیغات گوگل برای سایت خود استفاده نمی‌کنید، منطقه زمانی را روی ایران تنظیم کنید.

بعد از ساخت اکانت، گوگل آنالیتیکس یک کد جاوا اسکریپت به شما می‌دهد که باید آن را داخل سایت خود وارد کنید تا تحلیل داده‌ها آغاز شود. این کد باید در تمامی صفحات سایت بعد از تگ <head> قرار بگیرد.

وقتی وارد اکانت خود در گوگل آنالیتیکس می‌شوید، با گزینه‌های مختلفی روبرو هستید که هر کدام وظیفه تحلیل داده‌ای را بر عهده دارند.

  • گزینه Real-Time Report نشان دهنده ترافیک سایت است. البته در این بخش ترافیک سایت در ۳۰ دقیقه گذشته نمایش داده می‌شود.
  • گزینه Audience Report به شما اطلاعاتی درباره کاربرهای سایت می‌دهد. مواردی مثل موقعیت جغرافیایی (این‌که کاربر از کدام کشور یا شهر وارد سایت شما شده)، جنسیت (زن یا مرد بودن)، تکنولوژی استفاده شده (موبایل یا کامپیوتر و…) و بررسی موردی کاربران (هر کاربری که وارد سایت شده به چه صفحاتی رفته و چه کارهایی انجام داده) در Audience Report بررسی می‌شود. به عنوان مثال وقتی شما بدانید که بیشتر کاربرها از موبایل استفاده می‌کنند، به هنگام ایجاد طرحی جدید در سایت تلاش می‌کنید طرح شما با Resolution (وضوح تصویر) موبایل هم‌خوانی داشته باشد.
  • گزینه Acquisition Report نشان می‌دهد که کاربرهای وارد شده به سایت دقیقا از کجا وارد سایت شما شده‌اند. برای مثال وقتی یک کمپین تبلیغاتی برای سایت برگزار می‌شود، در قسمت Acquisition Report می‌‌توانید بررسی کنید که تبلیغ شما در کدام سایت‌ها نمایش داده شده؟ کدام بنر شما در آن سایت‌ها نمایش داده شده؟ چند نفر از طریق این بنرها وارد سایت شما شده‌اند و در نهایت چند نفر از سایت خرید کرده‌اند؟
  • گزینه Behavior Report اطلاعاتی درباره جست‌وجوهای کاربر در سایت، سرعت صفحات سایت برای کاربر، کلیک‌های کاربر، دانلودهایی که از سایت کرده و بسیاری موارد دیگر به شما می‌دهد. در این قسمت بی‌نهایت دیتا وجود دارد.
  • گزینه Conversions Report مهم‌ترین قسمت برای جمع‌آوری اطلاعات است. زیرا نشان می‌دهد که در نهایت کاربران رفتاری که هدف شما بوده است را انجام داده‌اند یا خیر؟ در این بخش موضوع فروش بسیار برجسته است و نمایان می‌کند مسیری که تا کنون پیموده‌اید تا چه اندازه شما را به هدف نزدیک کرده است.

می‌خواهید ببینید محتوای شما چقدر بازدید داشته و مخاطبانتان از چه کانال‌هایی پست شما را مطالعه کرده‌اند؟

مراحل زیر را انجام دهید:

Behavior >Site Content > All Pages

لیست پربازدیدترین صفحات وبسایتتان در این قسمت قابل مشاهده خواهد بود. با انتخاب هر کدام از صفحات در انتخاب گزینه Source/Medium در قسمت Secondary Dimension درخواهید یافت مخاطبانتان از چه کانالی به محتوای شما رسیده‌اند. در ستون‌های این صفحه  می‌توانید به اطلاعات زیر دست یابید:

  • بازدید کل صفحه
  • بازدیدهای یونیک و منحصربه‌فرد
  • متوسط زمان بازدید
  • نرخ ورودی
  • نرخ خروجی
  • نرخ پرش

تحلیل محتوای متنی 1

2- سرچ کنسول

ابزاری به نام Google Search Console وجود دارد که شرایط را برای جذب ترافیک آماده‌سازی می‌کند. این ابزار به شما کمک می‌کند تا با استفاده از الگوریتم‌های گوگل محتواهای خود را تحلیل کنید و در رتبه‌بندی گوگل جایگاه بهتری به دست آورید.

با کمک سرچ کنسول موارد زیر امکان‌پذیرند:

  • شناسایی صفحات پربازدید
  • شناسایی بالاترین میزان CTR (نرخ کلیک)
  • شناسایی صفحاتی که بالاترین رتبه را دارند
  • شناسایی صفحاتی که پایین‌ترین رتبه را دارند

بررسی هر کدام از این موارد به شما کمک می‌کند تا جایگاه خود را در صفحه اول جست‌وجوی گوگل پیدا کرده و با تحلیل مداوم جای پای خود را محکم کنید.

مهم‌ترین کاربرد سرچ کنسول در تحلیل محتوای متنی، معرفی صفحات پربازدید است. برای این بررسی مراحل زیر را انجام دهید:

Search Console>Performance> Pages

در تب pages لیست بیشترین بازدیدها برای شما قابل مشاهده خواهد بود. اگر قصد دارید بلاگ پستی را با کمک سرچ کنسول بررسی کنید باید:

  • گزینه New را انتخاب کنید.
  • روی گزینه Page کلیک کنید.
  • URL مورد نظرتان را وارد کنید.
  • Apply را انتخاب کنید.

در قسمت Query  می‌توانید ببینید با چه کلمه‌های کلیدی روی بلاگ پست مورد نظر شما کلیک شده است. هرچقدر تعداد کلیک بالاتر باشد، به این معناست که عنوان، متادیسکریپشن و متن شما مورد توجه کاربران بوده است. در این قسمت می‌توانید تحلیل کنید که صفحه شما چه رتبه‌ای در گوگل، کلیک و نمایش قابل مشاهده خواهد داشت

برای این‌که ورودی‌های شما از چه کلمات کلیدی‌ای بیشتر است، از قسمت Query  کمک بگیرید. در این قسمت کلماتی که بیشترین ورودی را به سایت شما داشته‌اند برحسب Impression  و  Clicks قابل مشاهده هستند.

نکته: اگر تعداد impression  با click تفاوت زیادی دارد، باید برای بهبود محتوای منتشر شده کلیک کنید. چرا؟ این ارزیابی نشان می‌دهد که محتوای شما دیده شده اما روی آن برای مطالعه‌ بیشتر کلیک نشده است. پس قطعا یک جای کار می‌لنگد.

شما می‌توانید زمان مورد نظر خودتان را برای تحلیل محتوای متنی تغییر دهید. به همین سادگی می‌توانید با کمک سرچ کنسول محتواهای منتشر شده‌تان را تحلیل کنید.

با کمک ابزار تحلیل محتوا از کیفیت محتوای نوشته شده در وبسایتتان اطمینان حاصل کنید و برای بهبود اوضاع تلاش کنید. هرچقدر بررسی و تحلیل محتوای متنی شما اصولی‌تر انجام شود، وبسایت شما رشد بیشتری خواهد داشت. پس به همان اندازه که به سئوی مطالب، کانال‌های توزیع و تولید محتوای متنی‌تان اهمیت می‌دهید، برای تحلیل محتوا هم زمان بگذارید. با گذشت زمان درخواهید یافت چقدر این فعالیت به سود کسب‌وکار شما خواهد بود.

اگر دوست دارید بلاگ شما در تحلیل محتوا سربلند باشد، می‌توانید روی کمک ما حساب کنید. کارشناسان تولید محتوای ما کلمات را به خدمت شما و کسب‌وکارتان درمی‌آورند. کافیست وارد این لینک شوید.

 

 

چقدر این پست مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک مقاله:

حسین افسان
حسین متخصص تبلیغات گوگل ماست و تجربه زیادی هم توی تبلیغات فیسبوک داره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات وی دیجیتال مارکتینگ

99. آشنایی با کامیونیتی گوگل ادز و امکان پرسش و پاسخ

کامیونیتی گوگل ادز محیطی است که به کاربران امکان می‌دهد، تا اطلاعات و تجارب خود در زمینه تبلیغات را به اشتراک بگذارند و از دیگران سوالات خود را مطرح کنند. در این محیط می‌توانید از تجربیات دیگران بهره‌مند شده و سوالات خود را مطرح کنید تا جواب‌های کاربردی برای بهبود استراتژی تبلیغاتی‌تان در گوگل ادز بدست آورید.

98. بررسی گزینه های Pagespeed Insight برای افزایش سرعت صفحه و کم کردن هزینه گوگل ادز

Pagespeed Insight یک ابزار قدرتمند است که به شما کمک می‌کند سرعت بارگذاری صفحات وبتان را ارتقاء داده و همچنین هزینه‌های تبلیغات در گوگل ادز را کاهش دهید. با استفاده از این ابزار، می‌توانید به بهبود عملکرد وب‌سایت خود پرداخته تا تجربه کاربری بهتری داشته باشید و در عین حال، هزینه تبلیغات خود را به حداقل برسانید.

97. آموزش اجمالی UX در گوگل ادز

در گوگل ادز، UX یا تجربه کاربری، به بهبود رابطه بین مخاطبان و تبلیغات اختصاص دارد. این فرآیند شامل طراحی صفحات کاربری جذاب و بهینه، بهبود تجربه مشاهده تبلیغات و ارتقاء کیفیت کلی تجربه کاربری در تبلیغات گوگل است. تمرکز بر UX به کاربران کمک می‌کند تا با تبلیغات بهتر ارتباط برقرار کنند و به شرکت‌ها در دستیابی به اهداف تبلیغاتی کمک می‌کند.